![]() |
#1 |
![]() Cabir bin Abdullah (ra) anlatıyor: "Resulullah (sav)'dan bir şey istenilsin de o yok desin, bu asla vaki değildir"
Enes bin Malik (ra) şöyle söylüyor: "Resulullah'tan bir şey istendi mi varsa verir, yoksa sükût eder, yok demezdi" Hatta Resulullah bizzat muhtaç olduğu bir dönemde bile istendiğinde yine verirdi. Sehl bin Sad (ra) anlatıyor: "Bir kadın dokuduğu kumaşı Resulullah'a getirdi ve; 'Bunu size giydirmek için kendi ellerimle dokudum' dedi. Efendimiz (sav) kumaşı aldı, ona ihtiyacı vardı. Giydikten sonra tekrar yanımıza geldi. O sırada Ashab tan biri geldi ve: "Ne güzel kumaş, bunu bana verseniz ya Resulullah dedi. Efendimiz (sav): "Olur" vereyim dedi. Biraz oturduktan sonra evine gitti ve kumaşı çıkarıp, o adama göndertti. Ashabı Kiram, o adama: "İyi yapmadın, peygamber buna ihtiyacı olduğu için giymişti. Hz. Peygamber'in kendisinden isteyenleri boş çevirmediğini bildiğin halde niye istedin, diye kızdılar. Efendimizden kumaşı isteyen adam da: "Ben onu giymek için değil, kendime kefen yapmak için istedim" dedi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|