01-21-2009, 16:13 | #1 |
MHP'den Abdullah Gül'e çağrı
Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’ı uyarmasını istedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Gül’ün yasama, yargı ve yürütme organlarının başkanlarını yemekte bir araya getirmesini “ahengli çalışmayı temin açısından olumlu” olarak nitelendirirken, Cumhurbaşkanı’nın da yemekte Başbakan’ı uyarmasını istedi. Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yemeğini ANKA’ya değerlendirdi. Gül’ün yasama, yargı ve yürütme organlarının başkanlarını bir araya getirmesinin önemli ve olumlu bir adım olduğunu belirten Vural, “Bu yemek ahengli çalışmayı temin açısından olumlu” dedi. Yargı üzerine baskı oluşturan bir siyasi iktidar olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın ise Anayasa Mahkemesi ve Danıştay arasına “fitne” soktuğunu kaydeden Vural, “Yargı karar verdiği zaman ‘bu kararı tanımıyorum’ diyen başbakanın kendisi. Ergenekon davasında ‘ben savcıyım’ diyen yine kendisi. Ancak ‘yargısız infaz yapmayın’diyen de kendisi. Başbakan yandaşlarının oluşturduğu böyle bir ortam içerisinde ıslık çalarak kurtulmak istiyor” diye konuştu. -“BAŞBAKAN YEMEĞE FAİL OLARAK KATILIYOR”- Başbakan Erdoğan’ın doğrudan doğruya yargıya müdahale ettiğini ve Gül’ün yemeğine “fail” olarak katıldığını savunan Oktay Vural, “Sayın Cumhurbaşkanı umarım Başbakanı uyarır” dedi. Erdoğan’a “yargıdan elini çek” diye seslenen Vural, “Başbakan bu yemeğe davet ediliyorsa ben ne yaptım diye düşünmesinde fayda var. Bu konuda başbakanın sorumluluğunun hatırlatılmasında fayda var çünkü başbakan hem suçlu hem güçlü. “ diye konuştu. ANKA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|