02-05-2009, 21:34 | #1 |
bayram ozturk
Dilsizlikten dinsizlik Kokuyor, Dilsizlikten Dinsizlik Kokusu Geliyor..Bu Bir Nevi Allah'sızlıktır..İmkan yerine olanak diyorlar..İmkandan Muhammed Mustafa () Kokusu geliyor..Bu Çağrışımları Unutturmak Silmek İstiyorlar.. Mutavvel Oku Erkek Gibi Oku..Sonra ne imiş anla!..Efendi Hz.Ks. Hacı Ali Haydar Efendi Ks.Aziz'e Ziyarete Gittiği Zaman Hasta Haliyle Ruhü'lBeyan ve Mutavvel Kitablarını Okurken Bulurdu..Ve Buyururmuş ki ; " Oğlum Mahmud Bizi Bunlar Ayakta Tutuyor.." Celaleyn ve Hatta Nesefi'den Tefsir olmaz..(Yani) Yetmeez! iş bununla bitmeez!..İşte burada ki gibi tafsil ve incelik lazım..; ( Tefsir-i Kebir / Fahrurrazi.İsra.suresi.90-91.Ayet-i Kerime İzahında Geçmiştir..) Mektubat-ı Rabbani'ye Bakıyorsun Osmanlıcası Arapçasından Daha Ağırdır Onu Yazan ( Müstakimzade Şeyh S. Saduddin Ef.) Öyle Yazmış, Gereğini Yapmış..Ramazan El-Buti Dermiş ki ; " Batı ile aramızda ki Mütemayiz Fark ; Biz Geçmişin Asarına Bakarız ( Sıkça faydalanırız..) Batı İse Öyle Bakmaz Ben Böyle Diyorum der Biter... Bir tefsiri anlamak için elde bir Lisanu'lArabi (İbnü'l Manzur) Lazımdır ve Yine Sırf "Hazf" in Manasını Anlamak için El'Hazfu'l Arabiyye Lazımdır.. Elde ki Muharref İncil ve Tevrat Kur'an-ı Kerim'in Karakter ve Felsefesiyle Karşılaştırılamaz..ve Kur'an'ın Tabaka Tabaka Manası Vardır bu Basit Bir Meal Ve Yorumla Anlaşılamaz.. ( Kıymetli Kardeşim Görüldüğü Gibi Tarikat Veya Avamın Anlayacağı Dilde Tasavvuf Yolunda İlerledikçe Manevi Haller Geliştikçe Kuranı Kerimi Anlamak Yorumlamak Ve Bir Ayetten Binler Hatta Milyonlarca Mana Anlamak Ve Çıkarmak Mümkündür.Bu O Kişinin Tasavvuf Dolayısı İle Hak Yolda Ne Derece İlerlediğinide Göstermektedir. Örnekle Akla Yakınlaştıracak Olursak "X" Bir Kelimeyi Ele Alalım Çocuk İçin Şekilden İbaret Olacaktır İlk Okula Giden İçin Bu Bir Harf Olacaktır Edebiyatçı İçin Bu Kelimeye Mana Vermeye Başlayacaktır Dil Bilimci İçin Tek Bir Kelime Koca Bir Milletin Belkide Tarihine Işık Tutacaktır Ve Bu Kişinin İlmini Arttırdığı Sürece Gidecektir İşte Yüce Kur'an-ı Kerimde Bu Şekildedir. Salih Tasavvuf Yolunda İlerledikçe Kur'an-ı Kerimi Daha Derunu Manada Anlamaya Başlayacaktır ... Hal Böyle Olunca Zamana Mekana Ve İhtiyaca Binahaleyn Gelen Soruları Cevaplamak İçin "Gene Allah C.C. Tarafından " Gönderilen Alimler Her Dönemde Kur'an-ı Kerim Tefsirleri Yazarak "Farklı Bakış Açılarından" Olayları Ele Almış Ve Yorumlamışlardır . Dünyanın en zor Lisanı Çincedir Keza Japonca da Öyle..Adamlar Lisanlarını Değiştirmiyorlar, Ecdad Böyle Yapmış Diyorlar..İmam-ı Şafii Hz. Buyurmuş ki; " İnsan Karısı İle Cima Lezzeti Gibi İlim Okurken Lezzet Almıyorsa Ben Ona İlim Okumak Demem.." Biz burda İbn-i Haldun Mukaddime okuyoruz talebe de orda ööle yayılmış oturuyo..Ağzına tükürürüm ben öyle talebenin !! Hadi beni geç Neyse E İbn-i Haldun Var Burda Önümüzde..( Edeb Edeb!... ) ( İşte Din Kardeşlerim Muhammed 'in Ümmeti Ve Buraya Gelip Bayram Hocamızın Derslerini Okuyarak istifade Eden İnançsız Veya İslam Düşmanları. Bir Kitabın Yazarının ! Hiç Bir Akraba Bağı Olmadı Halde Başta "Müslüman Bir Şahıs Olması" Sonra Hoca Olması Sonra Yazılan Kitaptaki İlime Saygı Gösterilmesi Babında Eğitim Veren Bir Anlayışta! Haleen Hayatta Olan Ana Ve Babaya Ne Saygısızlık Olur Nede Sözünden Çıkma Ne Okulda Hocaya Hakaret Nede Edepsizlik Dışarda Ne Kapkaç Nede Hırsızlık Olur! Olmaaz Olmaaz Olmaaz !... Eyy Din Düşmanları Ey İslam Düşmanları Yola Gelin İslama Gelin! )Tefsirde İbn-i Hacib ve İmam-ı Taberi ve Emsali Allamelerin Babası Ve Beslendiği Yer ; İmam-ı Mücahid'dir RA. Bir insanın günde bi yarım sahife Belagat ve Meani okuması büyük bir iştir..Kur'an bunlarla anlaşılıyor..Mevlana Hz.nin (Manen) Yetiştirdiği En Büyük Adamlardan Biri Muhammed İkbal'dir..İkbal'in Bütün Eserlerini Almışımdır..O Muhammed.İkbal Dedi ki ; " Müslümanı Gavur Yapan Adama Molla Derler..?! " Eee Nerde Şimdi Molla ? Mollayı Bulduk Aşk Yok Aşk ki!.. ( Molla eskiden büyük alimlere verilen isimdi yada Büyük Kadı manasında idi..şimdi ise iş tersine döndü demek istiyor Hocamız Rh.a..) ( Bugünde Görüldüğü Gibi Çeşitli İlahiyat Profesörleri İslamla Alası Olmayan Fetvahaları İle Bugün Aynısını Ne Yazıkki Yapmaktalar) Müstakil Olarak Bir Esma-i Hüsna dersi okunmalıdır mutlaka..Bu Hususta Fahrurrazi Hz.in " Esma-i Hüsna " Kitabı Vardır Onu Okumalı ki Gör Sen O Zaman Burda ki ( Mektubat-ı R.) Manaları..Ayrıca " Vücudullahi Teala" Fahrurrazi Hz.nin bu Kitabı da Okunmalıdır; Allah'ın Varlığının Ve Birliğinin İsbatı Hakkında.. Bu Zamanda bir Baba Bana Gelip sorsa ; Çocuğumu Nereye Vereyim? diye..Ona Derim ki ; "Oğlunu Cahil Yetiştirmek İstiyorsan Gönder Kur'an Kursuna.." Tabi Hoca bi Şeyden Çakmıyor, Anlamıyor, Bilmiyor..Kur'an Kursunun Ne Kabahati Vaaar? ( Adam Yetiştirmek İçin Önce Yetişmiş Adam Olmamız Lazım Arkadaşlar Hocamız Rh.a'in Sözü Şamar Gibi Acıdır Amma Doğrudur Alim Allah!!) Hz.Mevlana Bir " Vav" ı Bir Hafta Anlattı Durdu Keza Sultan Veled Hz. Bir"Kad" Üstünde Bir Hafta Konuştu..Bu Mübarek Adamlar Rüyamı Gördü? Canım Bir Harftir, Şu Bir Harekedir Neme Lazım Demek ! Yooo..! Kur'an'da bir Kıraat Farklılığının Ne Manaya Geldiğini Bilmek, Bunun üzerinde Tevakkuf Etmek Lazımdır..İşte bu ; Namustur! İlmin namusu..! Felsefenin " Allah Belasını Versin.!" Diyorsun..Yooo Olmadı Bu Laf.. İkiye Ayıralım Bunu.. Eğer Bununla İslam'a ve Kur'an'a hizmet Ve fayda Sağlanacaksa O Parçasını Al, O da Lazım Bana.. Eğer Allah bana izin verse ( Gavura karşı..) bugünden başlarım işkenceye, bir yıl sonra ölecek şekilde gebertirim..! Şunu Her Zaman Söylüyorumünyada En Büyük Lezzet Düşmanımdan İntikam Almaktır..Bu Katı Kalblilik Değildir, Allah Düşmanlarına böyle..İmam-ı Rabbani Ks.samedani buyuruyor ki; "Hiç Bir Amelime Güvenmem Ancak Müstesna Allah 'ın düşmanlarına düşmanlığım vardır..!!" Son yapılan tesbitlere göre belirtilmiş ki İnsan Beyninin Sonsuz Bilgi Kapasitesi Vardır..Ve Mesela Yirmi Milyon Ciltlik kitabları depolayabiliyor.. Bal Arısı Pek Yakışıklı Değildir Amma Bal Yapar..Eşek Arısı Vardır Yakışıklıdır Ama Bal Yapmaz, Sırf sokar acıtır.. Sen bal yapan Bal Arısı Ol Bal Yapmayan Eşek Arısı Olma..! Kur'an'ı Anlamak Cihetinden Mesela Bediiüzzaman Said Nursi'nin bir "Zülfikar" ı var onu okumalıdır..Mesela "Muğnin Lebib" Var Harflerin manaları hakkında bir kitab, Kur'an'ı anlamak için onu göreceksin.. Kütübhanemde 20.000 civarında Kitabım Var Ve Bu Yukarı Doğru Gidiyor..Meşayıhtan Birisi Zuhuratta Görülüyor; Cennette Kitablar İçinde..Meğer O Zat Niyaz Edermiş ki "Ya Rabb ben Bunların Hepsini Okumak istiyorum amma olmuyor zamanım yok.." Vs.. Ahirette İse Bakıyorlar Orda Kitablar İçinde.. Ben Cennetin Kapusundan Bakacağım Eğer Kitab Varsa Gireceğim Yoksa Girmem..Huriler Köşkler Sizin Olsun Bana Kitab Lazım, İlim Lazım İlim.. Allah İlimdir..Yani Allah İlimdir Denir Amma Alimdir Denmez..Hatta Kitab; Allah 'tır..(Yani cilt, Kapak, Sahife, vs. Değil Onun Tazammun Ettiği Manadır,O Manadadır Allah cc.) İlim Okumada Bir Tek Metod Vardır; Aşk! o Kadar..Bak Önce Gönül Kaybedildi Sonra Din Kayboldu..Ben Buraya sizin Huzurunuzu Kaçırmaya Geliyorum, Sizi Pirelendirmeye Geliyorum, Sizi Rahatsız Etmeye Geliyorum..Ve Bilin ki Şu Sohbetler Ve Dersler bir kaç dertli için yapılıyor.. Said İbn-i Cübeyr RA. Tabiindendir, Büyük Alim..Bu zat Kızını Bir Talebeyle Evlendirdi..Tam Zifaf Sırasında Kalktı Ben Gidiyorum Dedi O Talebe..Çünki Babandan Ders Okuyorum Ben Dedi Vs..İbn-i Cübeyr Hz.Nin Kızı Dedi ki; Babamdan Ne Okuyorsun? Gel Otur Ben Okutayım Gel..Bak! Hem Altına Yatıyor Kadınlığını Yapıyor Hemde Kocasının Hocalığını Yapıyor..ya Şimdi!.. Şimdikiler Hepten Yük! Çek Çek..! İmam-ı Taberi Rh.a Hz. 30 bin Varak Yazacaktı Tefsirini..İtiraz Oldu, Okunmaz Dediler, Çok Uzun Dediler vs..12 bin Yazdı Mübarek..Yazıklar Olsun O Günde ki (Şu) İnsanlara.. Niçe Diye Bir Filozof Vardır, Yazdığı Kitabın bi Yerinde diyor ki; "Artık Secde Edecek Bir Şey arıyorum, secde edilecek birine ihtiyacım Var.." vs.. Allah 'ın Bir Kulu Çıkmadı ki Demedi Ona Gel Bak Allah şöyle şöyle.. Eskiden Mürebbiler ( Hususi Terbiye Hocaları ) İşte Bugün Bizim Milli Eğitim OKullarında İhtiyacımız Olan Hocalar Bunlardır. Ecdat Bunu Bulmuş Biz İse Beğenmemişiz.Ecdat Kuranla Haşır Neşir Oluyor Biz Kuranı Okula Sokmuyoruz.Vardı Şimdi Kadın Ne Yapsın? Neye Yetişsin? Savaşta Adamın Orasını Burasını Kesmek koparmak haramdır çünki bu da mürueti gideriyor; insanlığa aykırı....ve işte bu da tahsini maslahata aykırı düşüyor..! Darwin İnsanda ki Mürueti Mahfediyor, Korunma..; Yani Canın Ne İsterse Yap..Sigmund Froyd Herşeyi Cinselliğe Endeksledi; Erkeğin Ve Kadının Namusunu Bir Fermuara İndirdi, Cırt Cırt..Bedihi Bir Şey Var İnsan Kedi Köpek Gibi Değildir..İnsan Bu Farkı Korumalı, Belli Etmeli.. Kur'an'ın Baştan Aşağı bir İğrabını İşlemek Lazım, Bir Ciltlikte Olsa Bu Okunmalı..Bunlar İnsanın Ömrüne Ömür Katan Şeylerdir.. Akıl Uçkurun Güdümüne Girdimi; Allah muhafaza! Soluğu Karaköyde Alırsın Maz Allah..!! 1920 - 24 yılları Arasında Çıkan Bir Erotik Dergi vardı; Karakalem Çizgi ve Yazı..İnsanı Hep Tahrik edici -Adi- Materyellerle Dolu..İşte Bu Toplumun Yıkılması haktı, Bu Bir Süreçti, Tabii Küüt Diye Yıkmadı Mevla..tanzimattan bu Yana Devam Eden Bir Bozulmanın İçindeyiz.. 19 Hastamı bu cinciler öldürdü; Tam İyi olmaya doğru gidiyorlardı..Prof.Dr. Ayhan Songar..Lokman Hekim, Davud-i Antaki, Akşemseddin.. Bunlar Tıbta zirve..hatta çiçekler derdi ki bunlara; " bende şu hastalığa şu Şifa Vardır.." D.Antaki Anadan Doğma Ama idi arapça bir eseri vardır tıbta bir numara.. Eskiden Medreselerde İlm-i havas ta öğretilirdi..Yani Okunma Yollu Şifa; Sihir, Büyü, Nazardan Muhafaza Üzerine..İmam-ı Süyuti'nin " Tıbbır'Ruhani " Adlı Kitabı Vardır.. Sırf İlm-i Tıb, İlm-i Ebdan Yetmez İlm-i Edyanda Lazım..! Seyredilen filmler, diziler, maçlar..insanların psikolojisini bozuyor..sonra cinler giriyor devreye..sen diyelim ki gece tuvalete giderken aniden bir ıslık duysan o an aaa noldu diye - hopladın - hemen cinler giriyor devreye..kontrolden çıkıyorsun çünki.. Dini, Canı, Malı, Aklı, Nesli..Şeriat Bunları Sana Garantilemiştir, Muhafaza Altındadır..Seyyid Kutub'un Dediği Gibi 'vatan'; benim 'La ilahe İllallah ' dediğim Ve Yaşayabildiğim yerdir vatan..Vatan sadece Toprak Değildir..vatan dinin yaşandığı Yerdir..Devleti Muhafaza etmek diye bir şey yok bu beş şeyi -Yukarıdaki- muhafaza aynı zamanda Devleti de muhafazaya müncerdir.. Her Şey Zıddıyla Anlaşılır Fakat Zat-ı Pak-ı Subhaniyye'nin Zıddı Yoktur.. O Sebeble görülmez.. Allah..Aslın Aslı Mertebede de Allah Var İdi Öyle Vardı ki;.. Varlıktan bile bahsedilmeyen Mertebedir o..! Allah'ı bilmek; Önünde Hazır Bir Cennet Demektir..Bugün Şu Derse Gelmedin mi?Dünyaya gelmediğini Farzet..Marifetullah Cennet-i Mutlak oldu..- Huu !..Ruh Evvelce Allah'a İbadet Halinde İdi Sonra Ruh Nefs-i Emmare İle Koalisyon Edince Kavga Başladı Eski Halini Unuttu..! Belagat ilmi okuyan; ' Dünyaya Geldiğime Değdi Bu Bana Yeter..' der..Belagat İlmi Abondone İle Mağlub Olanın haline benzer - Yani adamı bitirir - İmam-ı Şafii Hz. der ki; " Belagatla Uğraş ki Estetiğin Artsın.." Tıb, Kimya, Astronomi vs..Ehlullah Bu İlimlerle Uğraşmıştır Sırf Sıfır Noktayı Bulmak İçin..Zünnun-i Mısri, Cabir Bin Hayyan..Bunlar Aynı Zamanda Kimyagerdirler; Müthiş..Dünyada en büyük paradox, Karmaşa Bu Vücud Ve Adem Meselesidir.." Razi - Farabi ve Tusi'ye göre Vücud " Kitabı Vardır ( Enderun Ktbv. ) Herkesin Vücudla Uğraşması Lazım İbn-i Arabi Hz.nin mefkuresi Müthiş bi Beyin Geliştiricidir, Ufku Açar.. Samiha Ayverdi Nesirde Necib Fazıl'ı Geçmiştir, Çok Kuvvetli Nesri Var, Müthiş..O Samiha Ayverdi Keşke Başını da Örteydi..Mana Müşterek, Lafız Muhtelif..; Akıl - Gönül.. Böyledir Mesela..Aslı Birdir Aralarında ki Mana Müşterek Lafız İse Muhteliftir - Yani Öz-asıl Cihetinden Müteradiftirler.- Akıl Kalbin Emir Subayıdır..İlham Evvela Kalbe Gelir Kafaya Değil..Amil Çelebioğlu'nun Kalb Gönül Üzerine Çok Hoş bir Makalesi Var Uzun.. Muhammed İkbal der ki; Batının En Büyük Kusuru..Batıda Aşk Yoktur çünki onun gönlü yoktur..İkbal Niyaz etti Allah'a; İnsanlar Niye Böyle Diye.. Ona Denildi ki; " Müslümanların aşkı var Amma Sevgilileri Yok.." - Yani bil- Kuvve Kabiliyet Var Amma Bil-fiil Zuhuru Yok - Bir müslümanın Önünde Eğer Cami' ve Mevlana Yok İse Ondan Hayır Gelmez, Onun işi bitmiştir..M.İkbal diyor Böyle..! Kadını Avuçta ki Kor Gibi tutacaksın Ne Fazla Sık Ne Serbest Bırakıp Çıkar..Hz.Ömer R a.in Dediği Gibi " İdare idare İdare.." Eskiden Dedelerin Elbiseleri Kesilip Bebeklere Zıbınlık Yapılırdı, Dedenin Huyu Suyu Geçsin Diye.. Et 'Terbiyyetü Cihadiyye; Kitab..! Harb Cihad Usulu Arapça 4 cilt..Ünlü Bestekar Yesari Asım Ersoy Bestelerini Çamlıca'da Bir Ağacın Altında ki Manzaraya Karşı Yazardı.." Ömrüm Seni Sevmekle Bitecek.." Dedi..Zannettiler ki bir Kadına Hitab Ediyor.. ' Samed ' tegayyürü mümkün olmayan Zat manasındadır bir..cümle hacatın kıblesidir iki..3. mana ise bu ikisini mutazammın olan manadır..Beyin Nankör..! varlığını kabul ettiği her nesnenin resmini anında fotoğraflamak istiyor..Eee bu beyin Gayr-ı Mahsus olan nesneleri mesela aklı kabul eder ama görürmü yook..aynı zamanda beş duyu Organının Keyfiyetini de görmüyor ee?! Beyin Nanköör..Ali Haydar Efendi Hazretleri der ki ; " Biz Meşihat-ı İslamiyye'de 600 kişiydik ama 6 kişi Namaz kılıyorduk.."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |