AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-05-2009, 23:04   #1
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Standart FETULLAH GÜLEN VE TÜRKİYE...GÖRÜŞLERİNİZ?
Arkadaşlar Fetullah Hoca Efendimiz zamanında fakir bir imamken düşünmüş ve bir açılım başlatmıştır.Bu açılım şöyle başlamıştır.

Fetulah Gülen İzmirdeyken 80 li yılarda bir eve gitmiştir ve o evde kur an öğretilmektedir.17-18 yaşındaki delikanlılar kur anı çok güzel okuyor fakat, Hoca Efendimiz sırayla eğitim durumlarını sormuş,hhiç biri okumayı bile bilmiyormuş.Hoca Efendimiz 2 gün ortadan kaybolmuş ve elinde açıköğretim kitaplarıyla gelmiştir.Bu kitapları 17-18 lik gençlere vermiş ve bunlara çalışacaksınız demiş.Emretmiş.
Hoca Efendimiz 2 gün daha ortadan kaybolur ve 2 gün sonra gelir.Bu sefer esnaftan topladığı paralarla gelir.Ve 12 gence paraları dağıtır ve bu paralarla 12 ev tutun demiş.Onlarda tutmuş ve o evlere anadoludan üniversiteyi kazanmış gençler getirip,orada onlara hem din,hem ilim öğretmiştir.Öss için çalışmaya gelenler ise öss yi kazananlardan yardım almıştır.Ve öss yi kazanan bu oluşum içindeki herkesi farklı illere üniversiteye yollamıştır.Amaç:Türkiyenin heryerine bunu yaymak.

Kısaca ilim ve bilim olmadan bir ülke ilerleyemez.Osmanlı Yükselme döneminde bilimle haşır neşirdi,dinine de önem verirdi.Zirvedeydi.
Yıkılma Dönemlerinde Osmanlı ilimi bıraktı,sadece dinle de olmadı,ülke çöktü.Ama şimdi 2 kanadımız var,yakında en en çok söz sahibi olan ülke biz olacağız inşallah.

Daha Çok şeyler yazacaktım,ama çok çok kısaltarak yazdım.Birazda siz anlatın,hocaefendiyi...

Konu bilgi müdavimi tarafından (02-05-2009 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir..
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-05-2009, 23:14   #2
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
fethullah hocam bir iyilik meleğidir, gerek türkçe olimpiyatlarıyla, gerek avrupada ve dünyanın her bir yerinde türkçe okullar açarak türkçemizi, ATAMIZI, bayrağımızı ve istiklal marşımızı yaymasıdır bu iyilik meleği hocamdan teşekkürlerimi sunuyorum yaptığı ve yapacağı hizmetleri beni şahsen sevindirdi inşallah ALLAH nice uzun ömürler verirde daha çok hizmet aşkıyla türkiyede de yapacağı hizmetleri çok merakla bekliyorum, bekliyorum beklemesinede deniz baykıl ve onun gibi düşünen zihniyet buna izin vermiyor ki.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 23:25   #3
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Bütün bunlar 1800 lü yıllarda sinsi ingilterenin lord u Kürzo yüzünden olmuş.Mecliste kur anı eline almış ve bangır bangır bu kuranı yok etmedikçe 7 cihana nam salmış OSMANLI İMPARATORLUĞUNDAN kurtulamayız demiş.Ve ülke üzerinde o zamanlar karışıklık çıkarmaya başlamıştlar.Din ve ilim çok nemlidir.Kuşun kanatlarına benzetiyorum ben.
Ayrıca HocaEfendimiz Türkçeyi oralarda 220 ülkede okutmayı başarmış.Bayrağımız oralarda dalgalandırmayı başarmıştır.Bu okullarda okuyan çocuklar bigün o ülkeye bakan,başbakan olacaklar.Ve bizim ülkemizin çıkarları o 220 ülkedeki kolejlerimizde okuyanlar için çok önemli olacak.
Hocaefendi tam bayrak ve din sevgilisi...Allah Razı olsun.Desteğimi eksik etmeden onların yurtları ve sohbetlerine katılacağım.Abilere gideceğim.
Alt 02-05-2009, 23:27   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Çok haksızlık yapılıyor ona çoook...
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 23:32   #5
Kullanıcı Adı
halil_han
Nurcu değilim ama İla-yı Kelimetullah adına çalışan, emek sarfeden herkese saygım vardır. Her ne kadar da hakkında değişik rivayetler konuşulsada yolu Allah yoludur. Biz böyle bildik. Allah'da bizi yanıltmasın. Rabbim yardımcımız olsun.
halil_han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 00:56   #6
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Ben de hoca efendiye gönül verenlerdenim. 5 senedir onun eğitim kurumlarında burslu olarak okuyorum. Benim annemin babamın bile din adına bilmediklerini ve öğretmediklerini onlar öğretti bana. Allah razı olsun, ondan, ona gönül veren hocalarından. Hepsi nur yüzlü ve Allah ve Peygamber sevgisiyle dolu insanlar.
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 14:26   #7
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Onun hakkında nasıl iftira atıyorlar hala anlıyamıyorum.
Kardeşinin açığını bulmaya çalışan bizden değildir.(Olmadığı halde)
Alt 02-06-2009, 14:28   #8
Kullanıcı Adı
milletinadami
fetullah gulen ve hocaefendi cemaatini saygiyle selamliyor ve sevgilerimizi iletiyoruz...
milletinadami isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 14:31   #9
Kullanıcı Adı
NS
abilere filan gitmişliğim yoktur fakat; ilmi, düşünceleri, gayeleri doğrudur. fakat benim gördüğüm kadarıyla solcuların (genelde) gencleri ele gecirmelerine mani olduğu ve gercek yolu gösterip tiraj kaybetmesine neden olduğu için ülkemizde haksızca muhakeme edilmeye kalkılmıstır.

kendisini ve yolundan gidenleri takdir ederim...
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 14:34   #10
Kullanıcı Adı
islam
Question
Fethullah Gülen' Cemaatinin içinde büyüdüm... Babam Yılarını verdi.. Erzurumda, Ankarada, İstanbul'da Yılarca O cemaat için ter döktü... Ve Sonuş Vefasızlık..
Benim Hoca Efendiye diyecek Hiç Bir sözüm Yok Bir Cemaat liderine laf tamak bize yakışmaz.... Fakat Görüş Olarak Yıllardır " Dİ-Yalog" Muhabbetini Hazmetmiş değilim...
Bana hiç mi Hiç Müsbet gelmedi... Ama Allah Keşke Böyle Bİr kaç cemaat'da İhsan etse idi ümmeti islama ... Eğitim Alanındaki atılımları Gözle Görülecek Kadar büyük... Allah her daim yardımcıları olsun....
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)