02-11-2009, 11:49 | #1 |
Forumda Gördüğüm Bir Hadise...
Es selamu aleyküm müslüman kardeşlerim..
Beni sakın yalnış anlamayın buraya huzur bozmaya gelmedim Mevla biliyor.. Fakat forumu gezerken şuna rastladım... Bazı kardeşlerimiz kişisel resimlerini koymuşlar ve içlerinde türbanlı ablalarımız kardeşlerimizde var..bu doğru yanlış ayrı bi tartışılması gereken mesele benim gördüğüm olay bu hanım kardeşlerimiz başörtülerini topuz şeklinde bağlamışlar...bakınız.. Kadınların saçlarını, eşarp altında arkada topuz şeklinde toplamasının bir sakıncası var mıdır? Saçı toplayarak başın tepesinde deve hörgücü gibi yükselterek topuz yapmak caiz değildir. Ancak ense kısmında topuz şeklinde bağlamak caizdir. "Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347) "Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biride bir takım kadınlar topluluğudurki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler, kokusu şu kadar! Şukadar! Yürüme mesafesinden alındığı halde bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıya-caklardır." (Müslim - sahih bab:libas ve’l- zineh hadis nr.3971) Selam ve dua ile..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |