AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-18-2009, 15:04   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Erdoğan'dan Olmert'e tokat gibi cevap
Erdoğan'dan Olmert'e tokat gibi cevap

Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Sanader ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yaptıkları görüşme ile ilgili bazı ayrıntıları açıklayan Erdoğan, İsrail Başbakanı Olmert'e de sert çıktı.Obama ile yaptıkları görüşme ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Bölgemizle ilgili sorunları görüştük. Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili konuyu, G-20 zirvesinde bir arada olacağız bunu görüşme imkanı bulduk ve Londra'da da bunu devam ettireceğiz."

ENERJİ ALANINDA YENİ PROJELER
Erdoğan, yabancı bir gazetecinin, "Enerji alanındaki işbirliği konusunda konuştunuz, planlarınız nedir?" sorusuna da, ""Adriyatik değil de Hazar'dan gelen doğalgaz, Azerbaycan'dan gelen doğalgazın nakli ile alakalı transit ülke olarak Yunanistan ve İtalya'ya bir hat olayı var. Ama yeni bir adım olarak Arnavukluk'la da bu konularla ilgili görüştük, ortak bir konu haline geldi bu mesele... Hırvatistan, Bosna Hersek'e gaz nakli mümkün olabilir. Bu noktada çalışmalarımız var. Bu konuda kararlı adımları atacağız ve bu bölgelerdeki sıkıntıya çözüm üretmiş olacağız" şeklinde cevap verdi.

İSRAİL-FİLİSTİN GÖRÜŞMELERİ
Erdoğan, "Esir askerin ateşkes anlaşması içine dahil edilmesi nedeniyle HAMAS bunu kabul etmedi. Bunun ayrı olarak görüşülmesini istedi. Süreç şu anda sürüyor. Bu konuda bir tıkanma var. Bu süreç içinde bize bir görev düşerse hazırız. Davet gelmedikçe devrede olmayı düşünemeyiz" dedi.

OLMERT'E TOKAT GİBİ CEVAP
Erdoğan, İsrail Başbakanı Olmert'in kendisi ile ilgili sözlerine de tokat gibi bir karşılık verdi. Erdoğan; "Bütün gerçekler ortada. Siz bir ülkeyi önce arabulucu olarak isteyeceksiniz, gelip burada görüşmeler yapacaksınız. Farklı bir ülke ile görüşüyorsunuz, farklı ilişkiler içinde olduğunuz bir ülke ile görüşüyorsunuz, daha enteresanı önce haberim yoktu diyorsunuz, sonra da bununla ilgili neden haber vereyim şuraya buraya. Bunun neresine inanacağız. Aslında burada bir güven sorunu var. Siyaset güven sorunu doğuran bir sistem değildir. Bu bölgede de yaklaşımlarımızı ona göre atıyoruz" diye konuştu.

OLMERT NE SÖYLEMİŞTİ?

İsrail Başbakanı Olmert, Başbakan Erdoğan'ın "Gazze operasyonunu gizledi" çıkışına yanıt verdi. İsrail Başbakanı Olmert, "Niye herhangi bir başbakana, İsrail'in askeri planlarından bahsedeyim" dedi.

Amerikan Yahudi Örgütü Başkanları Konferansı'nda konuşan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Erdoğan'ın bu konudaki tepkisinin kendisini çok üzdüğünü belirtti. Olmert,"Yakın dostum Amerikan Başkanı Bush'u Gazze'ye saldıracağız diye aramadım. Yakın dostlarım Gordon Brown, Nicolas Sarkozy ya da Angela Merkel'i de aramadım. Niye herhangi bir başkanı arayıp, İsrail devletinin kendi vatandaşlarını korumaya yönelik askeri planını anlatayım!" dedi.

Türkiye ile iyi ilişkilerin sürmesini istediklerini söyleyen Olmert, "Umarım Türkiye Başbakanı, bazı ulusların liderlerinin en hassas sırları söylemelerini yasaklayan sınırlamalar olduğunu anlar. Kaldı ki İsrail ordusuna saldırı emri vereceğimi, o zaman ben de bilmiyordum" dedi.

Habervaktim.com

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
cevap, erdoğan, gibi, olmert, tokat

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)