02-19-2009, 11:50 | #1 |
İŞ BAŞVURUSU
Tamamen gerçek bir olay! Yaşanmış bir iş başvuru hikayesi Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mustafa Özel'in köşesine taşıdığı, yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikayesi: Alttaki işbaşvuru formunu dolduran Mehmet Tartar'ın başvuru formuna yazdığı cevaplar: 1. Adınız Soyadınız: -Mehmet Tartar 2.Yaşınız: -Yirmi sekiz. 3.Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz? -Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım. 4. Düşündüğünüz ücret: -Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kardan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim. 5. Eğitiminiz? -İdare eder 6. Son işiniz -Sadist bir şefin deneme tahtası olmak. 7. Son ücretiniz: -Hak ettiğimin çok altında. 8. Önemli başarılarınız: -Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum. 9. İşten ayrılma sebebiniz: -Bkz. Cevap 6. 10. Size ulaşabileceğimiz saatler: -Banka atm'si gibiyim: 7/24. 11. Çalışmak istediğiniz saatler: -Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası. 12. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? -İşverenim olsa burada olmazdım. 13. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel Mİ? -Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı. 14. Otomobiliniz var mı? -Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu. 15. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı? -Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum. 16. Sigara içiyor musunuz? -Otlanacak bir enayi bulabilirsem. 17. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz? -Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim. 18. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? -Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin. 19. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir? -Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var: a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum. b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam.. Sonuç: Mehmet Tartar işe alındı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|