02-25-2009, 20:02 | #1 |
Ergenekonda flaş gelişme
Ergenekonda flaş gelişme
Şarkıcı Çelik, mahkemeye zorla getirilecekDost tarikatı lideri olduğu iddia edilen emekli binbaşı İhsan Güven ve eşi Sibel Güven'in öldürülmesi olayına ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada Ergenekon davası sanıklarından Habip Ümit Sayın ve Ergün Poyraz ile şarkıcı Çelik Erişçi ve İhsan Güven'in eski eşi Ayşe Ersoy'un tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Dost tarikatı cinayeti dosyası Ergenekon davası ile birleştirilmesi talep edilmiş ancak bu talep kabul edilmemişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Abdulselam Tutal, Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ve Emin Koçhan katıldı. Bir önceki celsede Ergenekon davası ile birleştirilmesi istendiği hatırlatılan dosyanın birleştirilme talebinin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği tutanağa geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da Ergenekon dosyası içerisinden bu davayla ilgili bir klasör evrak ve 9 klasör raporu mahkemeye gönderdiği belirtildi. Savcı Zekeriya Öz imzası ile mahkemeye yazı yazıldığı ve gönderilen rapor ve yazıda İhsan Güven cinayeti ile ilgili 17 madde sıralandığı ifade edildi. Sanıklardan Abdulselam Tutal suçlamalarla ilgili delil olmadığını savundu. Tutal, "Ben ne bir şeriatçı ne terör örgütü üyesi ne de Ergenekon üyesiyim. Ben kendi başıma müslüman birisiyim. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor gelmiyor. Ancak bir tecavüzcüye 15 günde rapor veriliyor. Adli Tıp'a güvenim kalmamıştır. Dinime hakaret olarak sayıyorum. Söyleyecek bir husus kalmamıştır" dedi. Sanık Burhanettin Yalçın davanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istemediğini söyledi. Sanık Burak Çileli, "Ben İBDA-C'liyim. Ergenekon'da ne işim var? Bir önceki celsede ne olduysa Ergenekon ile birleştirilmek istendi. Savcı bu dosyadan ceza almayacağımızı anladı ki Ergenekon ile birleştirilmesini istedi. Maktulleri eğer Ergenekoncular öldürdüyse o zaman biz masumuz." dedi. Çileli, "Bu heyet ile sağlıklı yargılama yapılamayacağını görüyorum. Bu yargımı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un ifadeleri doğruluyor. Mukaddes Eruygur, '12 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri bizden' demişti. Bakan Mehmet Ali Şahin de 'Hukukun bizdeni sizdeni olmaz' dedi. Ama pratikte öyle değil. Bu durumda 12 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri de Ergenekoncu, buyurun cezaevine" diye konuştu. Çileli, reddi heyet talebinde bulundu. Sanıklardan Selim Aydın 5 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "Suçun vasıf ve mahiyeti, delilleri karartma şüphesi denerek tutukluluğumun devamına karar veriliyor. Olayın vasıf ve mahiyeti beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü olay olduğunda ben okuldaydım. Bunu belgeler de gösteriyor. Delilleri karartma şüphesi diye bir şey söz konusu değil. Çünkü ortada delil yok" dedi. Olay olduğunda öğrenci olduğunu ve şu an cezaevinden ikinci üniversitesi okuduğunu ifade eden sanık Emin Koçhan da "Masum olduğumu ispat etmek için 5 yıldır uğraşıyorum. İddia makamı aslında suçumu ispat etmek için uğraşmalıdır." diye konuştu. Mahkemenin bir önceki duruşmada davayı Ergenekon davasıyla birleştirilmesi yönündeki isteğiyle ilgili olarak, "Ergenekon denen bir örgüt var. Ergenekon bir rivayete göre Moğol destanı ve Şaman dini benimsenmiş. Dolayısıyla ben buna bağlanamam. Ben müslümanım. Ben bir şeye bağlanacaksam en fazla Dandanakan'a bağlanabilirim. Ergenekon davası beni ilgilendirmiyor" dedi. Mahkemede savcı, Ergenekon sanıkları Ergun Poyraz, Habib Ümit Sayın ile sanatçı Çelik Erişçi ve Ayşe Ersoy'un tanık olarak dinlenmesini istedi. Savcı, sanık Burak Çileli'nin reddi heyet talebinin kabul edilmemesini istedi. Mahkeme heyeti, Ergun Poyraz, Habib Ümit Sayın ile sanatçı Çelik Erişçi ve Ayşe Ersoy'un tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Sanatçı Çelik ve Ayşe Ersoy'un zorla getirilmesine karar veren mahkeme Ergenekon tutukluları için de Silivri Cevaevi'ne yazı yazılmasını kararlaştırdı. Reddi heyet talebini kabul etmeyen mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dost tarikatı cinayeti ile ilgili dava dosyası bir önceki celsede Ergenekon ile birleştirilmesi yönünde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görüş istenmişti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme talebini kabul etmemişti.cıhan
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-25-2009, 20:04 | #2 |
işler karışık...
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
çelik, etö, flaş, gelişme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|