03-09-2009, 03:40 | #1 |
MUSTAFA İSLAMOĞLU TEK TEK CEVAP VERDİ!
Selam İle
Soru: Mezhepleri tahfif, tahkir, tezyif ettiğiniz söyleniyor doğru mu? *-*-*-*-* Cevap: Mezhepleri tahkir, tezyif ve tahfif etmem, etmeyi de doğru bulmam. Çünkü mezhepler ve onların imamları bu ümmetin yıldızlarıdır. O mezhepler, o mektepler olmasaydı milyonlarca mü'min nasıl ibadet edeceğini bilmez, nasıl davranacağını bilmezdi. Fıkıh hukuktur, Fıkıhsızlık hukuksuzluktur. İmam Şafi'ye, İmam Ahmed bin Hanbel'e, İmam-ı Azam Ebu Hanife'ye, İmam Malik'e, İmam Cafer'e, İmam Zeyd'e, İmam İbni Hazm'a ve daha burada sayamadığım, haklarını helal etsin merhum imamlar, diğer imamlara nasıl küçümseyici bakarım, ben bu kadar edepsiz miyim.. Hiç benim ağzımdan bunlar için tahkir cümlesi duyduğunuz oldu mu? Aranızda 10 senedir, 15 senedir, 8 senedir, 5 senedir derslerime devam eden onlarca kardeşimi görüyorum, bir tek cümle sarfettim mi? Böyle bir edepsizlik caiz midir? Doğru olur mu? Biz kıymet bilmezsek bizim de kıymetimizi bilmezler. Kaldı ki bu imamlar bizim semamızın yıldızlardır ve bu imamların mektepleri yani mezhepler bu ümmetin gerçekten şir'alarıdır, yollarıdır. Ana cadde üzerindeki nelerdir onlar; şeritler şeritler. Kimisi o şeritten gider kimi bu şeritten. Fakat benim yaptığım bir tek şey oldu, o da kendimi bir mezheple tanımlamadım. kendimi müslüman olarak tanımlamakla iktifa ettim niye, çünkü: Huvesemmakümül müslimin.. Rabbim bizi müslümanlar olarak tanımladı. Ben müslümanların kendileri mezhepleriyle tanımlamak yerine müslüman olarak tanımlamalarının Rabbimizim bir arzusu olduğunu Kur'an'dan yola çıkarak bildim ve inandım. Onun için de kendimi mezhebimle tanımlamadım. Yoksa ben de Hanefi mezhebindenim. Ama taklit etmem, tahkik ederim, delillere uyarım. Çünkü bana böyle emrolonuyor.. Mezhep imamı da böyle emrediyor, işin garibi.. Ve dahası İmam-ı Azam Ebu Hanife hakkında ilk yazdığım eserlerden biri İmamlar ve Sultanlar isimli İmam Azam'ın hayatını ele alan bir eserdir. Dolayısıyla mezhepleri ve onların mübarek imamlarını tahkir, tezyif, tahfif etmek hiçbirimize yakışmaz, yakışık almaz. Bizlere böyle bir düşüklük yakışmaz. Buna rağmen böyle birşey söyleyen iftira etmiş olur. Ben sadece Allah'tan korkmasını söylerim, ahiret var derim, ne kadar cesur olduğunu söylerim, ne kadar cesursunuz derim. Böyle birşeyi söyleyene.. Sizinle huzuru ilahiye çıkmayacak mıyız derim, çıkarsak ne olacak.. Dolayısıyla, ölüm zor, hesap zor, hesabını veremeyeceğimiz şeyler söylemeyelim.
Konu Üç mevsim tarafından (03-09-2009 Saat 04:07 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
beyt, cevap, ehli, ehli sünnet, kur'an-ı kerim, mezhep tanımlaması, mustafa islamoğlu, müslüman, soru, şia |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|