AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-31-2009, 15:05   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart hocaefendiden: Helikopter kazası KUŞKULU
Fethullah Gülen, 'www.herkul.org' sitesinde yayınlanan bu haftaki sohbetinde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına da değindi. Büyük üzüntü içerisinde olduğunu anlatan Gülen Yazıcıoğlu'nu şu cümlelerle anlattı:

ANADOLU İNSANIYDI
"Ben ona biraz fazla üzüldüm. Bu biraz tanımadan kaynaklanıyor. Siyasi mülahaza veya yakınlıkla alakası yok bu meselenin. Kim Rabbime, Efendimiz'e (sas), İslam'a ve Kur'an'a yakın görünüyorsa ona yakın durmak Hakk'ın hatırına çok önemli bir vazifedir. Dostu yakin idi. (Allah dostu) Karakterli, yiğit, örnek bir Anadolu insanıydı. Hizmete taraftardı."

"Muhsin Bey'in ve kader arkadaşlarının ailelerine bir şey söylemek bize düşmez. Fakat, davası uğruna çıktığı yolda bir çeşit şehitliğe yürümüş ve herkesin hüsn-ü şehadetine mazhar olmuş bir insanın, yakınlarına şefaat edebileceği düşüncesi onlar için de çok önemli bir teselli kaynağı olmalıdır."

TAZİYELERİNİ İLETTİ
"Millî çizgisini inandığı şekilde mücahedeye dönüştürerek bir ömür o yolda yürüyüşünü sürdüren, memleketimizin güzide evlatlarından, Muhsin Yazıcıoğlu beyefendi ve yol arkadaşlarının âhirete irtihalini öğrenmiş olmanın hüznü içindeyiz. Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi'ye ve onunla aynı kaderi paylaşan arkadaşlarına Cenâb-ı Erhamurrahimin'den rahmet ve mağfiret diler, aileleri, akrabaları, dava arkadaşları ve Türk-İslam âlemine taziyelerimizi arz ederiz."

AİLESİNE SAHİP ÇIKILMALI
Fethullah Gülen, Yazıcıoğlu'nun ailesine her yönden sahip çıkılması gerektiğini aktarıyor: "Annesinin gidip eli öpülmeli, 'ben sizin bir evladınızım' denmelidir. Eşine 'siz bizim bacımızsınız' denmeli, evlatlarına evlatlarımız gibi sahip çıkılmalıdır." Gülen, Yazıcıoğlu'nun arama kurtarma çalışmalarında vazifeli olan asker ve sivil güçlerin vazifesini yerine getirdiğinden hiç kuşku duymadığına değiniyor: "Bundan sonra yapılacak şeylerde temkinli olunmalı. Musibette vurunmanın, dövünmenin kazandıracağı bir şey yok. Takdire rıza gösterilmeli."

BU TİP KAZALAR ARAŞTIRILMALI
Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı kazaları hatırlatan Gülen, şunları ifade ediyor: "Başına 4-5 defa sürpriz trafik kazası gelmiş ve onları atlatmaya çalışmış. Bu defa farklı bir şekilde gitmiş. Bir yönüyle şüphelenmek, her şeyi kurcalamak lazım. Bu helikopter nasıldır? Neden ille de bununla götürülmek istendi? Komplo teorilerine girilmeden, şüpheler de göz ardı edilmeden konular araştırılmalı."(Zaman)

 

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi