04-03-2009, 17:20 | #1 |
Dostluk Dost Doğru olmalı !
Birgün tilki fıratın kenarına gelir amacı karşıya geçmektir.Bakarki yılan orda ağlıyor hemen sorar
-kardeş derdin nedir? -yılan karşıya geçmem lazım acil çok önemli işimvar ama ben yüzmesini bilmiyorum. Tilki: üzülme ben seni karşıya geçiririm yılan sevinir nasıl diye sorar Tilki:sen boynuma dolan kafan suyun dışında kalsın beraberce geçeriz karşıya der ve öyle yaparlar.Fıratın yarısına geldiklerinde yılan tilkinin gçzlerine bakarak dur der.Tilki şaşkın sorar neden diye Yılan:seni sokacağım der. Tilki:sana iyilik yapıyorum karşılığı bumu,hem ben ölürsem sende boğulursun der ama nafile Yılan:benim fıtratım böyle ben sokarım der. tilkinin gözlerinden yaşlar akmaktadır ve şöyle seslenir yılana.beni öldürmeye öldüreceksin bari son arzumu sor der. yılan sorar nedir? Tilki:ömrüm boyunca bir yılan gözü öpmek istemişimdir der. yılan tamam öyleyse öp hadi bu iş bitsin der. tilki,öpmek için yaklaşan yılanın kafasını ısırır yılanan yaralıdır yarı baygın böylece karşıya geçerler. yılanı atar boynundan tilki,yılan kıvrım kıvrımdır.tilki yılanın başını bir taşın altına koyarak kuyruğundan çekerek yılanı dümdüz bir ip haline getirir ve seslenir. öyle eğri büğrü dosluk,yoldaşlık olmaz dost olacaksan dosdoğru olacaksın der. dostluğa ve doğruluğa ne kadar ihtiyacımız var siz ne dersiniz. vesselam
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|