AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-09-2009, 15:50   #11
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar, buna yasaklama getiremezssiniz. İsteyen içer, istemeyen içmez. Ne yani, akşam evine gelmişsin işten yorgun argın, yemeğe oturmuşsun, iki kadeh parlatsan fenamı olur? Ya da bir yaz akşamı evinin balkonunda oturuyorsun, inceden inceden arkada Müzeyen ABLA çalıyor, açmışsın bir ufak, kavunun,peynirin bir de buz gibi rakın oh beee. Bu keyiftir arkadaşlar keyif. O insanlar da istemez sahte rakı içmeyi. Ya da almayı. Tamam baın bir sigara tiryakisi olarak, ben de karşı idim kapalı alanlarda sigara içilmesine. Kendi evimde bile asla sigara içirtmiyorum. Kendim içtiğim halde. Hani derler ya ''her şeyin azı karar, çoğu zarar'' diye, akşamdan akşama bir iki kadeh içmissin ya da dost meclisinde. Arkadaşlar rakı kültürü denilen bir kültürü vardır bu ülkenin yapmayın. Bakın bu halk, bir çok şeye ses çıkartmaz ama, rakısına keyfine karışıldı mı işte o zaman yaygarayı kopartır. Ne yani bu halk şimdi mangalda mis gibi balık kızarmış yanında iki duble rakı içmeyecek mi? Vallahi o rahmetli balık bile o hali ile insana kızar. Yani arkadaşlar, bu bir ritüeldir. Yani bu ülkenin ehl-i keyif insanları için iki şey çok önemlidir. Birincisi Türk Kahvesi ikincisi Türk Rakısı.
1- Haramın azı çoğu olmaz, haram haramdır.
2- rakıya vereceği yarayı çoluk çocuğu için harcasın, daha iyi olur.
3- Her şeyin azı karar, çoğu zarar diye bir şey yoktur, zarar zarardır, az veya çok farketmez.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2009, 16:41   #12
Kullanıcı Adı
Sevban
Ya sana bir sorum var hristiyanmısın kardeşim sen
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2009, 16:41   #13
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Kuran da bile günahın büyüğü küçü var iken neden bunun yok. İşinize gelince büyük küçük var işinize gelmeyince olmaz. Günahın büyüğü küçüğü varsa, rakınında var. Dileyen büyük alır, dileyen küçük. Sizler o jhalde neden kuranda günahın büyük gunahlar vardır küçük gunahlar vardır diyorsunuz GUNAH GUNAHTIR sonuıcta buyugu kucugu olmaz. Adma cocugunun ve aılesının gecımını saglıyorsa içebilir bundan sanane. Yzdıklarımı nasıl okuyorsun. Ben ne diyrum akşamdan aksama yemekte bır ıkı kadeh dost meclısınde ya da yaz aksamları oturuken falan.Yani ben agızla ıcılenden soz edıyorum. Aksine bende sonuna kadar karsıyım. Agızla ıcıkten sonra onunbkeyfıne dıyecek yoktur.

Sana içme demiyoruz ki gülüm biz sadece haram olduğunu söylüruz.

Birisi illaki ben bu haltı yiycem diyorsa biz ona ne diyebiliriz ki

Git iç, ister büyük al, ister küçük al, ister bidonla iç, Allahdan korkmuyorsan biz ne yapabiliriz ki.

Ötede sen vereceksin hesabını.

Orda sordukları zaman niye küçüğü büyüğü yok diye sorarsın, cevabını da alırsın orda
Alt 04-09-2009, 16:43   #14
Kullanıcı Adı
Sevban
Yok hayır, öyle olduğunu tahmin ediyorum
Alt 04-09-2009, 16:44   #15
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Neden sordun? Avatarım seni rahatsız mı etti arkadaşım.
Sen soruya cevap versene...

Avatar kimseyi rahatsız etmez, mühim olan fikirlerdir, düşüncelerdir.

VE gene mühim olan bazılarının kendilerini saklamalarıdır, gerçek yüzlerini ortaya koymamalarıdır, ikiyüzlülükleridir.

ne olduğunu yazmaktan niye çekindin hakkaten?

Bak ben ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM diyorum, gögsümü gere gere.

Sen de hristiyansan hristiyanım de, yahudiysen yahudiyim de, dinsizsen dinsizim de.

Korkma...
Alt 04-09-2009, 16:46   #16
Kullanıcı Adı
Sevban
Değil işte hristiyan türküm demişti önceden
Alt 04-09-2009, 16:49   #17
Kullanıcı Adı
musab
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen soruya cevap versene...

Avatar kimseyi rahatsız etmez, mühim olan fikirlerdir, düşüncelerdir.

VE gene mühim olan bazılarının kendilerini saklamalarıdır, gerçek yüzlerini ortaya koymamalarıdır, ikiyüzlülükleridir.

ne olduğunu yazmaktan niye çekindin hakkaten?

Bak ben ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM diyorum, gögsümü gere gere.

Sen de hristiyansan hristiyanım de, yahudiysen yahudiyim de, dinsizsen dinsizim de.

Korkma...
çok doğru ne olduğunu belli etmek gerek..ELHAMDULİLLAH MÜSLÜMANIZ...ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM..
musab isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2009, 16:53   #18
Kullanıcı Adı
Eşref
Böyle bir haber karşısında "iyi olmuş, beter olsun.." gibi sözler, bence yakışıksız kalıyor. Yalçın abimiz, konuyu çok güzel bir şekilde yorumlamış. Şayet buna rağmen içimizde beter olsunlar deyip sevinenler varsa, onlara tek birşey sormak istiyorum. İçki içen birini gördüğünüzde, onun kadehine zehir atar mısınız? Eğer "atarım tabi" diyorsanız, söyleyecek bir sözüm yok.

Şayet "atmam, zehir atarsam onu ben öldürmüş olurum" diyorsanız, o zaman biliniz ki bu insanlar da ölmedi, öldürüldüler. Suçları içki içmek bile olsa, öldürülmüş bir insanın arkasından, katillerini göğe çıkarırcasına "iyi olmuş" diyemeyiz. Dememeliyiz.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2009, 16:56   #19
Kullanıcı Adı
Sevban
Evet demiştim size arkadaş hristiyan
Alt 04-09-2009, 16:57   #20
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Arkadaşlar, buna yasaklama getiremezssiniz. İsteyen içer, istemeyen içmez. Ne yani, akşam evine gelmişsin işten yorgun argın, yemeğe oturmuşsun, iki kadeh parlatsan fenamı olur? Ya da bir yaz akşamı evinin balkonunda oturuyorsun, inceden inceden arkada Müzeyen ABLA çalıyor, açmışsın bir ufak, kavunun,peynirin bir de buz gibi rakın oh beee. Bu keyiftir arkadaşlar keyif. O insanlar da istemez sahte rakı içmeyi. Ya da almayı. Tamam baın bir sigara tiryakisi olarak, ben de karşı idim kapalı alanlarda sigara içilmesine. Kendi evimde bile asla sigara içirtmiyorum. Kendim içtiğim halde. Hani derler ya ''her şeyin azı karar, çoğu zarar'' diye, akşamdan akşama bir iki kadeh içmissin ya da dost meclisinde. Arkadaşlar rakı kültürü denilen bir kültürü vardır bu ülkenin yapmayın. Bakın bu halk, bir çok şeye ses çıkartmaz ama, rakısına keyfine karışıldı mı işte o zaman yaygarayı kopartır. Ne yani bu halk şimdi mangalda mis gibi balık kızarmış yanında iki duble rakı içmeyecek mi? Vallahi o rahmetli balık bile o hali ile insana kızar. Yani arkadaşlar, bu bir ritüeldir. Yani bu ülkenin ehl-i keyif insanları için iki şey çok önemlidir. Birincisi Türk Kahvesi ikincisi Türk Rakısı.
İnşAllah, günün birinde senin tabirinle keyif yapan biri, kafayı bulup seni veya bir yakınını canından etmez. Edersede artık kızmassın. Adam rakı da mı içmesin? İstemeyerek canından etmiş seni. Ne var ki bunda?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 10 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 10 Misafir)