04-12-2009, 22:32 | #1 |
Filin Ayakları altındaki halin
korkunç bir hastalığa yakalanmıştı padişah.bir grup yunanlu hekim 'bu hastalığın ilacı,şöyle niteliklere sahip bir insanın ödüdür'dediler.
padişahın emriyle o nitelikteki insanı aramaya başladılar görevliler sonunda bir köylü çocuğu bulundu sultan anne ve babasını çağırttı sayılamayacak kadar altın mal mülk bağışladı ve razı etti aileyi sonra kadıdan çocuğun öldürülmesi için yazılı izin istedi kadı'sultanın kurtulması için halktan birinin kanını dökmek caizdir'diye fetva verdi çocuğu meydana getirdiler cellat geldi kılıcını çekti işaret beklemeye başladı çocuk bu sırada bakışlarını göğe dikti gülümsedi ve kendi kendine mırıldandı şaşırdı herkes padişah 'tuhaf!'dedi 'gülünecek zamanı mı buldun' neden güldüğünü sordular 'annem babam dedi çocuk dünyanın geçici malı için beni ölüme teslim etti kadı kanımın dökülmesi için fetva verdi padişah kendi sağlığını ölümümde görüyor Allah tan başka sığınağım kalmadı bu yüzden göğe baktım ve esirgeyiciliğine sığındım ,acıyacağını ve adaletle davranacağını bildiğim için sevindim sultanın gözleri nemlendi çok etkilendi 'ölümüm böyle bir masumun kanının dökülmesinden iyidir ' dedi çocuğu kucakladı servet sayılabilecek lutufta bulundu bu hikayeyi anlatanlar birkaç gün sonra sultanın iyileştiğini söylerler nilinkıyısında bir filci şu dizeleri söylüyordu: 'ayağının altındaki karıncanın durumunu merak ediyormusun ?senin filin altındaki halin gibidir' Alıntıdır
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|