AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-16-2009, 11:27   #1
Kullanıcı Adı
sertannn
Standart Ümraniye'de olaylı yıkım
Ümraniye Kocatepe Mahallesi'nde seçim öncesi yapılan yüzlerce kaçak katın yıkımı sırasında olaylar çıktı.
Polisle mahalle sakinleri karşı karşıya gelince sokaklar savaş alanına döndü.
Polis kendilerine mukavemet gösteren mahalle halkına biber gazıyla karşılık verince taşlar havada uçuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri 1000'e yakın çevik kuvvet polisi eşliğinde sabah 06.00 sularında mahalleye girdi. Geceden yıkım olacağı haberini alan mahalle sakinlerinin ara sokaklarda toplanarak kamyonlarla sokak girişlerini kapattığı görüldü.
Mahalle sakinleri polis intikal etmeden yıkıma direneceklerini belirtti. 5 adet panzerle mahalleye giren çevik kuvvet polisi mukavemetle karşılaştı. Yüzlerce mahalleli, polisin ara sokaklara girmesini engellemeye çalışınca polis güç kullanmak zorunda kaldı.
Yaşanan arbede sonrası mahalle sakinleri polise taşla saldırdı. Polis de biber gazıyola karşılık verdi. Ara sokaklarda uzun süre koşturmaca yaşandı. Polise direnenler arasında gözaltına alınanlar olduğu belirtildi. Mahalledeki gerginlik sürüyor.
44 BİNA VE KAT YIKILDI

Ümraniye'de yerel seçimler öncesinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 44 bina ve kat yıkıldı.

Hekimbaşı Mahallesi'nde yerel seçimler öncesi yapılan kaçak binaların yıkım işlemi, öğle saatlerinde sona erdi. Çalışma sonucu, 44 bina ve binalara ek olarak yapılan katlar kullanılamaz hale getirildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yıkım sırasında mahallede geniş güvenlik önlemleri alırken yıkıma engel olmak isteyen kişileri de bölgeden uzaklaştırdı.

Bu arada, mahalle yakınındaki yol kenarlarında çok sayıda polis ekibi ile emniyet aracı ve ambulans bekletildi.

Yıkımın sona ermesinin ardından güvenlik güçlerinin bölgeden ayrıldığı sırada bazı çocukların yıkımı protesto ettiği gözlendi.

http://www.internethaber.com/news_de...=187899&page=1

sertannn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-16-2009, 12:03   #2
Kullanıcı Adı
sertannn
Neden yorum yazan yok.
Çok merak ediyorum
Alt 04-16-2009, 12:21   #3
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Bazı haberleri kimileri okur, kimileride "söyleyeceğim şeyler var yorum yapacağım" der
Hem sabırsız olmamak lazım.
Ben ikincisini tercih ediyorum.

Yerl seçimler nedeniyle halkımız hep fırsatçılık yapmaya çalışır bilirsiniz.
Ev yapmaktaki düşünceleri şudur;
"Nasıl olsa biz onlara oy veriyoruz, bizim oyumuzu kaybetmeyi göze alamazlar"...

Yanlış düşünüyoruz.

Eminim ki Ümraniye'de ki vatandaşlara bir çok kez uyarı yapıldı. Hatta yapmayın bu evleri yıkılacak bile denmişdir.
Yine insanımız temel fikirlerini ortaya koyarak;
"Yaptıktan sonra kimse yıkamaz" şeklinde düşünmüştür.

Ne yazık ki olumsuz durumlarla karşılaşılınca sanki yasal bir şey yapmışız gibi haklı olduğumuzu iddia ediyoruz.
Ümraniye gibi bir yerin imar planları hemen hemen tamamlandı.
Çoğu yer tapulu.

Buna rağmen kaçak ev yapmak akıl işi değil.

Ben Sultanbeyli'de oturuyorum. Buranın Tapu problemi çözülemediği için ev yapan yapana..
Ama ümraniye'de ki vatandaşı Sultanbeyli'de ki vatandaş cesaretlendirmiş ise kusura bakmayın ikisi aynı şey değil.

Konu ultrAstribun tarafından (04-16-2009 Saat 13:04 ) değiştirilmiştir..
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-17-2009, 20:37   #4
Kullanıcı Adı
sertannn
Ben dediğinize kısmi olarak katılıyorum. Fırsatçılık konusu ...
Ama birde halk arasında şöyle bir konular da konuşulmakta.

Çoğu belediye başkanları kendileri inşaat şirketleri ile anlaşıyor (Yada kendi inşaat şirketleri var ). Ve büyük çapta olan inşaat şirketlerine ruhsat izni veriyor. Ve halka ev yapma izni ise verilmiyor. Ve aynı halk a deniyor ki sen kendine ev yapamazsın benim yaptığım daireye 100 milyar vereceksin. Ve ben zengin olacağım. Bunları sakın kurgu olarak kabul etmeyin çünkü gerçeğin ta kendisi. Mesela samandıra da bir tanıdığımın 200 metre kare lik arsasına 60 metrekare 2 kat yapmasına izin verildi.
Ve karşılığında adamdan 30 milyar para alındı. Neden düşünmek lazım ?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)