04-19-2009, 19:48 | #1 |
Beklemek..
''Beni dinlemiyorlar. Beni adam yerine koymuyorlar. Sözlerime değer vermiyorlar. Neden istediklerimi yaptıramıyorum? Ben ne zaman büyüyeceğim?''
Özellikle ilköğretim çağındaki arkadaşlarımızın bir çoğunun yakınmalarıdır bunlar. Bu yüzden yaşımızın ilerlemesini isteriz belli bir zaman. Hatta yaşımızı sorduklarında biraz abartarak söyleriz. Dik durur, biraz da ayaklarımızın ucuna doğru yükselerek kendimizi büyük göstermeye çalışırız. ''Ben çocuk değilim!'' deriz. Bir an önce büyümek; ablamız, annemiz hatta annemiz ya da babamız gibi olmak isteriz. Bu doğrultuda hayaller kurmuşuzdur çok defa. Peki niye olmak istediklerimiz? Hiç düşündünüz mü? İsterseniz birlikte düşünelim. Bayramları ele alalım örneğin. Bayramların unutulmayan yanlarından biri de bayramdan önceki gece yaşanan heyecanlardır.Saatler, dakikalar, saniyeler geçmek bilmez. Bir an önce sabah olsun da bayram neşesini yaşayalım isteriz. Yaşayacağımız güzellikleri düşler ve onların çabucak gerçekleşmesini isteriz. Bunun için sabahı iple çekeriz. Ama bütün bunlar için yapılacak bir şey vardır: BEKLEMEK. Evet, bazen yaşayacağımız güzelliklere ulaşmanın tek yolu beklemektir. Bir çocuk, anne karnında dokuz ay kalır. Bir yumurtadan 21 günde civciv çıkar. Baharın gelmesi için kışın geçmesi gerekir. Güneşin doğmasını izlemek isteyenler, sabahı beklemek zorundadır. İsteseniz de istemeseniz de 1 saat 60 dakikadır. Yürüyebilmesi için bile nereden baksanız bir bebek bir yıla ihtiyaç duyar. Yani her şeyin bir zamanı vardır. O zamana kadar sabredilmelidir. Beklemek, hiçbir şey yapmamak değildir. Beklemek, bulunduğumuz durumda ne yapmamız gerekiyorsa onu en iyi şekilde yerine getirmek demektir. Çünkü ancak bu şekilde beklediğimiz güzelliklere ulaşabiliriz. Graham Bell' in telefonu icadı çok uzun süreler almıştır. Bilim adamları bu icadlara giden yolda binlerce deney yapmışlardır. Sonuç alıncaya kadar bu deneyleri hiç usanmadan, bıkmadan tekrarlamışlardır. Bu süreçte, asla yılgınlık göstermemiş, sabretmiş çalışmalarına devam etmişlerdir. Sonuçta insanlık tarihine adlarını geçirecek bu büyük icatlara imzalarını atmışlardır. Bir şeyin hemen olmasını isteriz; ama öyle olmayabilir. Bu, hiç olmayacak anlamına gelmez. Sadece istediklerimizin gerçekleşmesi için yeterli zaman geçmemiştir. Umutsuzluğa kapılmamalıyız. ''Daha zaman var.'' demeliyiz. Üzerimize düşenleri yapmalı ve zamanı beklemeliyiz. Hayatta başarılı olanlar, işte bu ''bekleme'' işini tam olarak yapabilenlerdir. Sizlerle birlikte biz de güzel yarınları çok bekledik, bekliyoruz, ama herkesin özlemle beklediği o güzel günler, Allah' ın izniyle çok yakınımızda inşaAllah...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|