04-26-2009, 13:39 | #1 |
Federasyon'la gerilim yaşayan G.Saray, Kewell'i dostluk gecesine göndermedi
Avustralya Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kaynaşma yemeğinde Harry Kewell polemiği yaşandı. F.Bahçe derbisinden sonra G.Saray Başkanı Adnan Polat'ın 'tezgâh var' açıklamasıyla gerilen TFF ile Sarı-Kırmızılı kulüp arasındaki ilişkiler, dostluk gecesine de damga vurdu.
TFF Başkanı Mahmut Özgener ile Avustralya Futbol Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Ben Buckley'in de katıldığı organizasyona gelmesi beklenen Cim Bom'un Avustralyalı yıldızı Kewell'a yönetimin izin vermediği ortaya çıktı. Anzak Günü'nün 94. yıldönümü anısına Türkiye ve Avustralya 16 Yaş Altı Futbol Milli Takımları arasında dostluk maçları yapılırken, iki ülke futbol federasyonlarının yetkilileri Four Seasons Hotel'de düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Avustralya Futbol Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Ben Buckley ile TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve TFF Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu yoğun davetli grubu, futbol ve ikili ilişkileri konuştu. Ancak bu noktada sürpriz bir gelişme yaşandı. Herkesin merakla beklediği Harry Kewell saatler geçmesine rağmen geceye iştirak etmedi. Olayın perde arkasında ise ilginç bir gerçek yatıyordu. Son dönemde TFF ile sert sürtüşmeler yaşayan Galatasaray Kulübü'nün, Ankaraspor maçı öncesi kampta bulunan Avustralyalı futbolcusuna izin vermediği öğrenildi. Avustralya Futbol Federasyonu'ndan bir yetkili olayı doğruladı. Aynı kaynak, "Sizin gibi bizler de Kewell'ın gelmesini bekliyorduk. Bize ulaşan bilgiler, kulübü Galatasaray'ın sizin Federasyon'la ilişkilerden dolayı ona bu izni vermediği yönünde oldu." ifadesini kullandı. Avustralya Futbol Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Ben Buckley, futbolun iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi. Ancak toplantının sonlarına doğru da Avustralyalı yöneticilerin çok üzüldüğü bir olay yaşandı. TFF Başkanı Mahmut Özgener salondan erken ayrılınca Ben Buckley, TFF Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu'na plaket sunmak zorunda kaldı. Aslan, sessizliğini galibiyetle bozacak Zirvenin gölgesinde ince ince şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray, bugün evinde ağırlayacağı Ankaraspor karşısında galibiyet arıyor. Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar sebebiyle bu önemli karşılaşmaya seyircisinin desteğinden mahrum çıkacak olan Sarı-Kırmızılılar, üç puan alarak zirve yarışını önümüzdeki haftalara taşıyacak. SPOR SERVİSİ MUHTEMEL KADROLAR GALATASARAY: De Sanctis, Serkan, Semih, Hakan Balta, Volkan, Barış, M. Topal, Ayhan, Kewell, Lincoln, Baros. ANKARASPOR: Senecky, Ömer, Erhan, Ediz, Ramazan, Umut, Theo Weeks, Hürriyet, Adem, Mehmet Çakır, Meye. STAT: Ali Sami Yen SAAT: 20.00 HAKEM: Deniz Çoban YAYIN: Lig TV zaman.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|