AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-28-2009, 09:50   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs down Tarihi caminin altındaki büyük ayıp!

Edirnekapı'daki tarihi Mihrimah Sultan Camii'nde eşi benzeri görülmemiş bir rezalet yaşanıyor. Caminin altındaki dükkan, spor toto-idda bayii olarak işletiliyor. Üstelik spor toto oynatılan dükkanın mal sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü...

İstanbul'un tarihi camilerinden biri olan Mihrimah Sultan Camii'nde eşi benzeri görülmemiş bir rezalet yaşanıyor. Caminin altındaki dükkan, din alimlerince kumar olarak nitelendirilen spor toto-idda bayii olarak işletiliyor. Üstelik spor toto oynatılan dükkanın mal sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü... Sözkonusu iş yeri, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan tarafından yaptırılan tarihi caminin tam da altında bulunuyor.
Çevre esnafı ve mahalle sakinleri durumdan oldukça rahatsız. Vakıflar eliyle dükkanın kumar oynatılan bir işletmeye verilmesi tarihimize ve İslam adabına karşı büyük ayıp olarak yorumlanırken, Vakıflar'ın böyle utanç verici bir uygulamaya gitmesi de ayıplandı.

İKİ SENEDİR ÇALIŞIYOR, VAKIFLAR UYUYOR
İdda bayisi olan ve şans oyunları ‘süper loto-toto' oyunlarının oynatıldığı dükkanın sahibi ismini vermekten çekinerek şunları söyledi: “Ben iki senedir burayı işletiyorum. Her ay kiramı Vakıflar'a ödüyorum. Herhangi bir aksilik de yaşamadım.”

Mihrimah Sultan Camii İmamı Davut Kaya ise cami altında bulunan dükkanların Vakıflar tarafından kiraya verildiğini, başka da bir şey bilmediğini söyledi.

Vakit'in ulaştığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri cami altındaki dükkanları kendilerinin kiraya verdiğini doğrularken, spor toto-idda bayii olarak işletilen bir dükkandan bilgileri olmadığını söylediler. Olayı araştırarak muhabirimize bilgi veren bir yetkili, sözkonusu dükkanın büfe olarak Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden kiralandığını, amaç dışı olarak kullanıldığının tespit edildiğini aktardı. Sözkonusu işletmeye bir ihtarname çekerek amaç dışı kullanıma son verilmesini sağlayacaklarını anlatan aynı yetkili, ihtarnameye olumlu bir cevap alınmazsa hemen tahliye davası açılacağını aktardı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak cami altında loto bayisi işletilmesine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN'IN KIZI, MİMAR SİNAN'A YAPTIRDI
Mihrimah Sultan Camii İstanbul'un Edirnekapı semtinde surların hemen yanında bulunan tarihi bir cami. Banisi Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan. 1562-1565 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşaa edildi.

VAKİT

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-28-2009, 10:03   #2
Kullanıcı Adı
EVEREST
Pek Sayın (!) Vakit yazarları bunu yazıyor da neden AKP'nin bir binasını mezarlığın üzerine kurmasını haber yapmadı. Hatırlarsanız, AKP binasını alevi mezarlığının üzerine kurmuş ve bu nedenle de Alevi gruplarından çok büyük bir tepki almıştı. Ayrıca ülkemizde bu tür olaylar oluyor. Yani camilerin altında market v.s. gibi ticarethaneler bulunmakta. Ama avrupada hiçbir klisenin hiçbir yerinde kesinlikle ticarethane bulunmaz. Buna ne devlet izin veriyor ne de inançları.
EVEREST isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2009, 10:10   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
EVEREST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pek Sayın (!) Vakit yazarları bunu yazıyor da neden AKP'nin bir binasını mezarlığın üzerine kurmasını haber yapmadı. Hatırlarsanız, AKP binasını alevi mezarlığının üzerine kurmuş ve bu nedenle de Alevi gruplarından çok büyük bir tepki almıştı. Ayrıca ülkemizde bu tür olaylar oluyor. Yani camilerin altında market v.s. gibi ticarethaneler bulunmakta. Ama avrupada hiçbir klisenin hiçbir yerinde kesinlikle ticarethane bulunmaz. Buna ne devlet izin veriyor ne de inançları.

Doğan'ın malüm medyasının yalan haberini söylüyorsunuz galiba...

Seçim öncesi onlarca kez tekrar tekrar yayınlanan haber peki şimd niye yayınlanmıyor halbuki bina hala orada... demek ki yalan haber alevileri oyuna getrmeye çalışan medyanın seçim öncesindeki çırpınışları acaba bu oy vanalarını nasıl olur da engelleriz diye yaptıkları onlarca yalan haberden sadece brisi... seçim btti bu haberler de bitti ne hikmetse...
Alt 04-28-2009, 10:13   #4
Kullanıcı Adı
EVEREST
Mantığına gwrçekten hayran kaldım. O zamnlar, Alevi dernekleri yetkilileri ellerinde berlgelerler ortaya çıkmışlardı ve belgelerle kanıtlanmıştıo orasının alevi dedelerinin mezarlığı olduğu. Lakin ülkemizde AKP iktidar olduğundan bu ve benzeri olayların ört-pas edilmesi de gayet normal.
Alt 04-28-2009, 10:20   #5
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Alıntı:
Mantığına gwrçekten hayran kaldım. O zamnlar, Alevi dernekleri yetkilileri ellerinde berlgelerler ortaya çıkmışlardı ve belgelerle kanıtlanmıştıo orasının alevi dedelerinin mezarlığı olduğu. Lakin ülkemizde AKP iktidar olduğundan bu ve benzeri olayların ört-pas edilmesi de gayet normal.
Böyle bir şey yok.
İspat istesek ispatlayamassın. Geçiniz..
+
Bir camiinin altında daha yararlı işletmeler olmalı.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2009, 10:25   #6
Kullanıcı Adı
EVEREST
Zaaten ıspatlandı ve oranın halkı da orasının alevi mezarlığı olduğunu söylediler. Hadi bunu geç sonuçta bir mezarlığın üstüne yapılmış. İnternetten biraz araştırsanız bulursunuz. Çıkan kemikler ve kafatasları var.
Alt 04-28-2009, 10:28   #7
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
Zaaten ıspatlandı ve oranın halkı da orasının alevi mezarlığı olduğunu söylediler. Hadi bunu geç sonuçta bir mezarlığın üstüne yapılmış. İnternetten biraz araştırsanız bulursunuz. Çıkan kemikler ve kafatasları var.

Bunu forumda iddaa eden sensin ispatlamak da sana düşer...
Alt 04-28-2009, 10:34   #8
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Alıntı:

Uğur Dündar ortaya asılsız bir iddia attı ama
arsanın sahipleri konuşunca u dönüşü yapmak zorunda kaldı.
Bu arsanın sahipleri ve Sütlüce mevkiinde oturan vatandaşlar topluma gerekli
bilgiyi verdi.
Haberin asılsız olduğu ve çatışma amacı taşıdığı belirtildi.
+
En yakın alevi derneğine giderek olayın gerçekçiliğini öğrenin. Biz burada ne kadar olyın
doğru olmadığını anlatırsak anlatalım, siz antiakp hislerinizle haraket
edeceksiniz.

+
Yalanlama haberi için tıklayın.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2009, 10:38   #9
Kullanıcı Adı
EVEREST
Bana neden düşsün elinizin altında internet var googledan girin bulun ben saadece hatırlattım. Ayrıca camilerin altındaki olan ticarethaneleri neden görmüyorsunuzda saadece tek bir yeri okuyorsunuz? Camilerin altında market v.s olan çok yer var. Ama avrupada ASLA bir klisenin ne altında ne üstünde falan ticarethane OLMAZ. En başta devlet buna izin vermiyor.
Alt 04-28-2009, 10:41   #10
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
Bana neden düşsün elinizin altında internet var googledan girin bulun ben saadece hatırlattım. Ayrıca camilerin altındaki olan ticarethaneleri neden görmüyorsunuzda saadece tek bir yeri okuyorsunuz? Camilerin altında market v.s olan çok yer var. Ama avrupada ASLA bir klisenin ne altında ne üstünde falan ticarethane OLMAZ. En başta devlet buna izin vermiyor.

Google de neler var neler hepsine inansaydık ohhooo hooooo...

Evet keşke Cami'lerin altlarında böyle şeyler olmasa market gibi falan...

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)