![]() |
#1 |
![]() Adalet Bakanlığı görevini Sadullah Ergin'e devreden Şahin, CHP'li Kılıçdaroğlu'na Deniz Feneri resti çekti. "Bana soruşturma açtırabilir. 110 imza toplayamam derse tamamlarız" dedi...
Kabine revizyonunun ardından yeni Adalet Bakanı Sadullah Ergin, görevini Mehmet Ali Şahin'den devraldı. Devir teslim töreninde gündem Ergenekon ve Deniz Feneri davalarıydı. Şahin, "Deniz Feneri ile ilgili suçlanmayı kabul edemiyorum" diyerek şöyle devam etti: "Tebrik edilmeliyim" " Biz Deniz Feneri dosyasını basın mehsuplarının gözü önünde bakanlığa bile sokmadan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdik. Geciktirmek bir yana süreci hızlandırdım. Aslında benim ve bakanlığımın tebrik edilmesi gerekir." "Keşke şu devir işlemi haftaya olsaydı da ben de kendimi Meclis'te savunsaydım. Kimin samimi olduğunu gösterseydim" diyen Şahin, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere çağrıda bulundu: "Görevden alınan bir bakan için denetim mekanizmasını yolu artık soruşturma istemidir. Eğer 110 imza toplayamayız derlerse imza sayısını tamamlarız.” Bu arada CHP ‘li Hakkı Suha Okay, "110 imzayı bulamazlarsa ben imza atarım" diyen Şahin’e “Aklını kendine saklasın. Anayasa ve içtüzüğü bir daha okusun" yanıtını verdi. Paksüt’e gelsin gerekeni yaparız Yeni Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir gazetecinin Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, "Ergenekon savcılarınca dinlendiği, bu savcılarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladığını ve kendisini resen göreve çağırdığını" hatırlatması üzerine, Bakanlığa yapılacak tüm müracaatlarla ilgili gerekenin yapılacağını bildirdi. Sadullah Ergin, "Hiçbir müracaat karşılıksız kalmaz. İçeriği incelenir. Gerçekten yasaların ihlali söz konusuysa gereği yapılır. Ama mevzuat uygulanmışsa bu, müracaatçıya uygun bir üslupla bildirilir. Bu açıdan, Bakanlığımıza yapılacak bir müracaat olursa gereğini yaparız" diye konuştu. ANKARA(Bugün)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|