AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-02-2009, 21:03   #11
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nasıl görmezsiniz?Kısaca anlatayım.Bir kızı akrabaları başka bir erkekle gezerken görüyor.Akrabaları bu kızı yere yatırıyorlar ve ellerinden ve ayaklarından bağlıyorlar.Bir akrabası kırbacı eline alıyor ve kırbaçla kızı öldüresiye dövüyor.Yönetim sistemi nedir?Şeriat.

Kusura bakmayın ama böyle bir şeriat olacaksa dikdatörlük olsun bari.Olmaz.Ayıptır günahtır.

Ayrıca Kur'an'ı Kerim illa şeriat olacak demez.Adaletli, haklı ve insancıl bir yönetim biçimi olursa olur.Ayrıca cumhuriyet dine de karşı değil.
Lütfen böyle konuları ele alıpda şeriata taş atmaın sataşmayın o işin şeriatla ne alakası var kızın yaptığı dinimize göre yanlış ama akrabalarınınki dahada yanlış şeriatla ne alakası varsa....
Tamam K. kerim şeriat olacak demez dememesi normal zaten kuralların doğrusunu gösterir ve bize bırakır ama sen Allahın kanunlarını bırakıp gidersen o senin sorunun....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 21:04   #12
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Alem_i Ervah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel paylaşımdı vesselam sağolasınız bizde osmanlı yönetimini isteyenlerdeniz elhamdülillah Türkiye tekrardan osmanlının bize bıraktığı gibi şeriat ile yönetilecektir inşaAllah..
AMİN Amin Amin kardeşim....
Alt 06-02-2009, 21:06   #13
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Kendi tuzağınıza düştünüz.Yapmayın lütfen.

Halkın çoğunlukla seçtiği başbakanın asılmasının cumhuriyetle ne ilgisi var?
Dini inançları yüzünden insanlar eziyet çekiyorsa cumhuriyetle ne ilgisi var?
Ülkede ergenekon ve buna benzer pislikler varsa cumhuriyetle ne ilgisi var?

Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 21:08   #14
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Kendi tuzağınıza düştünüz.Yapmayın lütfen.

Halkın çoğunlukla seçtiği başbakanın asılmasının cumhuriyetle ne ilgisi var?
Dini inançları yüzünden insanlar eziyet çekiyorsa cumhuriyetle ne ilgisi var?
Ülkede ergenekon ve buna benzer pislikler varsa cumhuriyetle ne ilgisi var?

Cmhuriyet ne demek halkın kendini yönetmesi çoğunluk yönetmeyince nerede cumhuriyet.....
ben cumhuriyet yönetimine karşı değilim demokrasiyede bilakis taraftarıyım ama türkiyede eser yok....
Alt 06-02-2009, 21:09   #15
Kullanıcı Adı
Red_Neck
E, şu anki uygulanan şeriatin de uygun olduğu söylenemez herhalde.
Alt 06-02-2009, 21:11   #16
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
E, şu anki uygulanan şeriatin de uygun olduğu söylenemez herhalde.
Şeriat yok ki zaten hiç bir yerde Tek şeriat ve anayasa K. Kerim....
Alt 06-02-2009, 21:13   #17
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Şu anki pek güzel olmayabilir cumhuriyetin.Ama gerçek cumhuriyet kesinlikle Kur'an'a ve Allah'a karşı değildir.
Alt 06-02-2009, 21:16   #18
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Şu anki pek güzel olmayabilir cumhuriyetin.Ama gerçek cumhuriyet kesinlikle Kur'an'a ve Allah'a karşı değildir.
Şu anki şeriatı kullanarak laf atmayı biliyorsunuz ama şuanki cumhuriyet gerçek değil deyip savunmaktan hiç gocunmuyorsunuz......
Müslümanım dersiniz Allahın kanunu varken cumhuriyet daha iyi hem islama karşı değil dersiniz ve daha iyisini yaptığınızı savunursunuz.....
Allah hidayet versin cümlemize....
Alt 06-02-2009, 21:20   #19
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Cumhuriyeti İslam karşıtı olarak görüyorsanız hemen tartışmayı terkedelim.Size göre iyi değil cumhuriyet bu belli.Ama bana göre iyi ve ben şu anda dinimi en güzel şekilde yaşıyorum ve yaşatıyorum.Ben şeriatin ( şu anki ) kötü olduğunu söyledim.Görüdüğüm örnekler ışığında tabii.
Alt 06-02-2009, 21:26   #20
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Cumhuriyeti İslam karşıtı olarak görüyorsanız hemen tartışmayı terkedelim.Size göre iyi değil cumhuriyet bu belli.Ama bana göre iyi ve ben şu anda dinimi en güzel şekilde yaşıyorum ve yaşatıyorum.Ben şeriatin ( şu anki ) kötü olduğunu söyledim.Görüdüğüm örnekler ışığında tabii.
Anlamak istemiyoesunuz galiba cumhuriyet ve demokrasi hakkında düşüncemi söyledim üstte ki zaten halifeler dönemi açıkca demokrasinin örneği iken o tartışmayı yapmaya bile gerek yok

Ben gördüğüm ve duyduğum binlerce örnek sonucunda cumhuriyetin kötü olduğunu söylesem daha söylemeden hücum ediyorsunuz hoş da
neden benimki suçda sizinki değil

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)