06-02-2009, 21:49 | #31 | |
Alıntı:
Bir müslüman türk erkeği işi nedeniyle cumaya gidemiyorsa bu din kısıtlaması değilmidir |
||
06-02-2009, 21:53 | #32 |
Bunun için rejimi değil işvereni sorgulamak gerekir herhalde.Üstelik ben çoğu yerde izin verildiğini gördüm.Haklısınız ki çoğu yerde de izin verilmiyor.Ben yaşamımdan örnek vereyim: Sanayi de çalıştığım için ( bir zamanlar ) namaz vakti izin veriyorlardı.Sanayi içinde camii bile vardı.Bu arada sorununuzu anladığım için rahatlamış bulunuyorum.
Ek olarakta benim de eleştirdiğim şu anki şeriat sistemiyle yönetilen devletler. |
|
06-02-2009, 21:54 | #33 |
Ben Ispartadayım. Isparta Belediyesi günler öncesinden seçim afişleri gibi kocaman afişlerle donattı şehri. Halka gül lokumları dağıtıldı. Üstelik kutlu doğum haftası çerçevesinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde'de bir konferans düzenlendi.
Ben bu konuda bir sıkıntı yaşamadım açıkçası |
|
06-02-2009, 21:58 | #34 | |
Alıntı:
olmayacak şey değil ama önerilmesi bile kadar sakıncalıki irtica damgasını yemeyen kalmaz.... Sorunumun ne olduğunu nasıl anladğınızı paylaşırsanız sevinirim yanlış anlama olmasın o bakımdan.... Bende günüzdeki şeriat diye halkı şeriattan soğutmak için uydurulan devletlere karşıyım Ama benim dediğim ve osmanlının uyguladıı o tür bir şeriat değil... |
||
06-02-2009, 22:00 | #35 | |
Alıntı:
Sadece bu değil, bu ve buna benzer dini alanda dolaylı ya da doğrudan baskılar olduğunu anltmaya çalışıyor sanırım arkadaşımız. Ki söyledikleri de gayet doğru bu açıdan.. |
||
06-02-2009, 22:00 | #36 |
Konu icin teşekkürler,güzeldi
Site sisteminde boyle birsey mümkün olabilir aslinda orneğin üyelik derecelendirmeleri osmanli nizamina göre yapılabilir |
|
06-02-2009, 22:01 | #37 | |
Alıntı:
|
||
06-02-2009, 22:05 | #38 |
Yalnız Türk of the Toon, biliyor musun, Cuma namazına gitmeye izin vermeyenler, genellikle özel sektör patronları oluyor. Devlet sektöründe çalışan abim olsun dayım olsun, her hafta rahatlıkla gidebiliyor Cuma'ya.
Babam polis olduğu için mesai saatlerinde her zaman gidemezdi. Ama özel sektörün bu konuda zaman zaman çok katı olabildiğini iyi biliyorum. Birde şöyle birşey var. Ben mevcut sistemin dinimizi yaşamamıza büyük bir engel olmadığı kanaatindeyim. Tamam, baş örtülü bayanlarımız sorunlar yaşıyor. Cuma namazında da biz erkekler sorun yaşayabiliyoruz. Ama genel anlamda düşünürsek çok büyük engellemelerin olmadığını düşünüyorum. Bizim dinimizin katı bir din değil. Eğer mesai saatleri nedeniyle öğle namazını, ikindi namazını kılamayan bir çalışan, akşam eve geldiğinde kazasını yapabilir. Ama bunu kaç kişi yapıyor? Bence ibadet konsunda bir sıkıntı varsa, bunun sorumlusu devletten çok kişinin kendi iradesidir. |
|
06-02-2009, 22:05 | #39 |
Yok yok, yanlış anlama yok.
-------------------------------- Şimdi: Uluslararası ölçülerin kabul edilmesiyle birlikte tatil günleri de pazar gününe alındı.Çünkü böylece ticari ve ekonomik işlemler kolaylaşmış oldu ve yurdun her yerinde tam bir ölçü sistemi kurulmuş oldu. |
|
06-02-2009, 22:05 | #40 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|