AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-02-2009, 23:38   #11
Kullanıcı Adı
Gökmen
ALLAH c.c madde ve manalar ile kıyaslamanın doğru olduğuna inanmıyorum ve bunun tartışmasına girerekte dinden çıkmaya niyetimde yok biraz ince düşünün lütfen...
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-02-2009, 23:41   #12
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Bence Allah'ın yasaları Dünyanın yasaları diye bir şey yok.
Allah'ın Kur'an ı var.
Onu harfiyen kabul eden eder, tek birine dahi karşı çıkan o zihniyetten çıkmış olur.
Bunun adını da "dünya yasaları" koymuşlarsa bilemem.
Ama o da saçma.

Dünyayı kim yaratmışsa, yasasını koyan da odur heralde.
Bu yol yine Allah'a çıkıyor.

Alıntı:
Diyelim ki ülkeyi askeri yönetim ele geçirdi. Sende askerlik görevini yapıyorsun.
Senden dini bütün insanları tutuklamanı istediler.
Ne yaparsın?
Bu, ben içki içmem. İçki de almam ama içki satılan bir yerden bir şey alsam günahı yahut zararı olur mu? sorusuna benziyor.

Ben şöyle bakarım; mesela darbe oldu. Babam sakallı. Babamı alın dedi BOZGUNCULAR, onlara uyup tutuklar mıyım babamı?
Hayır cevabı ağır basar değil mi?

Herkesi babam yerine koyarım.
Bozgunculardan da olmam.

Ne olur?
En fazla, babam gibi beni de tutuklarlar.

Pek fark eden bir şey olmaz...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2009, 00:06   #13
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Maide Suresinde Derki ;

Kim Allah'ın Hükümleri İle Hükmetmezse Onlar Kafirlerin Ta Kendileridir

Yeterince Açıklayıcı Olmuştur

Vesselam ..

Alt 06-03-2009, 00:08   #14
Kullanıcı Adı
Eşref
Ben bu olayda lokantacının tavrını pek beğenmedim. Devletin yasaları milletin varlığını, huzurunu korumaya yönelik, olmazsa olmaz yasalardır. Bu yasalar olmazsa, ne ibadet edecek bir camii bulabiliriz, ne de can, mal güvenliğimiz kalır.

Devletimizin yasalarını hiçbir şekilde küçümsenemez, dışlanamaz. Verilen örnek son derecede uç bir örnek. Kimseyi Rabbimizin emirleriyle kıyaslayamayız ki.

Şimdi desem ki başbakanımız Allah'ın emirlerine ters birşey söylese, yine de Ak Partiye oy verir misiniz? Siz müslüman mısınız? yoksa Ak Partili mi? Elbette vereceğiniz cevap müslümanız şeklinde oalcaktır. Ama soruda gizli bir art niyet var. Bunu da fark etmek lazım.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2009, 00:16   #15
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bu olayda lokantacının tavrını pek beğenmedim. Devletin yasaları milletin varlığını, huzurunu korumaya yönelik, olmazsa olmaz yasalardır. Bu yasalar olmazsa, ne ibadet edecek bir camii bulabiliriz, ne de can, mal güvenliğimiz kalır.

Devletimizin yasalarını hiçbir şekilde küçümsenemez, dışlanamaz. Verilen örnek son derecede uç bir örnek. Kimseyi Rabbimizin emirleriyle kıyaslayamayız ki.

Şimdi desem ki başbakanımız Allah'ın emirlerine ters birşey söylese, yine de Ak Partiye oy verir misiniz? Siz müslüman mısınız? yoksa Ak Partili mi? Elbette vereceğiniz cevap müslümanız şeklinde oalcaktır. Ama soruda gizli bir art niyet var. Bunu da fark etmek lazım.
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama soruda gizli bir art niyet var. Bunu da fark etmek lazım.
Haklısın abi buraya dikkat etmek lazım... Kıyaslamak da pek doğru değil evet...

Alt 06-03-2009, 00:27   #16
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklısın abi buraya dikkat etmek lazım... Kıyaslamak da pek doğru değil evet...
Vallahi ben olsaydım o lokantada yer içerdim. Hesap ödeme anına gelince bir kenara paryı koyardım, diğer tarafa hayır duamı. Lokantacıya da Allah'ın takdirini mi kazanmak istersin para mı? derdim.

Terazinin bir ucuna Yaratan'ı veya ona ait özellikleri koyarsak, o zaman karşımızdakinin seçme hakkını elinden alıp, onu yönlendirmiş oluruz. Şimdi bu olayda kim diyebilir ki Allah'ın yasaları değil devletin yasaları önemlidir diye? İnançlı olan kimse bu cevabı vermez. Veremez. Bu nedenle de soruda bir art niyet olduğu kanaatindeyim.

Bana hak verdiğin ve beni anladığın için teşekkür ederim Tarantula. Çünkü konu çok ince ve yanlış anlaşabilir myiim diye çekinerek yazmıştım cevabımı.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2009, 01:13   #17
Kullanıcı Adı
kararlı
Alıntı:
YALÇIN KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Diyelim ki ülkeyi askeri yönetim ele geçirdi. Sende askerlik görevini yapıyorsun.
Senden dini bütün insanları tutuklamanı istediler.
Ne yaparsın?

Ülkemizde askerin yönetimi ele geçirebileceği hayallerime bile girmiyor. Demokrasi ve dünya ile öyle entegre olmuşuzki böyle bir şeyin olmasına ihtimal vermiyorum. Birde olmayacak şey ama öyle konumda olsam dini bütün insanların tutuklanmasını gerektirecek şeyi hakikaten merak ederdim ne yapacağımı tezahür edemiyorum ayrıca.

Diğer yorumlarda insanların oluşturduğu ideolojiler ile Allahın kanunları arasında mukayeseler yapılmış bu konuya dairde bir paylaşım yapmak istiyorum.

İnanıyorum ki Yüce yaratıcının düzenine yakın yönetimler ile dünya sülh ve barış içinde olmuştur. Lakin Yaratıcının koyduğu hakiki düzene uymak sonuçta insanlar aracılığı ile olduğundan heva ve heveslerine yenik düşen yöneticiler ondan gelen düzenin içine kendi duygularını , hırslarını karıştırarak bu düzeni bile tahrif edebiliyorsaki ediyor , insan veya kendini medeni sayan bir takım toplumlar demokrasi diye dünya ya pompaladığı düzen den nemalanmak ne ölcüde doğru bu bile tartışılır. Daha öncede demokrasiye dair paylaşımlar yapmıştık bu ortamlarda tekrardan buna dair bir şeyleri paylaşmak gerekirse .Bugün demokrasiye sahip cıktığını öngören dayatmacı cevrelerin demokrasiyi bir arac olarak görenlere karşı kutsayıcı yapısını yok sayıp kendi alanlarını zümrelerini muhafaza etmenin kalesi haline dönüştürmeleri bile demokrasiden sayılıyorsa ,yeri geldiğinde despot bir kılıf ile bu ülkenin kaderini olumsuz etkiliyorsa hangi demokrasi ile insanlarımızın huzur içinde haklarını tüketerek yaşayabilmesini sağlayabiliriz bunun arayışında olmamız gerek. Eğer yaratıcın bize sunmuş olduğu kutsal veriler ile alakalı sistemi bu millete kabul ettiremiyorsak taban olarak yani hakiki şeriaat millet tarafından benimsenmiyorsa ve bu uygulama zinde güçler var iken ütobik ise bize dayatılan demokrasi sağnağında onların bize dayattıklarını evrensel ölcülere ulaştırmanın gayreti içinde olmak şimdilik çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.Bu tercihim kesinlikle ALLAHın yeryüzündeki düzenine mukabele olsun diye değil şartların zorluğu içinde içimizdeki yönetimin uygulanmasına zemin için dir bunu ayrıca belirtmek isterim.Öncelikle hukuk sistemimizin evrensel değerleremi bağlı olduğumu yoksa ironik ve ideolojik dogma felsefesinemi dayalı bunu süzmek gerek ilk aşamada buna bir çözüm bulmak sosyal dokumuzun millet olarak tek güç olmanın yegane unsurudur ,askeri postmodern darbe ile gelen bir anayasal düzenlemenin ülkeye birey hakkı vermekden çok elit bir tabakanın muhafazası için tasarlanmış olduğunu herkes çok iyi bilir ,bir de demokrasi coğunluğun tahakkümü olmadığı gibi azınlığın tahakkümüde olamaz aslında,demokrasinin evrensel manası halk hakimiyetine bağlı bir sistem öngörür. Demokrasi, temel hak ve hürriyetlerin korunmasını halkın temsilcilerine milletin görüş ve kanaatlerinin ülke yönetiminde tesirli olması gerektiği esasına dayanan bir idare şeklidir.Türkiyede yarım asırdan daha uzun bir zamandan beri, demokrasiyi deniyor ve hala en mükemmelini bulmak için uğraşıyoruz denemede başarılı olamadığımız zaman yeniden başa dönüyor, bir kere daha arayışa geçiyor ve yeni testler yapıyoruz ayrıca, demokrasi değişik toplumlar tarafından farklı farklı şekilllerde anlaşılmış ve değişik tarzlarda uygulanmıştır.
Demokrasinin ve hukukukun belli ideolojik kalıplardan sıyrılması için bireyin özgürlük haklarının kendi mecrasına akmasını gerektiren ve bize aslında batı tarafından dayatılan demokrasiye sahip cıkma bile yeterli iken bunu yoksayan zümrelerin batının demokrasi adına aldığı kazanımları bile kendi cıkarları için tehlikeli görmesi nemanam bir çelişki , devlete sinmiş kemalist ideolojiyi hale yaşatmaya calışanların hezeyanlarını anlamak bu sürecte mümkün , siyasi partilerin batının gelişmiş demokrasisini ülkemize oturtma calışmalarının önüne geçmeye calışmaları, değişime direnme ruhudur aslında bize bu aşamada düşen şey öncelikle demokrasi adına bize dayatılan kavram ve ironik yapılaşmanın medeniyetle buluşması için neler yapmalıyız bunların peşine düşmektir . En azından şimdilik şeriattan çok daha yakın ve kolaydır bu aşama, evrensel demokrasi ülkemizde hayat bulursa şeriatın benimsenmesi çok daha kolay olur ne diyelim Şeriat özlemi içinde olanlar önce bu aşamayı atlatması gerek.

yazının büyük bölümüne katılmakla beraber

aradığım atrese uzak duruyor
kararlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2009, 20:01   #18
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Alıntı:
Terazinin bir ucuna Yaratan'ı veya ona ait özellikleri koyarsak, o zaman karşımızdakinin seçme hakkını elinden alıp, onu yönlendirmiş oluruz. Şimdi bu olayda kim diyebilir ki Allah'ın yasaları değil devletin yasaları önemlidir diye? İnançlı olan kimse bu cevabı vermez. Veremez. Bu nedenle de soruda bir art niyet olduğu kanaatindeyim.
Almak istediğim cevap buydu.
Teşekkür ediyorum.
İzninizle istismar edilmemesi için konuyu kapatıyorum.

+

Yalçın Bey teşekkür ediyorum.
Paylaşımınız açıklayıcı oldu.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)