AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-05-2009, 19:32   #1
Kullanıcı Adı
Bilal Baştan
Arrow Kılıçdaroğlu: O Belgeleri Başbakan'ın alnına çivilerim
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Başbakan Erdoğan 'a çok sert mayın eleştirisi: İhaleleri nerelerde ve nasıl tezgahladın sayın Başbakan. Başbakan bunlara cevap verirse o belgeleri o sayın Başbakan´ın alnına çivilerim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Seki Beldesi´nde yaptığı mitingte CHP´nin Seki Belediye Başkan adayı Veli Yıldız'a oy istedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde kamyonet kasasından yaklaşık 500 kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan ´bize kim AKP derse edepsizdir, bize Ak Parti diyeceksiniz´ diyor. Elinizi vicdanınıza koyun bana cevap verin. Hakkında sahte evrak düzenlemekten yani yolsuzluk yapmaktan dolayı dosyası olan bir başbakan, ´bana ak deyin´ dediği zaman siz O'na ak mı diyeceksiniz? Eğer bir insan kendisine ak demek itiyorsa, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmaz. Alnı aktır, çıkar mahkemenin önüne. Ak da olur gelir milletin önüne. Biz de o zaman sen Ak Parti´sin deriz. Sayın Başbakan Rize'den İstanbul'a geldiği zaman ayakkabı alacak parası yoktu. Şimdi, dünyanın en zengin başbakanlarından biri haline geldi."

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'a ´naylon fatura´ eleştirisinde bulunan Kılıçdaroğlu, ``Dünyanın hiçbir bölgesinde naylon fatura düzenleyen adamdan Maliye Bakanı olamaz. Ama bizim ülkemizde naylon fatura düzenleyen adamı getirdik Maliye Bakanı yaptık. Şimdi bu adam diyor ki bize vergi verin. Sen naylon faturayı neden düzenliyorsun, vergi kaçırmak için" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde bulunan 550 milletvekilinin hiçbirinin mayınların temizlenmesine karşı olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Mayınları temizleyelim ama aynı zamanda temizleyen firma 44 yıllığına temizlenen araziyi bedava işletsin. Kim bu firma İsrail. Sayın Başbakan diyor ki ´bu kanunun neresinde İsrail yazıyor´. Tüpraş'ın 14.76'lık hissesini Ofer'e sattılar mı sattılar. Oferin ismi ihale kanununda mı yazıyordu, şartnamede mi yazıyordu? Ama tezgahlayıp götürüp Ofer'e sattınız. Seki'den Başbakan´a sesleniyorum. İhale öncesi herhangi bir yerde, bazı adamlarla bir araya gelip ihaleye çıkacak işlerle ilgili kaç sefer konuşma yaptın sayın Başbakan. İhaleleri nerelerde ve nasıl tezgahladın sayın Başbakan. Kanuna uymadığı zaman o ihale için Meclis´ten özel kanun çıkardın mı çıkarmadın mı sayın Başbakan. Başbakan bunlara cevap veremez, cevap verirse o belgeleri o sayın Başbakan´ın alnına çivilerim. Çivilemezsem bana da Kemal Kılıçdaroğlu demesinler. Mayın temizlemek için dünyanın hangi ülkesi kendi meclisinden kanun geçirmiştir. Böyle bir şey yok.''

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere Afyonkarahisar'a hareket etti.

Kaynak : Mynet

 

Bilal Baştan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi