Bursa`da AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi`nin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Mehmet Altan oldu. Merinos Kültür Merkezi`ndeki toplantıya elinde Taraf gazetesi ile giren Altan, `AKP ve Gülen`i Bitirme Planı` manşeti ile çıkan habere atıfta bulunarak, `Artık böyle bir rezaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istiyorum anlayışı yoksa Siyaset Akademisi`ne ne gerek var?` diyerek sözlerine başladı. Siyaset yapmak isteyenlerin çıkar düşüncesinde olmaması gerektiğini ifade eden Altan, `Türkiye devletini yöneten adam siyaseti istemiyorum. Halkın yönetime katılarak siyaset yapmasını istiyorum. Benim anladığım siyaset, Türkiye`de yönetilenlerin yeryüzü standartlarında yaşamalarının yolunu bulma siyasetidir` diye konuştu.
Altan, AK Parti`nin düzenlediği Siyaset Akademisi`nde konuşmasına rağmen AK Parti`yi de eleştirmekten geri kalmadı. Altan, `AK Parti, yeryüzü ile muhatap olmaya başladığında başarılı oldu, irtibatı bıraktığında ise bozuldu` deyince AK Partili bazı kursiyerlerden tepki geldi.
Parti fanatizminin bir tarafa bırakılıp parti içi yarışa müsaade edilmesi gerektiğini belirten Altan, `Parti fanatizmi artık bir kenara bırakılmalı. Parti içi yarışa müsaade edilmeli. Hem burada kalayım hem de bu işler çok zor diyemezsiniz. Seçilip oraya gelmişseniz dik durmasını bilmelisiniz. Bizdeki parlamento devletin parlamentosudur, halkın parlamentosu değildir. Siyasi Partiler Kanunu`nun da artık değiştirilmesi şart` dedi.