06-23-2009, 17:17 | #1 |
sezer emekli oldu ama Hala görevde....
Sezer, kartelin yalanına göz yummuş
Ahmet Necdet Sezer'in, Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra da Ergenekon Terör Örgütü sanıklarıyla görüştüğü ortaya çıktı. Kenan KIRAN'ın haberi... Görev yaptığı dönemde; Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'u Çankaya Köşkü'nde ağırlayan ve özel görüşmeler yapan 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in, emekli olduktan sonra da Mustafa Balbay ile irtibatının olduğu belgelendi. FİKRET BİLA'NIN YAZISINA “SAÇMA” DİYOR AMA DÜZELTMİYOR Ahmet Necdet Sezer, 24 Haziran 2008 tarihinde, Mustafa Balbay'ı aramış ve Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasına yönelik sözlerinin Milliyet gazetesinde yanlış çıktığını söylemiş ve Fikret Bila'nın yazısı için “Olur mu öyle saçmalık” demiş. Sezer, Mustafa Balbay'dan, sözlerinin düzeltmesi için Fikret Bila'yı aramasını istemiş. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapan ve Cumhurbaşkanlığı görevinden bulunan Sezer'in, kendisine ait olmayan sözleri yazan Fikret Bila'yı aramaması, Mustafa Balbay üzerinden düzeltme yapmak istemesi ve buna rağmen sözlerinin Milliyet gazetesinde düzeltilmemesi dikkat çekici bulunuyor. “GÖREV SAYDIM BEN” Mustafa Balbay, telefon görüşmesinde Ahmet Necdet Sezer'in kendileri ile görüştüğünü açıklıyor. Sezer, Mustafa Balbay'ın, “Çok samimiyetle söylüyorum dün bizi çok onore ettiniz efendim yani gerçekten bugün pek çok şeyi çok kez kulağınızı çınlattık yani çok onore ettiniz efendim yani” sözlerine, “Görev görev saydım ben” diyor. Sezer'in, Mustafa Balbay ile yaptığı konuşmalar, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin delil klasörlerinde yer alıyor. SEZER, TUNCAY ÖZKAN İLE İRTİBATLI Vakit, Ahmet Necdet Sezer'in, Ergenekon tutuklusu Ahmet Tuncay Özkan ile yakın irtibatının olduğunu ortaya çıkarmıştı. Ahmet Necdet Sezer'in, 13 Mayıs 2008 tarihinde, Ergenekon Terör Örgütü'nün sözcülüğünü yaptığı dönemde Kanaltürk Televizyonu'nun sahibi Tuncay Özkan'ı aradığı ve Tuncay Özkan'dan Kanaltürk'ün satışına ilişkin bilgi aldığı yer alıyor. Sezer, Tuncay Özkan'a, Kanaltürk'ün satılmasından duyduğu büyük üzüntüyü anlatmış. İŞTE O GÖRÜŞME Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in, 24 Haziran 2008 tarihinde Mustafa Balbay ile yaptığı görüşme şöyle yer alıyor: MUSTAFA BALBAY: Efendim AHMET NECDET SEZER: Alo MUSTAFA BALBAY: Efendim AHMET NECDET SEZER: Rahat mısın? MUSTAFA BALBAY: A saygılar efendim saygılar efendim AHMET NECDET SEZER: Rahat mısın? Konuşabilir misin. MUSTAFA BALBAY: Evet efendim evet efendim gayet uygunum efendim AHMET NECDET SEZER: Şimdi şeyi okudum da bu Fikret Bila'nın (Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi) yazısını sanki açılan dava konusunda görüş bildirmişim gibi Gül'le (Cumhurbaşkanı Abdullah Gül) ilgili (…) MUSTAFA BALBAY: Evet evet AHMET NECDET SEZER: Gördüysen yani… MUSTAFA BALBAY: Evet gör… şey yapa… efendim AHMET NECDET SEZER: Başka bir şey çağrıştırmak istemiş o bilerek ve bilmeyerek ben onu söylemedim hatta dolaylı dokundurdum MUSTAFA BALBAY: Hıhıh AHMET NECDET SEZER: Sanki görevden sonra da sorumsuz dokunulmazlık devam ediyormuş gibi izlenim yaratmış. O ben aksine yani bu görevden önce işlediği suç için elbette yargılanacaktır bu.. MUSTAFA BALBAY: Hıhıh AHMET NECDET SEZER: Öyle bir izlenim var da, kendisine de açmak istemedim ben yani tam (anlaşılmıyor) söyledim ben. O başka anlam çıkarmış bilerek veya bilmeyerek bilemiyorum da bir bakarsan şimdi onu bir düzeltiver. Kendisi ile konuşta.. MUSTAFA BALBAY: Tabi tabi tabi konuşurum efendim AHMET NECDET SEZER: Kendisine de açsam mülakat yapmış gibi şey ediyor. Telefon konuşmalarını yazıyor. Sevmiyorum da onu. MUSTAFA BALBAY: Hemen öyle yapıyorlar efendim hıhıh evet AHMET NECDET SEZER: Şimdi baktım şey dava ile ilgili değerlendirme yaptı diye ben aksini söylemek istedim aslında MUSTAFA BALBAY: Hıhıh yani görev süresi bittikten sonra yargılanabilire getirdiniz AHMET NECDET SEZER: Hayır ona getirmedim efendim ne münasebet işte siz de yanlış değerlendiniz MUSTAFA BALBAY: Ha hayır ben öyle okudum o zaman AHMET NECDET SEZER: Hayır o öyle izlenim yaratmak istiyor. Hayır ben nerdeyse dedim sorumsuzluğu görev bittikten sonra da devam ettirecekler anlamında söyledim MUSTAFA BALBAY: Ha tamam tamam AHMET NECDET SEZER: Tamam mı? Şey yanlış anlamış. Bu bilerek veya bilmeyerek MUSTAFA BALBAY: Anladım nasıl yapalım ben Fikret'le konuşurum yani o sürekli temasımız olan bir arkadaşım AHMET NECDET SEZER: A konuşursun o nedenle kendisine açmadım çünkü şey telefon açıp şey onu da sevmiyorum da (…) AHMET NECDET SEZER: (…) Bir trafik kazası yapsa araç kullanırken yargılanmayacak mı? (…) Olur mu öyle saçmalık MUSTAFA BALBAY: Doğru efendim doğru tamam AHMET NECDET SEZER: Şey etti, rahatsızlık verdi. Bilerek veya bilmeyerek anlamamış anlasa doğrusunu yazardı… (anlaşılmadı) Bakın sizde de öyle bir izlenim yarattı.. (…) Yani ses çıkarmayayım dedim bi de huzursuz oldum hadi dedim… Hiç olmazsa MUSTAFA BALBAY: Tamam efendim AHMET NECDET SEZER: Değerlendirmesi yanlış Bila'nın MUSTAFA BALBAY: Tamam efendim ben konuşurum Fikret'le AHMET NECDET SEZER: Şey de efendim böyle oldu öyleymiş diye de yazmasın onu da sevmiyorum yani MUSTAFA BALBAY: Hıhıh hıhıh ben bir formül şey yaparım efendim AHMET NECDET SEZER: Yani şey değil bak iyi ki size de açtım. (…) AHMET NECDET SEZER: (…) Benim söylediğim şu. Aynen aklımda unutmam söylediğimi nerdeyse dedim görevden ayrıldıktan sonra da sorumsuz sayıcaklar dedim. hatırladın mı? MUSTAFA BALBAY: Tabi tabi hatırladım AHMET NECDET SEZER: Dokunulmazlığı varmış gibi öyle bir şey yok efendim olur mu öyle şey de yanlıştı o verilen karar. Yargı bağımsız olmayınca olmuyor. (…) “GÖREV GÖREV SAYDIM BEN” MUSTAFA BALBAY: Ama bütün bunlardan öte çok samimiyetle söylüyorum dün bizi çok onore ettiniz efendim yani gerçekten bugün pek çok şeyi çok kez kulağınızı çınlattık yani çok onore ettiniz efendim yani AHMET NECDET SEZER: Görev görev saydım ben VAKİT
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-23-2009, 19:09 | #2 |
Sezer Türkiye cumhuriyetine yakışmayan bir cumhurbaşkanı idi ve Sezerin Cumhurbaşkanlığı Türkiye Cumhuriyetinin Kaybolan yıllarıdır o karanlık yılları hatırlamak istemiyorum.
|
|
06-23-2009, 19:37 | #3 |
Sezer cumhurbaşkanı mıydı, var mıydı yok muydu belli değildi ; gerçekten tam bir vakit kaybı oluşturdu, o makamı hak etmediği halde ülkemin aleyhine işgal etti, o kadar...
|
|
06-24-2009, 20:30 | #4 |
Sezer'cik boş bi mevkii edindi kanaatimce. Bakın Gül gibi bir reis-i cumhur var Çankaya'da. Ne mutlu hepimize
Konu maicon tarafından (06-24-2009 Saat 20:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|