07-20-2009, 23:47 | #11 |
ne acı bir durum...
insanın çocuğunu okula yollayası bile gelmiyor artık |
|
07-21-2009, 00:21 | #12 |
arkadaşlar bu bir sorun... hemen tüm gençliğimizi kapsayan, tüm okullarımızı kapsayan bir sorun.
Maalesef gençlerimiz bu sigara denen merete git gide büyük bir merakla başlıyorlar ve bırakamıyorlar. ama bazı arkadaşlar bu konuda chp ve mhpye laf atmışlar. doğrusu bunu anlayamadım. okullarda sigara içmek sigara yasağıyla ilgili yasa çıkmadan önce de yasaktı, bunun yukardaki görüntünün chp ile mhp ile ne alakası var? |
|
07-21-2009, 01:17 | #13 |
yavru ve yumurta muhalefet kabahatlerini savuşturmak için savunma güdümüne
girmişler.okullarda öğrenci arkadaşlarımız sigara içiyorsa bunu,ülkü ocaklarında sigara özentiliği yaratan REİS'lerine,yargıdaki vesayetini olumlu işler için kullanmayara BAYKAL amcalarının işgüzarlarına borçludur. abd emperyalizminin(marlbora) kucağına oturan ve gerekli yasal düzenlemeleri bu güne kadar yapmayan 'CHP-MHP' toplumun dejenere olmasından 1 numaralı sorumludur. |
|
07-21-2009, 10:56 | #14 |
rıfat beye katılmıyorum, özellikle mhp konusunda hiç katılmıyorum. bu ülkede sigara konusu onlarca yıldır belki yüzyıllardır bir sorun.
bunu tutupda mhp 1 numaralı sorumludur şekline çevirmek bence yanlış olur, siyasi hırsla yazılmış olarak görüyorum. ben mhpli değilim ama bunu yazmak zorundayım. yasal düzenlemelerden bahsetmişler. iyi de kardeş; bu başlıkta bahsedilen okullarda sigara içilmesi onlarca yıldır bu ülkede yasak, bunu bilmiyor musun? Yasak var ama sonuç işte ortada. Ve bu görüntünün çekildiği sırada akp iktidarda, bir mhpli gelse de ya ne konuşuyorsun, bu görüntünün çekildiği zaman siz iktidardaydınız dese ne dersiniz? Sorun geneldir,, kimseyi itham etmeden, gençlerimizi bu kötü alışkanlıktan kurtarmak için neler yapmalıyız, neler yapabiliriz, bunu tartışmalıyız diye düşünüyorum. |
|
07-21-2009, 16:38 | #15 | |
Alıntı:
Ah bide anlayabilseler. Herşeyi muhalefet için bir malzeme olarak gördükleri için direkt taarruza geçmişler. sanki MHP ve CHP saigarayı okul tuvaletlerinde serbest bırakalım demiş .Okulda öğrencilere Sigara içmek daha AKparti portakalda vitaminken yasaktı hemşeriiim. |
||
07-21-2009, 16:45 | #16 |
Yasal düzenlemeden ve partiden çok toplumsal bir sorun..
Bazen anne ve baba ne yaparsa yapsın engel olamıyor..Öncelikle kendileri örenek olmalı tabii.. Allah hidayet versin .. |
|
07-21-2009, 18:40 | #17 |
Ve bu görüntünün çekildiği sırada akp iktidarda, bir mhpli gelse de ya ne konuşuyorsun, bu görüntünün çekildiği zaman siz iktidardaydınız dese ne dersiniz?[/quote]
mhp'lilerin bu sözü söylemeye yüzleri var mı?ülkü ocaklarında bulundum ve sigara içmenin mideye faydalarını ve erkekliğe geçişin adım olduğunu amaçlandığı sempozyum ve konferanslara şahit oldum ayrıca,okullarda sigara yasağının olduğunu herhalde bizde biliyoruz,marsta yaşamıyoruz.bu konunun sosyolojik bir sorun olduğunun da bilincindeyim. |
|
07-21-2009, 19:00 | #18 |
Sigara içme alışkanlığının artık ilkokul seviyesine düştüğü bir toplumda yaşıyoruz malesef...izlenilen görüntüler geleceğimiz adına yürek acıtıyor..
Bundan sorumlu olarak birilerine pay çıkartmaktan ziyade çözümlere dayalı bir tartışma yerinde olur..çoçuklarımız henüz dünyaya gözünü açtığında, hayatı öğrenmeye başladığında ne CHP'yi nede MHP'yi bilir..ilk özentiyi kendi anne ve babalarımız aşılıyor malesef...sonrası muamma...sigara içmeyi meziyet sananlar,erkekliğin göstergesi görenler,kızlar arasında içmeyeni aşağlamalar,sanatçılarımızın TV'deki özendirici tavırları,eylencenin vazgeçilmez unsuru....ve tabi bunu toplumumuza enjekte edenler... Öncelikle toplum olarak silkinmeli ve her birey olarak ailemizle, çevremizle başlayıp duyarlı ve bilinçli nesiller yaratma adına seferber olmalıyız... Bu istikamette yapılan yasakları toplum adına desteklememek mümkün değil..öğrencilerimizin bu durumu, yasağın olumsuzluğu izlenimiyle hiç bağdaşmayan bir tavır...yasaklarla birlikte en azından kendi evinde ailesine karşı duyarlı olmayan insanlar toplumun diğer fertlerini rahatsız ettiğinin duyarlılığına varırlar.. |
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|