AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-23-2009, 04:53   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Memur emeklilerine maaş farkı
Memur emeklilerine maaş farkı

Emekli, malullük, vazife malullüğü, dul ve yetim aylığı alanlara fark tutarlarının ödeneceği tarihler belli oldu.

Emekli, malullük, vazife malullüğü, dul ve yetim aylığı alanlara fark tutarları 1 Temmuz 2009’dan geçerli olmak üzere 24 Temmuz’dan itibaren ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, kamu personelinin maaşlarının hesabına esas tutulan katsayıların 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

1.8 MİLYON KİŞİYE ÖDEME

Bu çerçevede, Emekli Sandığı Kanunu hükümlerince emekli, adi malullük, vazife malullüğü dul veya yetim aylığı alanların aylıklarında 1 Temmuz 2009’dan geçerli olmak üzere oluşan fark tutarlarının yarından itibaren ödeneceği belirtildi. Bu durumdaki 1 milyon 816 bin 961 kişinin fark tutarlarının aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerine gönderileceği bildirildi.

Açıklamada, aylıklarını üçer aylık dönemler halinde alanlardan, 1. grupta aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık, 2. grupta aylık alanlara temmuz ve ağustos ayı olmak üzere 2 aylık, 3. grupta aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayı olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirileceği bildirildi. Aylıklarını birer aylık olarak alanlara ise temmuz ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı ödeneceği kaydedildi.

Bugün

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)