07-24-2009, 02:01 | #1 |
Cübbeli Ahmet hoca Teke Tek'te konuştu
Cübbeli Ahmet hoca Teke Tek'te konuştu Cübbeli Ahmet hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Haber Merkezi / TİMETURK Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına çıkan Cübbeli Ahmet hoca çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cübbeli Ahmet hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kendisi hakkında medyada konuşulan sorulara cevap verdi. İşte Ahmet Mahmut Ünlü'nün Altaylı ile yaptığı söyleşiden satırbaşları: CAMİİ CEMAATİYİZ - "Fatih Altaylı doğru, mert ve dürüst bir insan olduğu için bu programı tercih ettim. -İsmailağa cemaati, özel bir yapılanma değildir, bir camii cemaatidir. Asla organize bir yapı olmadık. BİR CAZİBEM VAR -Küçük yaşta camiilerde vaaz vermeye başladım, 1980'de icazet törenime 50.000 kişi katıldı. Kendimin de anlayamadığım bir cazibem var. -Medreseler Osmanlı'dan askerden kaçmak için istismar ediliyordu. Cumhuriyet döneminde ise insanlar sadece Allah rızası için medreselere gider oldu. Böyle bir hayra vesile oldu... DEVLETE HİÇ İSYAN ETMEDİK -Şeyhimiz Ali Haydar Efendi'nin devlete karşı hiçbir isyanı olmamıştır. Kendisi İstiklal mahkemelerinde idamla yargılanmış ve beraat etmiştir. AVRUPA BİRLİĞİ BİZİM ÜSTÜMÜZDE OYUN OYNUYOR -Cemaatimiz Çarşamba semtinden kaçırılmak isteniyor. Bunun sebebi de dış mihraklar. BM ve AB'nin Balat projesi sebebiyle cemaatimiz ürkütülmeye çalışılıyor. SİYASETLE ALAKAMIZ YOK ŞİRKETLEŞMEYE DE KARŞIYIZ -Cemaatimiz camii cemaati olduğundan siytasetle hiçöbir alakamız yoktur bizim amacımız insanlara zikire teşviktir. -Cemaatimizden Müslümanların ortakalaşa şirket kurmalarına karşıyız. Şirketleşme Müslümanlara zarar veriyor. DEPREM BEYANATLARIM KONUSUNDA YANLIŞ ANLAŞILDIM ÖZÜR DİLERİM -Deprem konusunda zina ve faiz yaşanan yerlerin isimlerini vermem yanlıştı. İsim verdiğim için pişmanım. -Başımıza gelen musibetlerin kendi yaptıklarımızdan dolayı olduğuna inanıyorum. Medya konuyla lgili vaazlarımın sadece bir bölümünü verdi. -Deprem konusundaki yanlış anlaşılmalardan dolayı üzdüğüm insanlardan özür dilerim. CEMAATİMİZDE KIYAFET ZORUNLULUĞU YOK -Cemaatimizde kılık kıyafet zorunluluğu yok. Cemaat içinde isteyen cübbe şalvar giyer isteyen çarşaf giyer isteyen giymez. ADNAN OKTAR ŞANTAJ YAPABİLİR -Adnan Hoca'nın şahsıyla sorunum yok, ben onun çok eskiden beri Mehdilik iddiasında olduğunu biliyordum ama en son kulaiğımla duyunca karşı çıktım. 100 tane hadis beni haber veriyor diyor. Oysa 1 tane hadis bile onu haber vermiyor. O, şantaj yapabilir, türlü entrikalar çevirebilir hakkımda. 100 YIL MEHDİ GELMEYECEK EN AZ 120 YIL DAHA KIYAMET KOPMAZ -İmam Rabbani diyor ki Mehdi her yüzyılın ilk çeyreğinde çıkabilir. Yani bu yüzyıl içinde mehdi gelmeyecek. Hatta Kıyamet bile en az 120 yıl sonra kopabilir. Çünkü Güneş batıdan doğmadıkça diyor hadis. Yani en az 120 yıl var daha kıyamete.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 7 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 7 Misafir) | |
|
|