AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-18-2009, 13:53   #21
Kullanıcı Adı
Gölge

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Öcalan'ın yol haritasına ilişkin basına yansıyan haberler var. Sizin görüşleriniz nedir?'' sorusunu cevaplarken, “Bu süreç hassasiyetler taşır. Herkes bu süreçle ilgili önleyici, provokatif düşünce ve tavırlardan kaçınmalı. O çalışmalar, söylenenler doğru mu, yanlış mı, nerelerden kaynaklanıyor, birşey söylemiyorum. Onu bilemiyorum şu anda. Biz kendi çalışmamızı yürütüyoruz. Muhatabımız da millettir. Bu, devletin bir projesidir ve kendi rayında yürütmektedir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELERİMİZ CUMA GÜNÜ
TAMAMLANACAK

''DTP'nin yeterli hassasiyeti göstermediğini düşünüyor musunuz?'' sorusuna da ''O konuda şimdi değerlendirme yapmıyorum. Herkesi hassasiyete davet ediyorum'' karşılığını veren Atalay, bu haftanın sonuna kadar görüşmelerinin büyük oranda tamamlanmış olacağını, Cuma günü şimdiye kadar görüşemedikleri bazı sivil toplum ve meslek kuruluşları ve sendikalarla görüşeceklerini anlatarak, “Ondan sonra da çalışmamız devam edecek” şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik Açılım’’ çalışması kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti. Beşir Atalay, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve diğer parti yöneticileriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.
Atalay, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ‘’demokratik açılım’’ çalışması kapsamında Saadet Partisini ziyaret ettiğini belirterek, görüşmede şu ana kadar yürütülen çalışmayı kısaca anlattığını söyledi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir gazetecinin, ‘’Öcalan’ın yol haritasına ilişkin basına yansıyan haberler var. Sizin görüşleriniz nedir?’’ sorusu üzerine, şunları kaydetti:’’Ben en başta söyledim. Sizler sordunuz. Daha ilk basın toplantımızda bunu açıkladım. Bu devletin bir çalışmasıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin. Muhatap millettir. Biz kendi çalışmamızı ve sürecimizi yürütüyoruz. Ama en başta da söyledim, bu süreç hassasiyetler taşır. Herkes bu süreçle ilgili önleyici, provokatif düşünce ve tavırlardan kaçınmalı. O çalışmalar, söylenenler doğru mu, yanlış mı, nerelerden kaynaklanıyor, bir şey söylemiyorum. Onu bilemiyorum şu anda, ama benim söyleyeceğim budur, bu konuda. Biz kendi çalışmamızı yürütüyoruz. Muhatabımız da bizim millettir. Bu devletin bir projesidir ve kendi rayında yürütmektedir.’’
Siyasi partilerin konuyla ilgili katkılarını almayı istediklerini ve geniş mutabakat hedeflediklerini dile getiren Atalay, ‘’Bunun, mutlaka Meclis çatısı altında olgunlaşması gereğini burada da ifade ettim. Kendileri de bu konuda büyük bir samimiyetle ve bu konuyu pek çok boyutuyla çalışmış olarak bize çok değerli görüşler verdiler’’ dedi.
Bakan Atalay, görüşmeden çok faydalandıklarını, Saadet Partisinin konuyla ilgili çalışma, görüş ve yaklaşımlarını özetleyen bir dosyanın kendilerine verildiğini, bunu değerlendireceklerini belirtti. Sürecin ilerleyen safhalarında gelişmelerle ilgili bilgi vermek ve görüş almak üzere yeniden bir araya geleceklerini kaydeden Atalay, Kurtulmuş ve partisinin bu konuya gerçekten özel bir önem verdiğini gördüğünü ifade etti. Atalay, ‘’Bundan sonraki çalışmalar ve çabalarda da ciddi şekilde katkı ve desteklerini alacağımı umuyorum’’ diye konuştu.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Atalay, ‘’Somut gelişmeler var mı, buna ilişkin bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?’’ sorusuna karşılık, şunları söyledi: ’’Bunlar, şu görüşmelerimiz, çok somut gelişmeler. Çok önemli noktalar üzerinde arkadaşların görüşlerini alıyoruz. Siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının yani giderek biz de doğrusu zenginleşiyoruz. Bütün bu görüşlerle bizim bu çalışmamız giderek boyutlar kazanıyor. Zaten hedefimiz bu. Daha önce söyledim, bu haftanın sonuna kadar görüşmelerimiz büyük oranda tamamlanmış olacak. Cuma günü son olarak görüşemediğimiz bazı sivil toplum kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız var. Sendikalarımız ağırlıklı... Onlarla da görüşeceğiz. Ondan sonra da çalışmamız devam edecek. O somutluklara geçtiğinde zaten bir şekilde açıklanır.’’
Atalay, bir gazetecinin, ‘’Sayın Deniz Baykal, ‘Muhatabım Sayın Başbakan’dır. Başbakan bana ne söylerse sır olarak saklarım’ diyor’’ sözleri üzerine, ‘’Sayın Başbakanımız herhalde onu değerlendiriyordur’’ dedi.

Ankara / aa
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 14:02   #22
Kullanıcı Adı
LeyaL
Alıntı:
Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O kadar basit görme.
Şehit bu topraklar için canını ortaya koyup kanından ve canından vazgeçmeyi göze almış kişidir.O kadar ki başına ne geleceğini bilmediği bir aleme, ömründe ilk ve son kez tadacağı ölüme gözü kapalı gitmektir.
Peki sen burada ne diyorsun.
Oturmuşsun klavyenin başına senin rahatın için tetik çekip toprağa düşmüş olan insanlara ,elinin sıcak sudan soğuk suya değmemiş parmak uçların ile küçümser bir eda ile dokundurmalar yapıyorsun.
Bu ne saygısızlıktır.
Ömründe kaç kere şehit oldun.
Kaç kere Allah için şehit oldun ,
Kaç kere vatan için şehit oldun.Bu konuda ne kadar tecrübelisin de şehit olmuş olan kişi ve onların yakınları için bu kadar küçümser bir eda ile yaklaşabiliyorsun.
Seni ciddiyete davet ediyor ,yazılarımıza ,ve özelliklede böyle hassas konulara biraz daha dikkatli yaklaşmamızı tavsiye ediyorum kardeşim.
Hiç olmassa sus ve yorum yapma.

Ne hakla bana "yorum yapma" deme cesaretinde bulunuyorsunuz anlamadım..

Şehid olsaydım şu an iş yerimde bu pc başında değil Rabbimin bana verdiği o güzel mertebe de olurdum emin olun..
Ama yukarıda belirttiğim bilinçsizlik sizde de mevcut sanırım ki bu kadar saçma bir soru ile karşıma çıkdınız..

Evet iddiamda ısrarcıyım..

Eğer bilinçli bir şehid ailesi olsalar idi, bu harekette bulunmazlardı.

Şehid nedir sizden daha iyi bildiğim ortada lâkin siz nerden biliyorsunuz benim bir şehid evladı ya da kareşi olmadığımı?

Ezbere konuşarak biryere gelinmez önce ne yazdığınızı bilin..!

Yazmak sizin gibi ahkâm kesmek kolay evet "şekil A" da görüldüğü üzre..

Bu çalışmalar zaten bütün şehid aileleri için ve Türkiye'nin geleceği için değil midir? Ayrıyetten o dağdakilerin annesi de " anne " değil midir? Onlar büyütürken dağa çıksınlar diye mi hayâl ediyor yoksa bir dokdor bir öğretmen olacağı günlerin hayâliyle mi?

Şimdi bu protestoyu bana savunacaksanız adam gibi savunun ki bende haksız olduğumu bileyim..

Ki zahmet etmeyin ben haksız bir dava da söz sarfetmem..

Ve'sselam.
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 14:34   #23
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Leyal @

yazınıza hayran oldum. çok güzel bir savunma yapmışsınız. Zaten böylelerine ancak bu denli güzel bir cevap verilebilirdi. Katılıyorum çünkü gerçekten hakiki şehid anası olsalardı kendilerini milyonlarca insan önünde rezil etmezlerdi.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 15:32   #24
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Alıntı:
LeyaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne hakla bana "yorum yapma" deme cesaretinde bulunuyorsunuz anlamadım
Sana söylenecek olan sözüm bitmiştir.
Kendini helak etmene gerek yok.

Konu Saltuk Buğra Han tarafından (08-18-2009 Saat 15:34 ) değiştirilmiştir..
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 15:44   #25
Kullanıcı Adı
LeyaL
Yok ben gâyet rahatım..Ama sizin için endişeleniyorum (:
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 16:11   #26
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Yorumlar çok hoş gelmiş, yüreğinize sağlık..
AK Forumu ne zamandır böyle birlik içinde ve dirayetli görmemiştim..

Bana yorum düşmez, Allah herbirinizden razı olsun AK gençlik.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 16:42   #27
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
HERKES OKUSUN LÜTFEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HERKES ŞUNU ANLASIN BİZ KÜRT AÇILIMI YAPIYORUZ..
pekaka değil !
BİZ DOĞU'DAKİ İNSANIN HAKKINI SAVUNUYORUZ... İNSANCA YAŞAMSINI İSTİYORUZ....
hain bölücü terörist başı öcalan'ın hakkını değil...
BİZ MİLLETİMİZDEN YANAYIZ BİRLEŞTİRMEDEN YANAYIZ...
mehepe ,cehepe detepe ve içdeki dışdaki düşmanların yaptığı gibi değil...
HERKES HADDİNİ BİLECEK... SAYIN ŞEHİT AİLELERİ LÜTFEN OYUNA GELMEYİN...
LÜTFEN BİZ SİZİ SEVİYOR VE SAYGI DUYUYORUZ...ZİRA OĞULLARINIZ KOCALARINIZ BABALARINIZ HEPSİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ
ÇÜNKÜ BAYRAK,VATAN EZAN NAMUS İÇİN ÖLDÜ....
GEREKİRSE BİZDE ÖLÜRÜZ FAKAT GÜZELCE YAŞAMAK VARKEN ÖLMEK NİYE ?
YILLARDIR BU OYUNA DÜŞTÜ BU MİLLET... BUGÜNDE DÜŞMEK NİYE...

DURMAK YOK MİLLETE HİZMETE DEVAM... DURMAK YOK YOLA DEVAM ÖLÜMÜNE ÖLÜMÜNE ÖLÜMÜNE
Alt 08-18-2009, 16:58   #28
Kullanıcı Adı
çalıkuşu
şehit ailelerine diyecek hiç sözüm yoktur birilerinin dolduruşun gelmişlerdir yada gelmemişlerdir amma onların acısını anlamak kolay değildir.kendimizden düşünelim bi şehit haberi aldığımızda içimiz kan ağlamıyormu bide ailelerini düşünelim.
ama bu açılımda olmalı dağdaki terörist inecekse pkk birliği ortadan kalkacaksa ne olursa olsun olmalı.daha fazla kan akmaması için açılım olmalı.hiçbi anne baba istemez ömrünün baharındaki evladının ölmesini,lakin açılım konusunda birlik ve beraberlik sağlanmassada daha çok canlar yanar iki taraftanda
çalıkuşu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 17:24   #29
Kullanıcı Adı
Afra-NuR
leyal ablacım gerçekten güzel bir savunma yapmışsın bu konuda daima haklısın
Afra-NuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2009, 17:31   #30
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
teröristbaşı apo'yu ipten alan mhp'yi ve dtp'yi meşru bir zemine çekerek partisinin
saflarında yer veren deniz baykal'a tepkilerinin olmaması bazı şehit ailelerinin ideolojik
bir sapma gafletinde olduklarını göstermiştir.Akparti iyi niyet ve hoşgörü ile hem askerlerimizin güvenliği hem de güneydoğu'da barışın,adaletin ve huzurun tesisini sağlamak için taşın atlına elini koymuştur.Akparti bu süreçte yalnız kalmaması ve herkes
tarafından bu demokratik açılımın desteklenmesi gerekir.Allah(cc) devlet büyüklerimizin yar ve yardımcısı olsun.
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)