09-06-2009, 16:26 | #1 |
Ankaraspor`a maçlardan men kapıda
Ankaraspor`a maçlardan men kapıda TFF, Ankaragücü ve Ankaraspor kulüplerine ihtar verme kararı aldı. Ankaraspor`un müsabakalara katılmasının engellenmesi gündeme geldi. TFF Yönetim Kurulu, Kayseri`de, Mahmut Özgener başkanlığında olağanüstü toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, alınan kararları açıkladı. Toplantıda, 30 Ağustos`ta yapılan Ankaragücü Genel Kurulu`ndan sonra ortaya çıkan oluşum ile ilgili hukuk kurulunun yaptığı inceleme ve hazırladığı raporun incelendiğini ifade eden Egemenoğlu, şunları söyledi: ``Raporla ilgili konu oldukça uzun bir şekilde değerlendirildi. Bunun sonucunda statümüzün 2 maddesine ve tescil talimatımızın 1 maddesine aykırılık teşkil edecek ve sportif rekabeti engelleyecek şekilde bir durum oluştuğu tespit edildi. Bu doğrultuda UEFA kararları doğrultusunda, Ankaraspor ve Ankaragücü kulüplerine derhal bir ihtarname çekilerek, 3 gün içinde bu 3 maddeye aykırılığın giderilmesi, aksi halde 3 günün sonunda bu durum düzeltilmezse Ankaraspor Kulübü`nün tedbiren müsabakalara katılmasının engellenmesi kararlaştırıldı. İki kulübe de talimatlara aykırılık eyleminden dolayı disiplin kuruluna sevk edileceğine ilişkin ihtarname verilecek. Yarın federasyonumuz iki kulübe de aykırılığın ortadan kaldırılması için 3 günlük süre verecek. Süreç içinde gelişmeler izlenerek, konu gerekirse disiplin kuruluna sevk edilecek.`` tekilhaber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-11-2009, 23:39 | #2 |
Gökçek TFF'ye savaş açtı
Federasyonun gücü yetiyorsa Ankaragücü'nü küme düşürsün 08 Eylül 2009 / 11:50 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek, Futbol Federasyonu'nu topa tuttu ve son dönemde yaşanan olayların arkasında Ankaragücü'nün başarısına karşı oluşan korkunun yattığını ifade ederek, "Ankaragücü 4 büyükler gibi olmayacak. 5-10 sene sonra Türkiye'nin en büyüğü olacak. Son olayların arkasında da bunun korkusu var" diye konuştu. ANKARA TAKIMLARINDAN KORKUYORLAR YENİ YÖNETİCİLERİ SORGUYA ALDILAR MELİH GÖKÇEK VE OĞLU OLUNCA HEMEN ŞAİBE VAR DİYORLAR -'AHMET BU İŞİ TÜRKİYEDE EN İYİ YAPACAK 8-10 KİŞİDEN BİRİ- Melih Gökçek katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda Ahmet Gökçek ile ilgili olarak ise, "Ahmet, spor akademisi mezunu .bu işin profesyoneli. Türkiye'de bu işi yapabilecek en iyi 8-10 kişiden birisi. Ankaraspor'da fahri olarak çalıştı. Sigortası bile yoktu. Anonim şirket olduğu için oraya başkan olmasını istemedim" dedi. 1994 yılında belediye başkanı olduğu dönemden itibaren Ankaragücü başkanı olmak istediğini ifade eden Gökçek, bu olmayınca Gençlerbirliği'ne de destek olmak istediğini hiçbiri olmayınca Ankaraspor'u amatör kümeden Süper Lig'e çıkardıklarını söyledi. Gökçek, bu isteğinin ardından her zaman Ankara'dan bir takımın şampiyon olmasını istemesinin bulunduğunu söyledi. MEDYAYA SUÇLAMA Gökçek, İstanbul medyasını ise "Bizim üzerimize geldiklerinin 10'da 1'i kadar İstabul Büyükşehir Belediyespor'un üzerine gitmediler" sözleriyle eleştirdi. Gökçek, Ankaraspor'un başarılı olamamasını en büyük sebebinin seyirci bulamamasından kaynaklandığını söyledi. Gökçek, şampiyonluk için seyirci baskısının şart olduğunu belirterek, "Ankara'da taraftarların yüzde 90'ı Ankaragücü, yüzde 7'si Ankaraspor, yüzde 3'ü ise Gençlerbirliği taraftarı. Ankaraspor'un Gençlerbirliği'nden daha çok taraftarı var. Ama ikisini toplasan Ankaragücü'nün 10'da 1'i etmiyor. Ankaragücü, her zaman dolu tribüne oynar. Ankaragücü ilk 4'e oynasa sttata yer bulamazsınız. Şampiyonluğa oynasa full çeker" dedi. -GENÇLERBİRLİĞİ HACETTEPE İLİŞKİSİNE BAKIN- Melih Gökçek diyecek ki Ankarasporlu futbolculara, 'Gidip Ankaragücü'ne yatın." Sonra o futbolcu başka kulübe gittiğinde bunu anlatmaz mı? Gençlerbirliği-Hacettepe ilişkisine bakın. Turgay Kalemci, G.Birliği yöneticisiydi. İki kulüp aynı yerde yatıp kalkıyor. Sen Federasyon olarak neden müdahale etmedin. Kayserispor ile Kayseri Erciyes aynı ligdeydi. Şaibe o zaman yok muydu? Bir gecede adı değişti. Federasyon'un kılı kıpırdamadı.Tarihi bir çağrı yapıyorum; Sayın Federasyon Başkanı Mahmut Özgener Altay'ın başkanıydı” ifedesini kullandı. -'ALTAY ŞAMPİYON OLURSA ÖZGENER ŞAİBE ALTINDA KALMAZ MI?- Gökçek şöyle devam etti: “Şimdi Altay şampiyonluk mücadelesi veriyor. Şampiyon olursa, Özgener şaibe altında kalmaz mı? Levent Kızıl, Bursaspor başkanıydı. Şimdi Federasyon yönetim kurulunda. Bursaspor da iyi gidiyor. Sayın Kızıl istifa mı etmeli? Ufuk Özerten, Gençlerbirliği'ni tutuyor. Geçen sezon son anda averajla ligde. Şimdi şaibe mi var demeliyiz? Bu söylediklerim ne kadar saçmaysa, bize yapılan da o kadar saçmadır” dedi. -BU YAPILANLAR BİR REZALET BİR KAPAZELİK- Gökçek daha sonra şunları söyledi: “Hukuk Kurulu arkadaşlarımızın ifadesine başvurdu. Sorulara bakın: Melih Gökçek'in Ankara'da bir televizyon kanalı var mı? Sana ne kardeşim. Ne alakası var. Devam etmişler: Erman Toroğlu hakkında yayın yapılmış. Yapılmış da ne olmuş. Federasyonu ne ilgilendirir. Yönetime giren müteahhit arkadaşa "Belediye ile iş yapıyor musunuz" diye sormuşlar. O da "3 yıldır yapmıyorum ama ne alakası var demiş. Hukuk Kurulu'nun uğraştıklarına bakın. Nihat Özdemir Fenerbahçe 2.Başkanı. Ankara'nın Metrosunu yapıyor. Şimdi ben Fenerbahçe ile maç mı bağlıyorum? Beşiktaş ile Gaziantep başkanları ortak ticaret yapıyor. Şaibe var diyebilir miyiz? Sırf Melih Gökçek olduğu için tüm bunları bir yana koy, Ankara ile uğraş. FIFA iki ayrı şirketin bir kişide olmasına karşı çıkıyor. Uluslar arası Spor Mahkemesi'nin (CAS) bu konuda aldığı kararlar var.” |
|
09-12-2009, 01:23 | #3 |
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|