09-17-2009, 23:25 | #1 |
Erdoğan'ın asla tahammül edemediği şey!
Kaçak yapılara tahammül edemediğini herkesin bildiğini anlatan Erdoğan: Bizzat dozerlerin üzerine çıkıp kaçak yapı yıktığımı medyanın arşivlerine baksınlar, oralarda görürler. Çünkü bu işe tahammülüm yoktur. Bugün de aynı düşüncedeyim aynı kanaatteyim.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaşanan sel felaketinin bedelinin kendilerine kesilmeye çalışıldığını söyledi. Bu duruma tepki gösteren Erdoğan, "Fazla cevap vermeye gerek yok. Oralarda yaşayan insanlar bizim tutumumuzu çok iyi biliyor." dedi. Kaçak yapılara tahammül edemediğini herkesin bildiğini anlatan Erdoğan, "Bizzat dozerlerin üzerine çıkıp kaçak yapı yıktığımı medyanın arşivlerine baksınlar, oralarda görürler. Çünkü bu işe tahammülüm yoktur. Bugün de aynı düşüncedeyim aynı kanaatteyim" şeklinde konuştu. İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışına katılan Başbakan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. İstanbul'da yaşanan sel felaketi ve kaçak yapılaşma konusunda düşüncelerini aktaran Erdoğan, çok dertli olduğunu söyledi. Sorumsuzca yaklaşımların, ihmallerin, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin faturasını İstanbulluların ödediğini anlatan Erdoğan, "Bir İstanbullu olarak konuşuyorum. İstanbul'da doğup büyümüş, İstanbul sevdalısı olarak konuşuyorum. Dertliyim ve bunu çözmek zorundayız diyorum. Zira İstanbul ülkemizin özeti. Bundan dolayı önem arz ediyor." ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "İstanbul 10-20 yıl öncesine göre çok farklı noktada. Bunu da yeterli görmüyoruz. Daha iyi bir noktaya gelmeliyiz. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. İstanbul geçmişte çok kötü yönetildi. Son yaşanan sel afetinin bedelini birileri gelip bizlere acımasızca kesmeye çalışıyor. Fazla cevap vermeye gerek yok. Oralarda yaşayan insanlar bizim tutumumuzu çok iyi biliyor. Her yerde, her toplantıda özellikle kaçak yapılaşmaya karşı takındığımız tavrı herkes biliyor. Bizzat dozerlerin üzerine çıkıp kaçak yapı yıktığımı medyanın arşivlerine baksınlar, oralarda görürler. Çünkü bu işe tahammülüm yoktur. Bugün de aynı düşüncedeyim aynı kanaatteyim. Ama öyle şeyler yaşıyoruz ki. Geçenlerde fakir fukara sofrasına gittim. Tamamen dere yatağında, kaçak binalar. Mahalleli toplanmış. Tabi yer Hazine'nin arazisi. Benden ne istiyorlar biliyor musunuz? 'Başbakanım bizim tapuları ne zaman vereceksiniz?' diyorlar. 'Bu yerler kimin?' dedim. 'Hazinenin' diye yanıt verdiler. 'Neyin tapusunu istiyorsun?' diye sordum. 'Başbakanım hep böyle mi duracağız?' dediler. Ben de 'Yok böyle durmayacaksınız. Orayı yıkacağız' karşılığını verdim. Ben böyle deyince 'Aman Başbakanım bizi öldürürsün' dediler. Dedim 'Yok. Size ev de vereceğiz. Ama sizden bir şey istiyorum. Biz bunların enkaz bedelini belirleyeceğiz. Bunu peşinata sayacağız. Size 20 yıl vadeyle TOKİ ya da KİPTAŞ olarak konutlar vereceğiz. Siz bu konutlara taşınacaksınız biz de buraları yıkacağız. Bundan daha güzel, sorumluluk mevkiinde bir insan olarak başka ne yapabilirim? Bizim burada dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Onların da bize bu noktada bize yardımcı olması gerekir. Gelmiş şu veya bu nedenle oraya yerleşmiş. İnanın evin içine giriyorsun orada yaşanmaz. Ama orada yaşıyor. İnsanın vicdanı sızlıyor. Bu konuda TOKİ ile çalışmalarımız var. Çünkü İstanbul'umuzu çok daha farklı yönetmek zorundayız. İstanbul'umuzu tarihteki bütün güzelliği ile yeniden ele almak durumundayız." (CİHAN)
Konu Duygu'Seli~ tarafından (09-17-2009 Saat 23:28 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-18-2009, 15:54 | #2 |
İşte bu görüşe kesinlikle katılmıyorum!Asla duygusal davranmıyorum.Başbakanımızda,bu konuda belli ki yanlış düşünmektedir.Kaçak yapılaşmananın sorumlusu vatandaş değildir,bunun tek sorumlusu yerel ve genel merkez yöneticilerimizdir!Herkesin dürüstçe bu öz eleştiriyi yapmasında fayda görüyorum!Sayın başbakanım,kusura bakmayın ama kimse keyfinden kaçak yapı yapmamaktadır,en azından genel olarak böyle bir sorun bulunmamaktadır!Burada vatandaşı sorumlu tutmaktan daha basit bir mantık olamaz!Devlet olarak sizler,vatandaşın yapısını inşa edecek imar çalışmalarını yapmazsanız,vatandaşta zorunlu olarak kendi başının çaresine bakar,kendi imarını kendisi yapar!Hadistede belirtildiği gibi dünya'da mekan,ahirette iman..Bütün insanlar bu bilinç ile,dünyada kendilerine iyi kötü bir mekan tahsis etmek için nerdeyse bütün yıllarını verebilmektedir..Özetle devlet,yapıya uygun alanların imar ve fizibilite çalışmasını bitirip,vatandaşa gerekli kolaylıkları tanıdıktan sonra,şayet vatandaş yine bildiği yoldan giderse o zaman ilk önce o vatandaşı ben suçlu ilan ederim!Ama yok siz devlet olarak bu kolaylıkları sağlamayıp,işi vatandaşa bırakırsanız,o zamanda vatandaştan hak talep etmeniz abese iştikal olur!
|
|
09-18-2009, 16:02 | #3 |
İyide sayın ishak bey
Adı üzerinde ''Kaçak'' yerel ve genel merkez yöneticilerinin haberi olmadan yapılmış kaçak yapılar. Sorumlu yerel ve genel merkez yöneticileri tutulamaz. Vatandaş yapısına yaparken-dikerken gelmiş izin almışmı yöneticilerden ?? Almamış demekki bu yüzden kaçak adını almış.Demekki suçlu vatandaşmış. |
|
09-18-2009, 16:08 | #4 |
Sorun nedir biliyor musun;Sorun vatandaşın yapısını yapacağı tapulu arsasının,mahallesinin,bölgesinin devlet tarafından imarlaştırılmaması!Benim vurguladığım nokta bu.Satır aralarını iyi okuyalım lütfen.Benim demek istediğim satır aralarında gizli.Sen devlet olarak vatandaşına yol açmazsan,vatandaş ne yapabilir?Tabikide kendi yolunu açmaya çalışır.Benim demek istediğim açık ve net,iyi irdelemek gerek.Tümünü okuyup,özet olarak tümdengelim yaparsak hataya düşmüş oluruz.
|
|
09-18-2009, 16:12 | #5 | |
Alıntı:
İşte Başbakanımız kaçak yapıları engellemek için veya alternatif olarak belli projeler başlattı ve başarılıda olmakta. Vatandaşın bu projelere ilgi gösterip daha modern-çağdaş hayat yaşamasındada etkili olacaktır. Bilinçli -bilgili olmak çok önemlidir.Türkiye halkı olarak basit yöntemleri seçeriz hep kolaya kaçarız. |
||
09-18-2009, 16:19 | #6 |
Bu sorun zatten geçmişten günümüze intikal eden bir sorun.AK Parti hükümeti sorunun çözümü için çabalamaktadır.Bunun en belirgin örneğide,TOKİ alanında yapılan çalışmalardır.İşte geçmişin devlet yöneticileri gerekli imar çalışmalarını yapmayıp,Başbakanın sırtına yükledikleri için bu sorun ortada durmaktadır.Fakat umut verici,sevindirici taraf bu sorunu çözüme kavuştururken direkt olarak vatandaşı suçlu görmeyip,iki taraflı anlaşmaların yapılması sağlanılmaya çalışılıyor..Neden peki?Çünkü Erdoğan'da insaf var,merhamet var,Allah korkusu var...
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, ak parti forum, ak parti gençlik kolları, başbakan, duyguseli, erdoğan, fda, hükümet, recep tayyip erdoğan |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|