10-01-2009, 07:09 | #1 |
Erdoğan'dan öğrencilere nasihatler
Başbakan Erdoğan, İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nde yeni eğtiim öğretim yılının açılışı dolayısıyla bir konuşma yaptı. Öğrencileri önemli nasihatlerde bulunan Erdoğan, İşsizlik ile ilgili ilginç tespitlerde de bulundu. Erdoğan'ın konuşmasının ayrıntıları şöyle: Kimse kimsenin özgürlüklerini kısıtlayamaz, bunu düşünen olursa karşılarında bizi bulur. Böyle bir süreçte demokratik açılımlara yöneldik. Terör artık son bulmalı. ülkemizdeki bütün etnik kimliği sahip insanlarımızın sorunları var, azınlıkların sorunları var, alevilerin sorunları var, işsizlik sorunu var, üniversitelerimizin sorunları var, adımlar atmamız lazım. Bunları bitirebilir miyiz, hayır ama en aza indirgemeliyiz. Bunu başaracağız milletimizle elele. Ve bunu azami bir mutabakat zemininde çözmek zorundayız. Büyük bir devlet bundan kaybetmez. Kazanır. Gençler, Türkiye son 30 yılını bu tartışmalarla geçirmeseydi bugün nerelerde olurdu? Bunun bir hesabını yapmamız lazım. Bu kadar zaman enerji doğu ve güneydoğu bölgelerine harcamasaydı bugün nerelerde olurduk. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl'de üniversite son bir kaç yılda değil de 30 yıl önce kurulsaydı böyle mi olurdu? Bu ve benzeri soruları artık sıkça bir birimize sormak zorundayız. Bir bölgedeki sorunlar ülkemizin tamamını etkiliyor. Göç, yoksulluk, gelir dağılımındaki eşitsizlikle etkiliyor. Krizin sona ermesinden itibaren işsizliğin azalmasını ümit ediyoruz. Her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok. Dünyanın hiç bir yerinde halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. Bakın gelişmiş ülkelerde de bu böyle. İspanya gibi bir ülkede yüzde 18 işsizlik var. Tabi ki mücadelemizi vereceğiz. Bunu daha da aşağılara çekeceğiz. Bunu hiç sir zaman iyi bir yerdeyiz demek için söylemiyoruz. Ama kesinlikle tek haneli rakamlara düşürmek zorundayız. Gerek hizmet gerekse tarım sektöründe yoğun bir gayret sarfediyoruz. 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek okulu artık bir fakülte haline geldi. Dün kararı Bakanlar Kurulu'ndan çıktı onu da söyleyeyim. Bundan sonra da yüksek öğretimin kalitesini arttırmaya ve öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz ve bunu olmazsa olmaz olarak göreceğiz. Bu konuda yardımını esirgemeyen hayırseverlerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu anlamda atacakları adımlar hoş bir sada bırakmalarına da vesile olur. Bu konuda herkesin öne çıkmak için gayret göstermesi ve özveride bulunması gerekiyor. Üzülerek söyleyeyim, üniversite kütüphanesinin nerede olduğunu öğrenmeden mezun olan öğrenciler var. Bu konuda şikayetler bana ulaşıyor. Bu kamu gücü ile çözülebilecek bir şey değil. Türkiye'nin bütün okullarına bilişim sınıflarını kuracağız dedik ve şu anda Türkiye genelinde bütün okullarımızda bilişim sınıfları var. Artık dünya ile buralar buluşuyor. Ama daha önce bunları düşünmek bile mümkün değildi. 800 bine yakın bilgisayar gönderdik bu okullara. Bizler kendini dar alanlara atmayan, kendini geliştiren, imkanları azami derecede kullanan öğrenciler görmek istiyoruz. Üniversiteler sadece öğretim veren değil eğitim veren kurumlar olmalı. en önemlisi özgür ve özgün düşüncenin yeşermesi gereken ortamlar olmalı. ABD'deki üniversiteler dünyanın tanınmış simalarını ağarlıyor. Ama bizde geçmişte konuşma yapmak için kampüse gelen liderlerin çirkin şekilde protesto edildiğine şahit oluyoruz. Özgür düşünceleri savunanların düşüncenin açıklanmasına izin vermediğini gördük. Bu noktada da yeni bir düşünceye ihtiyacımız var. Ben ülkem ve üniversitelerimiz adına son derece umutluyum. HABERVAKTİM.COM
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|