AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-02-2009, 07:08   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Resepsiyona, komutanların 'açılımı' ve CHP'nin tavrı damga vurdu
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni yasama döneminin başlaması nedeniyle resepsiyon verdi. Meclis'teki resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan R.Tayyip Erdoğan, yüksek yargı başkanları, bürokratlar ve yabancı misyon şefleri katıldı. Meclis'in açılışına katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları resepsiyona gelmedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geceye katılmadı.

Resepsiyonda, komutanların tam kadro Meclis'e gelmesi, CHP'lilerin Cumhurbaşkanı için ayağa kalkmaması ve DTP'lilerin polis zoruyla mahkemeye götürülecek olması konuşuldu. Başbakan Erdoğan, askerlerin açılışa katılmaları ile ilgili olarak, "Olması gerekeni yaptılar'' görüşünü dile getirdi. CHP'nin tavrını ise saygısızlık olarak niteledi. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına, cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlığı ben teeddüple karşıladım. Önce CHP, bu nezaketsizliğini gidermeli. Bugün bunu görmek, bana göre bu çatı altında üzülecek en önemli sahneydi.'' değerlendirmelerini yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, "Çok fanatik, yakışıksız bir davranış.'' şeklinde niteledi. Portekiz Cumhurbaşkanı'nın TBMM'ye gelişinde CHP'lilerin ayağa kalktığını hatırlatan Arınç, "O gün hükümet sıralarında oturuyordum, 'Acaba ne yapacaklar?' dedim. Hepsi de rap rap rap ayağa kalktılar. Ona ayağa kalkmak ne kadar bir saygı ifadesiyse, en azından bu ülkenin cumhurbaşkanına da saygı göstermeleri gerekir.'' diye konuştu. Arınç, komutanların Meclis'e gelmelerini, "Doğal olan bu. Ayrıca alkışa, takdire, teşekküre gerek yok." şeklinde değerlendirdi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yorumu da, ''Kendilerini TBMM'de görmekten mutluluk duyduk.'' şeklindeydi.

Bu arada Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, askerlere sivil yargı yolu açan düzenlemenin iptali istemiyle açılan davayla ilgili raportör incelemesinin bitmek üzere olduğunu söyledi. Kılıç, "Geldiğinde gündeme alacağız. Ona öncelik vereceğiz.'' dedi. ERDAL ŞEN, İBRAHİM ASALIOĞLU, SELİM KUVEL, METİN ARSLAN ANKARA

367 kararından ağzımız yandı

Sırrı Sakık: Bugünkü açıklamalarınız çok iyiydi.

Başbakan: Parlamenter ya da sivil düşüncelerinden ötürü biz kimsenin yargılanmasını istemiyoruz. Bunları yaşamış birileriyiz. Bunları Türkiye'nin artık aşması lazım.

Akın Birdal: Sayın Başbakan umarım Meclis'te bu sorunu çözer, yargıya bırakmayız.

Başbakan: İnşallah, muhalefet de bu konuda elbirliği yaparsa çözülebilir. Bu parlamento biliyorsunuz 411'i, 367'yi yaşadı. Bunlar da var tabii. Onun için de artık şimdi yoğurdu da üfleyerek yemek durumundayız.

Sakık: Bu parlamento biliyorsunuz 94'leri de yaşadı. Biz umutluyuz.

ZAMAN

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)