AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-12-2009, 22:03   #1
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Arrow Osman Yıldırım'ın tarihî itiraflarına ilgi göstermediler
Osman Yıldırım'ın tarihî itiraflarına ilgi göstermediler
Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay eylemine ortada delil yokken "laikliğe saldırı" damgasını vuran gazete ve televizyonlar, bizzat eylemin içinde yer alan Osman Yıldırım'ın itiraflarını görmezden geldi.

Yıldırım'ın Silivri'deki mahkemede önceki gün söylediği "Saldırı emrini Veli Küçük, bombaları Muzaffer Tekin verdi" yönündeki tarihî açıklamasını sayfalarına taşımaya ihtiyaç duymadı. 10 Mayıs'ta 2006'da Cumhuriyet'e atılan bombalarla başlayan, 17 Mayıs 2006'da Danıştay saldırısıyla biten eylemler zinciri, "İslamcıların işi olduğu ve laik Türkiye'yi hedef aldığı" şeklinde yansıtıldı.
Takip eden süreçte Danıştay sadırganı Alparslan Arslan'ın medyaya verdiği malzeme her gün büyütüldü. Hürriyet gazetesinin 20 Mayıs 2006 tarihli haberinde, "Avukat Arslan'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen ilk iki bombalı saldırı nedeniyle İsmail Sağır'ı azarlayarak, 'Tabii besmele çekmeden eyleme başlarsanız attığınız bomba da patlamaz' dediği öğrenildi. Bunun üzerine Arslan üçüncü eylemde bombayı bizzat kendisi attı." ifadeleri öne çekilmişti. Milliyet gazetesinde "Cumhuriyet'e bir bomba daha" başlığı ile çıkan haberde ise, "Gazeteden alınan ilk bilgilere göre, kimliği belirsiz 3 kişi, 'Allahu Ekber' diye bağırarak ses bombası attı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı." deniliyordu. İki gazete Yıldırım'ın önceki gün yaptığı tarihî itirafları 'es' geçti.
Cumhuriyet'e yönelik bombalama eylemlerinin ardından "Polis yetkilileri, olayların Turhan Selçuk'un, AB yolundaki türbanlı domuz karikatürüne karşı tehdit ve gözdağı vermek amacıyla yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor." yorumunu yapan Sabah gazetesi de Ergenekon davasındaki flaş gelişmeyi okuyucularına duyurmaya ihtiyaç duymayan gazeteler arasında yer aldı. Olayın birinci dereceden mağduru olan Cumhuriyet gazetesi ise tarihî itirafları iç sayfada kullanmayı tercih etti. Cumhuriyet, Mayıs 2006'daki olaylardan bir süre önce "Tehlikenin farkında mısınız?" reklamlarıyla dikkat çekmişti. İSTANBUL ZAMAN
ZAMAN

12 Kasım 2009, Perşembe

 

hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
cumhuriyet, etö, hürriyet, milliyet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi