AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-15-2009, 12:41   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Kaostan beslenen illegal yapılar, bugün Alevîleri yarın başkalarını kışkırtır
Kaostan beslenen illegal yapılar, bugün Alevîleri yarın başkalarını kışkırtır
Sanatçı Seher Dilovan, millete komplo belgesinde yer alan 'Alevilerin kışkırtılması' planına sert tepki gösterdi. "Kaostan beslenmek isteyenlerin böyle belgeler hazırlaması beklenen bir şey." yorumunu yapan Dilovan, illegal yapıların kaostan beslenerek ayakta kaldığına dikkat çekiyor.
Ünlü sanatçı, bu planları hazırlayanların her kesimi kullanıp cinayet işleyebileceğini belirterek, şu uyarılarda bulunuyor:
"Bugün Alevi, yarın Ermeni olur. Öbür gün sivil toplum kuruluşları olur. Bu insanların niyetlerinin kaostan beslenmek olduğu görülüyor. Düşünün ki bir ülkede her şey demokratik ortamda cereyan ediyor ve fikir bakımından özgür. İşte o zaman mafyaya, uyuşturucu satanlara, silah tüccarlarına iş kalır mı? Kalmaz, çünkü hayat normalleşir. Normalleşen bir ülkede kaostan beslenenlere, para kazananlara, rant elde edenlere iş kalmaz. O kaosu ne oluşturur? Toplumun hassas olduğu konularda vazife yapan önderler öldürülür, kurumlar birbirine karşı kışkırtılır. Bu ortamdan da bu yapılanmalar büyük zevkle faydalanabilir."
Cumhurbaşkanı'mızın adımları alkışlanır
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tunceli'yi ziyaretini ve yapılan Alevi çalıştaylarını da değerlendiren sanatçı Dilovan, devletin zirvesinin attığı adımları olumlu bulduğunu kaydediyor. Cumhurbaşkanı'nın Tunceli'ye gitmesinin ve cemevini ziyaret etmesinin alkışlanacağını dile getiren Dilovan, "Devletin ciddiye almadığı kayıp yıllar için Cumhurbaşkanı'mızın ziyareti çok güzel bir adım. Bu tür çalışmalarının ve ziyaretlerinin devam edeceğini düşünüyoruz." diyor.
Dilovan, Cumhurbaşkanı'nın Tunceli'yi ziyaretini ve çalıştayları samimi bulmayanları da eleştiriyor: "Eğer Cumhurbaşkanı Tunceli'ye gitmeseydi, 'bak bunlar da gitmedi, Tunceli'ye yine uğrayan olmadı, niye uğranmadı?' olacaktı. Gitse bir türlü gitmese bir türlü. Cumhurbaşkanı bu adımın samimiyetini bırakın gösterme imkânına kavuşsun. Gitmiş ve çok güzel bir başlangıçtır. Bunun devamı gelmezse samimiyeti sorgulansın. Hemen arkasından bu söylemler doğru değil, bekleyip görmek lazım. 19 yıl kimse gitmemiş. Bu ziyaretin ardından sabırla, metanetle beklemek lazım. 'Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız' diye bir laf vardır. Bunlara da saygı duymak lazımdır."
Hükümetin her fikirden insanın düşündüklerini sabırla dinleyebilme erdemine sahip olduğuna inancının tam olduğunu söyleyen Dilovan, bilhassa Alevi vatandaşların atılan bu adımları şov gibi algılamamaları gerektiğini belirtiyor. Bu konuda sabır tavsiye eden Dilovan, "Ciddi adımlar atılmadığını görürlerse o zaman olumsuz eleştiriler yapılmalı. Gördüğüm kadarıyla Tayyip Bey de, Abdullah Bey de bunu başarıyla başlatmış durumda ve götürüyorlar. Yoksa bu kadar adımdan sonra bazı eleştiriler acımasızca olur." ifadelerini kullanıyor.
Çalıştayların ortak bir paydada buluşmak için düzenlendiğini dile getiren Dilovan, sanatçı kimliğiyle bu adımların arkasında durduğunu söyledi. Yapılan Alevi mitingi için ise her görüşte her insanın düşüncelerini söyleyeceğini ve ortak bir zeminde buluşulacağını kaydetti. Din derslerinin zorunlu olmaması gerektiğini ifade eden sanatçı, "Bu, Allah ile kul arasında bir durumdur. Zorla bu dersi alacaksın denmemeli. Bu tutum ülkemize yakışmaz. Çalıştaylarda bu dediğim bağlamda bir çalışma yürütüyorlar. Sonucu da başarılı olur inşallah. Sanatçı kimliğimle arkalarında duruyorum. Gerçek demokrasi adına her türlü fikirler konuşulmalı ama ortak paydalarda buluşulabilmeli. Yoksa her kafadan bir ses çıkar ve kaos ortamı oluşur. İşte bu çalıştaylar da ortak bir yerde buluşma adına var." dedi.

AYŞE TOSUN-İSTANBUL 15 Kasım 2009, Pazar
ZAMAN

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi