12-08-2009, 22:21 | #1 |
Beyin Testi
Beyninizin SAĞ tarafını mı, yoksa SOL tarafını mı çalıştırıyorsunuz ? Ya da DENGELİ bir beyine sahip ender insanlardan mısınız ? http://www.fwmail.gen.tr/beyin-testi/
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-08-2009, 23:55 | #2 |
sağ beyin çıktıı ama kendime dair pek bişey bulamadım yazılanlarda....
|
|
12-09-2009, 00:05 | #3 |
dengeli bir beyin çıktı...
|
|
12-09-2009, 01:02 | #4 |
sol taraf çıktı,matematik dışında yazıların geneli mevcut ... |
|
12-09-2009, 01:27 | #5 |
SOL BEYİN
Siz ağırlıklı olarak, sol beyninizi kullanıyorsunuz. Sizin gibi sol beynini kullanan insanlar genellikle, konuşma kabiliyeti, detaya inme, mantıklı ve analitik düşünme gerektiren durumlarda zorluk çekmezler. Farkında olsanız da olmasanız da, hitap tarzınız ve düşüncelerinizi ifade ediş biçiminizle insanları etki altına alma kapasiteniz çok yüksek. Yazar veya şair olmayı, güzel ve akıcı konuşmayı gerektiren özellikler, sol beyinle ilgilidir. Bunun yanı sıra dil öğrenmeye de büyük bir yatkınlığınız var. Sol beynini ağırlıklı kullanan biri olarak, karşılaştığınız olayları belli bir mantığa oturtarak değerlendiriyorsunuz. Niyetten ziyade sonuca odaklı bir yapıya sahipsiniz. Bir işi bitirmeden diğerine atlamak size göre değil. Programlanmış günlük işlerden zevk alıyorsunuz ve genelde plan, program yapıp, bu sıraya göre hareket etmeyi tercih ediyorsunuz. Bu da, yöntemli ve verimli bir çalışma tarzınız olduğu anlamına geliyor. |
|
12-09-2009, 11:44 | #6 |
Sol beyin çıktı ama matematiğim hiç de iyi değil............
|
|
12-09-2009, 12:44 | #7 |
DENGELİ BEYİN
Dengeli bir beyine sahipsiniz. Bu, çok nadir gerçekleşen bir kombinasyondur. Pek çok insanın ağırlıklı olarak beyninin sağ ya da sol tarafı baskınken, siz her iki yarım kürenin de özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Çözülmesi gereken bir meseleyle karşı karşıya kaldığınızda, hem sağ, hem sol tarafın gücünden yararlanabiliyorsunuz. Bu da sizi oldukça yaratıcı ve esnek bir düşünür yapıyor. Birine karmaşık bir süreci açıklamanız ya da bir olayı tüm detayına kadar planlamanız gerektiğinde, problemleri mantık çerçevesinde çözen sol beyin devreye giriyor. Bir sanat çalışmasını yorumlarken ya da tamamen orjinal bir fikir üretmeniz gerektiğinde ise sağ beyin gücünü gösteriyor. İnsanların büyük bir çoğunluğundan farklı olarak siz, beynin var olan potansiyelinden gerçek verimi alabiliyorsunuz. Çünkü düşünme ve öğrenme işlemleri her iki tarafta da dengeli olarak kullanılıyor. Sizin gibi ender rastlanan insanlar, çok ince detayları kaçırmadan bile büyük resmi görebilmeyi, kuvvetli sezgilerle güçlü bir mantığı harmanlamayı, olaylara tarafsız bakabilmeyi çok iyi becerirler. Bu nedenle, dengeli beyine sahip insanların adil ve önyargısız olma ihtimalleri de çok yüksektir. Kıvrak bir zekanın ürünü olan fikirleriniz, nesnelliğiniz, hayata bakış açınız ve empati kurabilme yeteneğinizle her zaman görüşleri alınan, danışılan ve aranan kişi oluyorsunuz. |
|
12-09-2009, 13:18 | #8 |
Siz ağırlıklı olarak, sol beyninizi kullanıyorsunuz.
Sizin gibi sol beynini kullanan insanlar genellikle, konuşma kabiliyeti, detaya inme, mantıklı ve analitik düşünme gerektiren durumlarda zorluk çekmezler. Farkında olsanız da olmasanız da, hitap tarzınız ve düşüncelerinizi ifade ediş biçiminizle insanları etki altına alma kapasiteniz çok yüksek. Yazar veya şair olmayı, güzel ve akıcı konuşmayı gerektiren özellikler, sol beyinle ilgilidir. Bunun yanı sıra dil öğrenmeye de büyük bir yatkınlığınız var. Hikayelerime geri dönmeliyim :p İlişkilerdeki diğer bir eksi yön ise, insanlar hakkında karar verirken, kar-zarar analizi yapmaktan kendinizi alıkoyamamanız. Aslında bu durum sol beynin, aklı ve mantığı duygulardan önce tutmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, bir iş yerinde patron sizsiniz ve çalışanlarınızdan birine bir proje verdiniz. Fakat bu proje, o kişinin bütün çalışmalarına rağmen, sizin istemediğiniz biçimde sonuçlandı. Bu durumda, o kişinin iyi niyet çabalarını ve emeğini bir kenera koyarak, o insanı gereğinden fazla cezalandırmanız, ya da acımasızca eleştirmeniz olasıdır. Çünkü sizin için, işlerin geldiği nokta önemlidir. Bu kısım çok ilginç. Korktum kendimden. Bir keresinde bir bilgi yarışmasında ben doğru cevabı verdiğim halde arkadaşımın ısrarıyla onun cevabını yazdık ve birinciliği kaybettik. Burnundan gelmiştim çocuğun:D Konu dilemma tarafından (12-09-2009 Saat 13:21 ) değiştirilmiştir.. |
|
12-09-2009, 14:03 | #9 |
Sol cu değilim ama ne hikmetse benim de sol beyinmiş.
|
|
12-09-2009, 14:09 | #10 |
Yalnız kalbim sol tarafta bir de beynimin bu kısmı faaliyette.Hayatımın geri kalan her safhası sağ...(Yazdıktan sonra düşündüm bir an sağ-sol muhabbeti burada hiç olmadı-yakışmadı bana ve çok da gereksiz oldu O yüzden yoksayıyorum yazdığım yorumu)
Konu reyAKbay tarafından (12-09-2009 Saat 14:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|