AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-13-2010, 18:48   #1
Kullanıcı Adı
Cerrah
Standart Kılıçdaroğlu, Arınç'ın Dengini Açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleri için 'söylemi ve eylemleri birbirini tutmuyor' dedi. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın dengini ise açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, ''Söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan politikacıların başında geldiğini'' ileri sürerek, ''Arınç'ın dengi Zahit Akman'dır'' dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, dün kendisine yönelik sözlerine, düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu, Arınç'a, ''Madem ki ben sizin denginiz değilim, o halde bana niçin soru sorup yanıt bekliyorsunuz? Soru sorarken denginiz oluyorum da, uygarca, karşılıklı konuşmaya sıra gelince mi denginiz olmuyorum? Acaba benimle uygarca tartışmaktan kaçınma nedeni, kendisinin mi yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK'sının mı kararıydı?'' sorularını yöneltti.
Siyasal yaşamında en ürktüğü kişilerin, ikiyüzlü politika izlemeyi ilke edinenler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu kişilerin söylemleriyle eylemlerinin taban tabana zıt olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Bu kişilerle tartışmanın zorluğunu biliyorum, bunun bilincindeyim. Ama birilerinin bu insanların maskesini indirip, gerçek yüzlerini teşhir etmesi gerekiyor. Sayın Bülent Arınç da söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan politikacıların başında gelmektedir'' görüşünü savundu.
Kılıçdaroğlu, Arınç'ın denginin kim olduğunun sorulmasına, ''Arınç'ın dengi Zahit Akman'dır. Sözünü geçiremediği, önünde eğilip büküldüğü, arkasında Başbakan'ın beklediği Sayın Akman, bence Arınç'ın dengi olabilir. İkisi birbirine çok yakışırlar'' karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU: ARINÇ'TA ZEMİN KAYMASI VAR

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ta, ''ciddi bir zemin kayması'' olduğunu öne sürerek, ''Cesur, sözünü budaktan esirgemediğini söyleyen Arınç gitmiş, yerine uygarca tartışmaktan çekinen, ürken, denge-sıklet hesaplarının arkasına saklanan bir Arınç gelmiş'' dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Bülent Arınç'ın, dün nihayet beklenen açıklamayı yaptığını söyledi.
''Yaptı ama Sayın Arınç'ta ciddi bir zemin kayması var'' diyen Kılıçdaroğlu, şaşırdığını, cesur, sözünü budaktan esirgemediğini söyleyen Arınç'ın gidip, yerine uygarca tartışmaktan çekinen, ürken, denge-sıklet hesaplarının arkasına saklanan bir Arınç'ın geldiğini savundu.
Arınç'ın, ''Aslında ben Sayın Kılıçdaroğlu ile konuştuğumuz konularda tartışmak niyetinde değilim. Ondan, fikirlerinden, düşüncelerinden korktuğumdan değil, Sayın Kılıçdaroğlu, benim dengim değil'' dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Arınç'ın korkup korkmadığını bilmediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Arınç'a, ''Madem ki ben sizin denginiz değilim, o halde bana niçin soru sorup yanıt bekliyorsunuz? Soru sorarken denginiz oluyorum da uygarca, karşılıklı konuşmaya sıra gelince mi denginiz olmuyorum?'' diye sordu.
Kılıçdaroğlu, Arınç'a, 8 Ocakta ''düello'' hatırlatıldığında, Arınç'ın, ''Sayın Kılıçdaroğlu bana düello teklif etmiyor. Sizin gibi gazeteciler, 'Bülent Arınç ile düello yapar mısınız?' deyince 'Niçin olmasın' diyor. Buna çok geniş, çok güzel, onun da çok seveceği cevaplar vereceğim. Ama MKYK toplantısından önce değil'' açıklamalarında bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın MKYK toplantısından bir gün sonra konuştuğunu, anlatımlarının, daha önceki açıklamasına hiç uygun olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, ''Acaba benimle uygarca tartışmaktan kaçınma nedeni, kendisinin mi yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK'sının mı kararıydı?'' sorusunu yöneltti.
''KAÇAK GÜREŞMEYİ ÇOK İYİ BİLİRLER''
Siyasal yaşamında en ürktüğü kişilerin, ikiyüzlü politika izlemeyi ilke edinenler olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bu kişilerin söylemleri ile eylemlerinin, taban tabana zıtlık taşıdığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu, bu kişilerle tartışmanın zorluğunu bildiğini, bunun bilincinde olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ama birilerinin bu insanların maskesini indirip, gerçek yüzlerini teşhir etmesi gerekiyor. Sayın Bülent Arınç da söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan politikacıların başında gelmektedir. Bu konuda çok örnek verebilirim. Örneği dün sizlerle yaptığı sohbetten vermek istiyorum. Sayın Arınç, sohbette, 'gazetecilerin çağdaş imkanlarla, bugünün koşullarına uygun, hem özlük haklarıyla hem de bunu muhafaza altına alacak güvencelerle güçlendirilmesi' gereğinden söz ediyor.
5510 sayılı yasa çıkarken daha önce var olan yıpranma hakları, AKP Hükümeti tarafından gasp edilip, gazetecilerin ellerinden alınmadı mı? Hem bunu yapacaksınız, hem de bir süre geçtikten sonra basın mensuplarını ziyaret edip, onların özlük haklarının iyileştirilmesinden, bu hakların güvenceye kavuşturulmasından söz edeceksiniz. Klasik bir Bülent Arınç klasiği. Ve bizler de bu ikiyüzlü politikacılara inanacağız. Bunlar, halkı aldatmayı sanat edinenlerdir. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Bunlar maskeleri bozulmasın diye, hem kamuoyu önünde tartışmaktan korkarlar hem de kaçak güreşmeyi çok iyi bilirler.''

''BELKİ BİR ÇOK OLAY ORTAYA ÇIKAR''
Kılıçdaroğlu, Arınç'a suikast yapılacağına yönelik ihbar telefonunun ABD'de üzerinden yapıldığına yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine, bu iddianın kendisine ait olmadığını söyledi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğinin bir kararı bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Şüpheliler müdafiine soruldu diyor, bir avukat arkadaşın iddiası'' dedi.
İddiayı okuyan Kılıçdaroğlu, iddiada, ''Soruşturmaya dayanak yapılan ihbar numarası 1230606'dır. Bu numara ABD üzerinden yapılan bir ihbarı kanıtlamaktadır. ABD'den yapılan bu ihbarda, müvekkillerimin kullandığı araç plakaları bile verilmiştir'' ifadesinin yer aldığını belirtti.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararına geçen ciddi bir iddia olarak, bunun soruşturulması gerektiğini söylediğini, iktidar olanların, böyle bir olayın olup olmadığının üzerine ciddiyetle gitmesinin zorunluluğuna dikkat çektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, bu dikkat çekmesinden dolayı, ihbarın kaynağına ulaşılırsa, belki birçok olay ve komplonun kendiliğinden ortaya çıkabileceğini belirtti.
''Arınç, 'Kılıçdaroğlu dengim değil' dedi. Arınç'ın dengi kim?'' diye soran gazeteciye Kılıçdaroğlu, ''Arınç'ın dengi, Zahid Akman'dır. Sözünü geçiremediği, önünde eğilip, büküldüğü, arkasında Başbakan'ın beklediği Sayın Akman, bence Arınç'ın dengi olabilir. İkisi birbirine çok yakışırlar'' karşılığını verdi.
Kılıçdaroğlu, derin devlet tartışmalarına ilişkin soruyu yanıtlarken, Arınç'ın, Yavuz Donat'a başvurması gerektiğini, konunun gazetede 8 sütuna manşet olduğunu, operasyonel bir birimin kurulduğunu, bunun TBMM'ye yürüyüş mesafesinde olduğunu anlattığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın da zaman zaman yaptığı konuşmalarda, satır aralarında buna değindiğini ifade ederek, ''Bu olaylardan dolayı İçişleri Bakanı'nı bir tarafa bırakarak, sadece kendisinin konuşması, bir anlamda operasyonel birimin sözcülüğünü yapması bize bunu çağrıştırdı, kendisine bunu hatırlattık. Ayrıntıları Donat'tan daha rahat öğrenebilir'' dedi.
''ORDUNUN YATAK ODASINA GİRİYORSANIZ''
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dünkü grup konuşmasında Brezilya örneği verdiğinin anımsatılması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sayın Baykal'ın herhangi bir kuvvet komutanının istifasını istemek gibi bir sözü olmadı. Dikkat çekmek istediği konu şudur; eğer siz ordunun yatak odasına giriyorsanız, orada çok önemli belgeler üzerinde günlerce inceleme yapıyorsanız, şunun açık ve net ortaya konması gerekirdi. Bir yerde suç ve suçlu varsa, bunun üzerine önce ordunun gitmesi gerekir. Hiçkimse, suç ve suçlunun arkasına saklanmamalı, desteklememeli ve görmemezlikten gelmemeli, kim olursa olsun. Türkiye bir hukuk devletiyse, bunun gereği önce, suçlu varsa, askerler tarafından yapılır. Yoksa, açık ve net şekilde ortaya çıkıp, 'orada suç ve suçlu yoktur' demesi lazım. Bu ikileme dikkat çekilmiştir. Hukuk devletinde bu ikileme dikkat çekmek de anamuhalefet partisi liderinin temel görevlerindendir.''
''ÇUVAL GEÇİRMENİN, BAŞKA VERSİYONU''
Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliğe ilişkin bir soruyu yanıtlarken Kılıçdaroğlu, diplomaside söz ve eylemin önemine işaret etti.
Kılıçdaroğlu, bunların kabaca sergilenmesine yer bulunmadığını vurgulayarak, ''Eğer kabaca bir sergileme yapılıyorsa, bu ilkel bir davranıştır. Türkiye'ye yapılan da budur. İsrail'de, çuval geçirme operasyonunun bir başka versiyonu gündeme gelmiştir. Her toplum izlediği politikalarla, ektiğini biçer, AKP de diplomaside ektiğini biçmeye başlamıştır. Merak ediyoruz, bu kaba hareketi Türkiye, nasıl çözecektir. Bu konuda Dışışleri Bakanı, Başbakan nasıl bir tavır sergileyecek? Türk halkı rencide edilmiştir. Bu ilkel davranışa acaba nasıl yanıt verilecektir, önümüzdeki günlerde göreceğiz'' diye konuştu.

AA

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)