AK Gençliğin Buluşma Noktası
Fenerbahçe (FB) AK Parti Forum Fenerbahçeliler !

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-18-2010, 17:45   #1
Kullanıcı Adı
Cerrah
Standart Bekir "Sezon Başına Göre Daha İyiyim"

Oyuncumuz Bekir İrtegün, Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan 'Haftanın Konuğu' programında, sezon başına oranla kendisini daha iyi hissettiğini ve istediği noktaya doğru ilerlediğini söyledi. Büyük takımda oynamanın sadece saha içerisinde değil, saha dışında da ayrı bir mücadele gerektirdiğine dikkat çeken Bekir İrtegün, takımın 3 kulvarda da başarı için çok iyi motive olması gerektiğini ifade etti.

Sıkıntılı dönemleri atlatmaya başladığını dile getiren Bekir İrtegün, "Sezon başına göre kendimi çok daha iyi hissediyorum. Sıkıntılı zamanlarım oldu, adaptasyon sürecini geçirdim. Sorumluluğu çok yüksek olan bir forma altında oynuyoruz. Bunun getirdiği bazı dezavantajlar da oluyor. İşte bu noktada sıkıntı doğabiliyor. Bunlar ilk yarıda hissettiğim şeylerdi. Şimdi her şey iyi. Son 2 kupa maçında şans buldum ve tatmin edici bir şekilde oynadım. Mutlaka hocalarımızın ve bizi yönetenlerin görüşleri de çok önemli ama kendi içimde ben oyunumla kendimi tatmin ettim. Futbolda dün yoktur ve bir transfer sürecinden sonra kendinizi ispatlamanız gerekiyor. Bu zamanda yapılan eleştiriler zor gelebiliyor ama ben 'Bekir' gibi oynadığımı düşünüyorum. Hem takıma katkı sağlamak, hem de bu tür problemleri aşmak için çalışıyorum. İstediğim takımda, istediğim noktaya doğru ilerliyorum" dedi.
Büyük takımda oynamak, saha dışı mücadeleyi de gerektiriyor
Gece hayatı ile ilgili haberleri değerlendiren Bekir, "Bu dedikodular nereden çıkıyor bilmiyorum. Adaptasyon süreci sadece futbolla sınırlı kalmıyor. Sosyal çevre, basın, taraftar bölümü de çok etkili. Büyük takımda oynamak sadece yetenekle olmuyor. Büyük oynamak, saha dışı mücadeleyi de gerektiriyor. Çok gazete takip etmem. Bu haberi ilk kez arkadaşımdan duydum. Ailem böyle şeyleri tedirginlik ve üzüntüyle karşılıyor. Çok üzüntülü 1 hafta geçirdik bu haberden sonra. Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin ve herkesin bu dönemde bana verdiği destekten dolayı çok mutlu oldum. Ben evcimen bir insanım ve evde vakit geçirmeyi çok severim. Ama o haberlerin ardından bir yemeğe çıkarken bile tedirgin olmuştum" ifadelerini kullandı.
Takımın menfaati için her bölgede oynarım
Bekir İrtegün, stoper olmasına rağmen sağ bekte de oynatılmasının hocanın takdiri olduğunu belirtirken, "Stoper ve sağ bek farklı mevkiler. Bek normalde defansif bölgedir, hücuma da katkı sağlar. Mevkim stoper. Sağ bekte oynadım ve oynuyorum da. Bundan dolayı bir mutsuzluğum da yok. Hocamızla bunu konuştuğumuzda, 'Oynar mısın?' dediğinde, 'Tabii ki oynarım' dedim. Önemli olan beni o bölgede oynatanın bana güvenmesi. Daha önceki oyuncu olduğum bir kulüpte, hocam bana hiç sormadan oynatmıştı. Kötü oynamıştım ve yenilmiştik. Basın çok üstüme gelmişti. Hoca bana sormamıştı bile. Burada Daum'un üslubundaki güveni tamdı. Fenerbahçe'nin ve takımın menfaati için gereken her yerde en iyi şekilde oynarım. Yeter ki bana, karşı tarafın güvendiğini hissedeyim. İkisi arasındaki fark da; bek oynarken biraz daha fazla efor sarf etmeniz gerekiyor. Sadece defansif görevlerin dışında ofansif olarakda takıma katkı sağlamak durumundasınız ki; bunu Gökhan çok iyi yapıyor. Bana göre, stoper zor bir mevkidir. Sadece fiziki değil, aklınızla da oynamanız gerekebilir. Ben 16 yaşımda Gaziantep'teyken, o zaman futbol anlayışına göre 4'lü defansı hiç oynanmıyordu. Ben A takıma çıkınca öğrenmeye başladım. Bu çok küçük yaşlarda alınıyor. Günümüz futbolunda stoperin önemli görevleri var. Takımı ileri taşımak zorundasınız, topu oyuna iyi sokmalısınız. Top oynamaya çalışan bir takıma geriden devamlı koşmak zorundasınız. Oyunu en iyi görensiniz. Yani bir liderlik vasfınız olmalı, geride stoper oynuyorsanız. Türkiye Ligi fiziğe çok dayalı, mücadeleye dayalı, kaliteli ama zor bir lig. Top oynanan çok sistemli bir lig değil, bu da futbolcunun oyununa yansıyabiliyor" ifadelerine yer verdi.
Bekir, 4-4-2 sistemiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise, "Herkesin futbol anlayışı farklıdır. Mesela ben 4-3-3'ü daha çok seviyorum. Ama elinizdeki oyuncuya göre oyun kurabilir ya da sisteme göre oyuncu alınabilir. Maç içinde sistem önemlidir ama biraz da futbolculara bağlı. Maçtaki şartlara göre değişebiliyor taktikler" yorumunu yaptı.
Her zaman istediğiniz oyunu oynayamıyorsunuz
Bekir İrtegün, Fenerbahçe'nin gol attıktan sonra daha çok geriye yaslanmasının sebepleri için ise şu değerlendirmeyi yaptı:
"Biraz oyun karakterimizle alakalı. Daha iyi, daha önde, daha baskıcı, boğucu bir futbol oynayabiliriz. Ama şöyle de bir durum var. Bulunduğumuz konum itibariyle istediğimiz yerdeyiz. Ama öyle bir dönem geçirdik ki, daha farklı bir yerde de olabilirdik. Farklı futbol da oynayabilirdik. Ama futbolda her zaman istediğiniz gibi oynayamıyorsunuz. Genelde belki skora hedef alan bir top oynadık. Gönül ister ki her zaman göze hoş gelen bir oyun oynansın. Ama bazen o skoru elde edebilmek için oyun içinde farklı düşünebiliyorsunuz. Skor elde etmişken daha garanti oynamak isteyip geri yaslanma düşüncesine girebiliyoruz oyun içinde. Ama tabii ki doğru olan ve bana göre de göze hoş gelen oyun oynamalı. Çünkü kaliteli takımlar topa sahip olan, top rakibe geçtiğinde gerektiği gibi savunma yapan ve hep birlikte hareket eden takımlar. Ama bunu her zaman hep birlikte yapabilmek çok zor. Barcelona çıktı, 2 yıldır yapıyor. Ama bilmiyoruz daha ne kadar yapabilecek?"
Ligde ikinci yarılar sonucu belirler
Bekir İrtgün, sezonun ikinci yarısında bulundukları konumu korumaya çalışacaklarını vurgularken, "Bu sene Türkiye Kupası'nda başarıya ulaşabileğimizi düşünüyorum. Umuyor ve çok istiyorum. UEFA Avrupa Ligi'nde rakip çok zorlu. İkili maçlarda kesin geçeriz ya da geçemeyiz diyemiyoruz. Çünkü 2 maç ve değişebilecek bir durum söz konusu. Onlar da Fransa Kupası'nda çeyrek finale kaldılar. İyi takım Lille. Ama gerektiği şekilde motive olursak Lille'i geçebileceğimize inanıyorum. Ama en önemlisi lig şampiyonluğu. İkinci yarılar hep zorlu geçmiştir. Çünkü ilk yarıda rakipler birbirini tanır, transferler yapılır ve daha bir mücadeleci olur. Çünkü ikinci yarı finale yaklaşıyorsunuz, yolun yarısını geçmiş oluyorsunuz. Biz bir dönem iyi başlayıp kötü gittik. Belki iyi başlayıp devam edeceğiz. Tabii belki de orada sıkıntı yaşayacağız. Onlar da olacak. Takım olmak iste o sıkıntılı anlardan geçebilmek demek. Bence bunu başarabilecek güçteyiz tabi. Hiç sıkıntı yaşamadan en iyi şekilde sonuca ulaşmayı umuyoruz Bir puan öndeyiz. Kilit maçları alırsak bir sıkıntı yaşamayız. Sadece derbilerden bahsetmiyorum ama. Kesin alırız dediğiniz maçlar, kilit maçlar olabiliyor. İşte o maçlarda da iyi sonuç alabilmek çok önemli" diye konuştu.
Bekir İrtegün'ün açıklamalarını saat 21:00'den itibaren Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanacak 'Kamp Günlüğü' programında izleyebilirsiniz.

Resmi Site.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)