AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 02-02-2010, 19:56   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart ALLAH İNSANA NE KADAR YAKINDIR ?
Allah, Kur’an’da bir ayette bir bilgi veya mesaj veriyor, başka ayet veya ayetlerde o bilgi veya mesajın açılımını yapıyor.

İşte bir örnek:
‘’ Kullarım, beni senden sorarlarsa, gerçekten ben onlara çok yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde doğru yolu bulmaları için benim davet,ime uysunlar, bana iman etsinler. ‘’

Evet, Allah kullarına çok yakınmış.
Peki bu yakınlığın miktarı, ölçüsü, oranı ne ?
İşte cevabı da şu ayette:
‘’ And olsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de ( kuruntu ) biz biliriz. Çünkü

Yakınlıktaki bu ölçü yeterli mi ?
Bir başka açıdan açıklama biraz daha genişletiliyor:
‘’ Göklerdeki ve yerdeki her şeyi Allah’ın bildiğini görmüyor musun ? Üç kişi gizlice konuşmaz ki, dördüncüleri O olmasın. Beş kişi gizlice konuşmaz ki altıncıları O olmasın. Bundan daha az, yahut daha çok da olsalar, nerede olurlarsa olsunlar, O mutlaka onlarla beraberdir. Sonra onlara yaptıklarını Kıyamet günü haber verecektir. ‘’

‘’ Sen hangi işte bulunursan bulun, ona dair Kur’an’dan ne okursan oku ve hangi şeyi yaparsanız yapın, siz ona daldığınızda biz sizi mutlaka görürüz.

Ne yerde, ne de gökte, zerre ağırlığınca, hatta< bu zerreden daha küçük veya daha büyük olsun, hiçbir şey Rabbinden uzak ve gizli olmaz, hepsi mutlaka apaçık bir kitaptadır. ‘’ ( 10/61 )
( 58/7 )
biz, ona şah damarından daha yakınız. ‘’ ( 50/126 )
( 2/186 )

SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
allah, insan, yakınlık

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)