AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-20-2010, 06:35   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Bugün,ertelemeden yaşa!

Çocukken mahalle aralarında oynanan misketler gibi, yuvarlanıp gidiyoruz hayatın içinde. Çocuklar her gün yeniden başlıyorlar aynı oyuna.
Misketi ıskalayınca, sıranın yeniden kendilerine gelmesini bekliyorlar. Tekrar sıranın geleceğini ve misketi vurmak için bir fırsatları daha olacağını biliyorlar.
İşte tam burada kocaman bir fark çıkıyor ortaya:

Misketi ıskalamak kadar kolay değil hayatı ıskalamak!
Söylenmeyen sözler,saklanan tebessümler, kalbe kilitlenen sevgiler, özür dilemeyen diller, affetmeyen yürekler,alınıp verilen nefesler. Hiçbiri tekrar yaşanmıyor. Pişmanlığını telafi etmek için bir fırsatın daha olmuyor.â?�Keşkeâ?�dediğin an,hayatı ıskaladığın an oluyor!

Yarından emin olmadığımız halde,acaba neye güvenip de yarına erteliyoruz hayatı?Dünyanın ebedi ve güvenilir olduğu kaç kere ispatlandı acaba?Yarınları yaşayacağımızın tastiknamesini kim onaylayıp elimize verdi ki?

Elbette biliyoruz;bunların hepsi kocaman bir yalan. Gerçek olan; kalbin yerine sığmaz olduğunda â??seni seviyorum â??demek. Özlediğinde bir an bile beklemeden,özlediğini gidip görmek. Yaptığın hatayı kabullenmek, çok geç olmadan affetmek. Şartsız ve karşılıksız gülümsemek.

Gerçek olan;yaşadığın an.. Ne dün,ne yarın.

Bugün!!!
Bugün kokla bahçende açan menekşeyi,
Bugün koş çocuklar gibi uçurtmaların peşinden,
Bugün ziyaret et,hastane odasına mahkum hastayı,
Bugün gülümse önüne kim gelirse,
Bugün saçlarını okşayacak kadar bile olsa vakit ayır çocuğuna,
Bugün korkma,sevgini söyle gözlerinin içine baka baka,
Bugün hergün ayağına takılan yoldaki taşı kenara çek,
Bugün ufak tefek de olsa kendine bi hediye al,
Bugün sev,bugün hatırla,bugün unutma!
Bugün,ertelemeden yaşa!

Sokakalar, eli boş, gönlü boş insanlarla dolu. Mezarlıklar, bugünü ertelemiş ama ölümü erteleyememiş hayatlarla dolu...
Onlardan farkın; geride yaşanmış ve içinde â??keşkeâ?�ler yerine,â?�iyi ki yapmışımâ?�larla dolu dünler bırakmış olman olacak...
Doğum tarihi ile ölüm tarihi arasındaki o kısa çizgi bile hayat kadar kısa değildir belki!... Yinede,hayat boş da geçse dolu da, yerleşiyor işte iki tarihin arasına...
Misketini yuvarla hadi... Dikkatli ol, sakin ol, konsantre ol... Bugün yuvarla;güzelliklere doğru, mutluluklara doğru, hayatın kalbine doğru...
Sakın ıskalama olur mu?

Ben mi? Bugün mü?
Yazmak istiyorum bugün ve yazıyorum.
Evet ,sana yazıyorum. Sen ve yazdıklarım, ertelemeyi göze alamayacağım kadar değerlisiniz çünkü.

Şeydanur

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)