heyamola Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba. Yeni üye oldum.
Tavsiye üzerine.
Konu namaz kılan bir tekel işçisinin komünistlere karşı bakışının değişmesi, hatta "5 vakit komünist" olması.
Konunun çekildiği yerse yine alışıldık mevzular: Komünizm bitti, Rusya'da bitti, batıda bitti, hem dinsizliktir zaten, pkk komünist...
Evet, ağır bir yenilgi aldık. Büyük bedeller ödedik, büyük bedeller ödettik de egemenlere ama. Ve ilk yarı baya sancılı geçti. İnsanlık tarihine SSCB gibi bir deneyim bırakıldı. Köylü bir halkı 30 yıl içinde uzay çağına taşımış, bilimde sanatta sanayide eğitimde o kucağından düşmediğimiz ABD'yi korkutacak derece ilerlemiş bir koca deneyim geride kaldı.
Peki şimdi nasıl dünya?
Barış içinde mi? Açlık yok mu, eğitim bilim sağlık sanat, herşey sorunsuz, tastamam işliyor mu dünyada? Emperyalizminin çıkardığı savaşlar, sömürü, din sömürüsü, milliyet sömürüsü, yok mu artık?
SSCB'siz herşey daha mı iyiye gitti? Evet diyecek var mı aranızda merak ediyorum.
SSCB'ye nasıl getirdiniz mevzuyu büyük beceri doğrusu ama, ben bir alaka kurayım size, madem demagoi peşindeyiz.
SSCB'nin kurulmasıyla birlikte batı devletlerini ve doğudaki sömürgelerini (türkiye gibi) "komünizm korkusu" sardı, bunu hepimiz ta ruhumuza kadar hissettik biz de milletçe. Ve batı devletleri bu korkuyu besleyen sosyal sorunları çözmek için, emekçilere bazı haklar vermek zorunda kaldı. Neydi o haklar? Sigorta, sendika, 8 saatlik çalışma, tatiller vs vs..
Peki SSCB çözülünce ne oldu? "Komünizm tehlikesi" ortadan kalktı. Böylece burjuvazi diye tanımladığımız patron sınıfı ve onların aygıtları olan devletler için sosyal haklar diye emekçilere verilecek birşeyin zorunluluğu kalmadı.
Tekel işçilerinin yaşadığı budur aslında. "Kazanılmış haklar" diyorlar. Doğrudur. Onlar ve diğer tüm alanlarda tüm emekçiler o haklarını mücadele ederek, bedel ödeyerek kazanmışlardır 20. yüzyıl boyunca. Ve burjuvazi bu hakları vermek zorunda kalmıştır. Çünkü "komünizm" tehlikesi vardır.
Artık yok! Ve tekel işçileri kazanılmış haklarını patronlara geri vermeme mücadelesinde tamamen yalnız! Yanlarında sadece, seçimlerde toplasan yüzde 1 oy alamayan komünist parti üyeleri var.
Onlar tekel işçilerine işte bu süreci anlattılar. Onlar, işçilere dininizden vazgeçin demediler, namaz kılmayın demediler! Onlar, işçilere bugün haklarını neden kaybetmekte olduklarını ve nasıl kaybetmeyeceklerini anlattılar.
Komünistlere saldırırken, artık din silahını kullanmayın buradaki ve dışardaki akpartililer ve milliyetçiler ve diğer sağ zihniyet mensupları. Saldırmayın, çünkü artık yemiyor halk. En başta da Tekel işçisi yemiyor.
|