04-07-2010, 13:10 | #1 |
Milli Gazete İstedi ATV Kaldırdı
Milli Gazete istedi, ATV KALDIRDI!
ATV`deki "Bir şarkısın sen" Milli Gazete ısrarı ile kaldırıldı Milli Gazete yazarı Sinan Burhan, ATV`de yayınlanan "Bir şarkısın sen" isimli çocuk ses yarışmasının Milli Gazete`nin ısrarı ile yayından kaldırıldığını iddia etti. Bir Şarkısın Sen yayından kaldırıldı... SİNAN BURHAN/MİLLİ GAZETE Bir hayra vesile olmanın haklı sevincini yaşıyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hayra vesile olan, bir çığır açan müminin amel defterinin kıyamete kadar kapanmayacağını belirtmişti. Yine Peygamberimiz: "Bir mümin bir kötülükle karşılaşırsa bu kötülüğü eliyle düzeltsin, eliyle düzeltemezse diliyle düzeltsin, diliyle de düzeltemezse kalbi ile buğz etsin bu da imanın en zayıfıdır" buyurmuştur. Bu bağlamda yazılarımızı yazmaya çalışıyoruz. Hayata bakışımızın merkezini bu hadis oluşturuyor. Bu çerçevede ATV televizyonunda yayınlanan bir programın çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlakını ve ruhsal durumunu olumsuz etkilediğini belirtmiştim. Bu program nedeniyle çocuklarımız maddi ve manevi değer erezyonunu uğruyorlardı. O nedenle bu sütunlarda şunları yazmıştım; "Bir yıldır belki daha uzunca bir süredir ATV televizyonunda bir yarışma düzenleniyor. Bu yarışmanın ismi " Bir Şarkısın Sen" mezkur programın sunuculuklarını sanatçı Erol Evgin ve `magazin dünyasının` yakından tanıdığı bir isim olan Pınar Altuğ yapıyor. Altuğ özel yaşamı ile uzunca bir süre magazin gündemini işgal etmişti. Neyse bizim konumuz Altuğ değil. Bu yarışma programında yaşları 10 ile 15 arasında değişen kız ve erkek çocuklarımız yarıştırılıyor. Hemen yarıştırılmıyor denilebilir. İlla formatın yarışma şeklinde olması gerekmez. Çocuklarımız çıkıyor çeşitli eserleri seslendiriyor. Hadi sms gönderin çağrısı yapılıyor. Sanki çocuklar teşhir ediliyor. Giydikleri kostümler beni utandırıyor. Eminim 70 milyon vatan evladını da utandırıyordur. Sanki gazino ortamı. Askılı elbiseler, renkli kıyafetler. Sunucu bayanın kıyafetini zaten söylemek yersiz. Bu çocuklar üzerinden birileri para kazanıyor ama bu çocukların geleceği ruh durumu hiç düşünülüyor mu ? Ya ekranları başında izleyen çocuklar ne olacak. Kısa yoldan, emek sarf etmeden şöhret olma hayalleri olanlar ne yapacak? Ders çalışmak yerine, okulda olmak yerine sahnelerde olmayı arzu edenler ne olacak? Bu çocukların manevi gelişiminden, ahlaki gelişiminden kim sorumlu?" diyerek Başbakan Yardıcısı Bülent Arınç Bey`e, ATV`nin Sahibi Ahmet Çalık Bey`e, Kurumun Müdürü Berat Albayrak Bey`e ve RTÜK Başkanı ve yönetimine bir çağrı yapmıştım. Ve yazıma şöyle devam etmiştim: "Ben buradan ATV patronu Ahmet Çalık Bey`e sesleniyorum. Buradan Berat Albayrak Bey`e sesleniyorum. Sayın Berat Albayrak`ın babası kıymetli insan. Sadık Albayrak da bu gazetede yıllarca yazarlık yaptı. Eminim O da benimle aynı duyguları paylaşıyordur. Bu programı gönül huzuru içerisinde izleyebiliyor musunuz? Çalık ailesi bu memlekete yurt içinde ve dışında büyük hizmetler veren, ekonomiye büyük katkı yapan bir ailedir. Milli ve manevi değerlere bağlı saygın bir ailedir. Ahmet Bey bu programı bir an önce kaldırtmalıdır. Kapitalizm adına, raiting adına, para kazanma adına bir nesil heba edilmemelidir. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Sayın Davut Dursun ve yönetiminede sesleniyorum. Sayın Başkan, RTÜK kanununu lütfen uygulayın. Bu kanunun yayın ilkelerini kapsayan 4. Maddesi`nin çeşitli bentlerinde yasaklar sıralanmıştır." Diyerek gerekli uyarıyı yapmıştım. Nihayet başta Milli Gazete ve yazımız sayesinde program yayından kaldırıldı. Ben buradan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bey`e, ATV`nin sahip Ahmet Çalık Bey`e ve RTÜK yönetimine teşekkür ediyorum. Bu yazının yayınlanmasından sonra bu program yayından kaldırılmıştır. Bu arada önemli bir noktanın altını çizmek gerekir. Bu programın sunucusu bayan, CNN Türk Televizyonunda bir programda kendi çocuğunun televizyonlara çıkmasını istemediğini belirtti. Eşiyle birlikte çocuklarının medyada yer almaması gerektiği görüşünde birleşmişler. İyi de kendi çocuğunuz ekran önünde olmasın diyorsunuz da niçin fakir fukaranın çocuklarını ekranlardan teşhir ediyor, geleceğini karartıyorsunuz. Bu konunun altını çizmek istememdeki asıl amaç ilgili sunucunun bile bize hak vermesi.Televizyonun çocukların ruh dünyasındaki olumsuzluğuna inanması. O zaman çifte standardı bırakalım. Garibanın çocuğunu sömürelim kendi çocuğumuzu koruyalım. Yok öyle yağma. Haber5
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
atv, bir şarkısın sen, milli gazete, sinan burhan |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|