![]() |
#1 |
![]() söz der ki
![]() söz der ki “-Para da tıpkı kadınlar gibi kendi peşinden koşmayanın olur...” (...Yoğun istek üzerine söylediği müthiş S.Ö.Z.’leri...) tuzaktan kumanda (...KANALTÜRK - Telegol) AHMET ÇAKAR: Sahanın ortasında bomba düşmüş gibi üç kişi yatıyor Yunus bakıyor... Halterciler kendine gelsin diye amonyak veriyorlar ya, Yunus’u da kenara çekip koklatmak lazım ki ayılsın... *** AHMET ÇAKAR: Daum’un yüzü 3-4 hafta önce AIDS’li, ya da kanserli biri gibiydi... Aykut Kocaman pasifize edilince Daum’un yüzü, gözü, rengi yerine geldi... bir film diyaloğu “-Acılar insanlar arasındaki mesafeyi yok ediyor... O acıyı paylaştığın insanla bir oluyorsun...” (...Kapalıçarşı dizisinden) temel’in yeri Temel, Fadime‘yi doktora götürmüş... Muayene bittikten sonra doktor Temel’le yalnız konuşmak istemiş; “Bakın Temel Bey” demiş; “-Maalesef, karınızın görünümü hiç iyi değil...” Temel başıyla onaylamış; “-Aynı fikirdeyim doktor... Ancak iyi yemek pişiriyor ve çocuklarıma çok iyi bakıyor...” hayata dair... Çevremizdeki acıları bizim de çekmemiz gerekmektedir. Hepimizin ortak bir vücudu yoktur, ama ortak bir büyümesi vardır: Bu ise, şu ya da bu biçimde acılar içinden çekip götürür bizi. Nasıl ki çocuk belli bir gelişim sonucu hayatın tüm evrelerinden geçer, yaşlanır ve sonunda ölürse, biz de bunun gibi yaşadığımız dünyanın tüm acılarından geçerek gelişiriz. Bu konuda adalete yer yoktur, acılardan ürkmeye ya da acıları üstünlük diye yorumlamaya yer yoktur... (...Franz Kafka) bizimkiler Fatih bulmaca çözüyor, Serdar’a soruyor; -Almanya’nın kadın başbakanı kimdi?... “-Marcus Merk...” -Aklıma geldi de, kareyi doldurmuyor... Uzaktan Ömer Abi; “-Angela Merkel yazın siz oraya...” kadınlar & erkekler (... “Kadınlar üniversite sınavı gibidir” başlıklı “Abdurrahim Yarış” yorumu) -İkisinde de tercih sayısı çok görünür... -İkisinde de kazanırsanız kaşındınız, kaybederseniz üzüldünüz demektir. -İkisinde de sonucu güzelleştikçe harçları yükselir... -İkisinde de tercihler yıllara mal olabilir... -İkisinde de tercih sizin gibi görünür... -İkisinde de soruları kimse size önceden söylemez, ama üç aşağı beş yukarı aynı sorular çıkar... itiraf reyonu (...isim: emre akın ...şehir: edirne ...edirne yaş: on dokuz) Günlerden cuma zannedip yakınımızdaki camiye yol aldım... Ayakkabılarımı çıkarırken içeride fazla kimse olmadığını gördüm... Yanımdaki adama “Cumaya da kimseler gelmemiş” dedim. Adam bana gülümseyip “Bugün perşembe” demez mi?... Yerin dibine girdim. ([email protected] - itiraf edin, rezil edelim...) İğnelik HEDİYE PAKETİ Anayasa olayı, Millete oy vermektir... Meselenin kolayı, Memleketi germektir! Yüksek yargı reformu, AB’ye açılan yol... Desteklemeli formu, Milliyetçi-merkez-sol! Hediyelik bu paket, Sevinen kanatlanır... Yapanlar muhâlefet, Sonucuna katlanır!.. Sefa Koyuncu Söz Market Ömer Söztutan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|