![]() |
#11 |
![]() Telsizle elmacık kemiğini kırdılar
![]() Hakkâri’de polis tarafından dövülen 14 yaşındaki Hatip K’nın sol elmacık kemiğinin kırıldığı anlaşıldı. Bakan Beşir Atalay’ın talimatı üzerine iki polis görevden uzaklaştırıldı. Samsun’da Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla önceki gün Hakkâri’de düzenlenen gösteriye katılan bir çocuğa uygulanan şiddet, hükümeti harekete geçirdi. Elmacık kemiği kırılan Hatip K’yı döven polislerden ikisi İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatıyla açığa alındı. Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Atalay, annesinin yanında yerlerde sürüklenen çocukla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Hakkâri ile ilgili o tablo çirkin bir tablo. Hiçbir insani görüntü yok. Olaydan hemen sonra vali arayıp bilgi verdi. Olayla ilgili hızlı bir işlem ve soruşturma yapılıyor. Anne için de çok üzüldüm.” Atalay, Hakkâri Valisi’ne hızlı tespit yapılması talimatı verdiğini dile getirerek, “Ama şu da var tabii, kentte dün yine kepenkler, caddeler kapatıldı. Başka boyutları da var” dedi. Bu açıklamanın ardından Hakkâri Valiliği, iki polis memurunu “çocuğa kontrolsüz güç uyguladıkları gerekçesiyle” görevden aldığını açıkladı. ‘Polisler beni yanlış anladı’ Gözaltına alındıktan sonra Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hatip K, daha sonra YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sol elmacık kemiği kırılan Hatip K, hasta yatağında Taraf ’a konuştu: “Okuldan eve doğru gidiyordum. Mitingi geçene kadar olaylar çıktı. Polisler hemen yanlış anlayıp üzerime geldiler. Yakalayıp coplarla dövdüler. Annem peşimden gelip beni kurtarmaya çalıştı. Gerisini hatırlamıyorum.” Anne Gül Kurt ise şunları söyledi: “Polislerin elinden oğlumu kurtarmak istedim. O sırada polis telsizle oğlumun yüzüne vurdu. Bana da vurdular. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Oğlumu götürmek istediklerinde de oğluma sarıldım. Bu defa sürüklemeye başladılar. Emniyet’e götüreceklerdi. Ben diretince hastaneye götürmek zorunda kaldılar.. Ne emniyet müdürü ne de vali bir ‘geçmiş olsun’ bile demedi.” |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|