Yunanistanlılar hristiyan ama onlarda aç durumda şuan.Ülkenin durumunu görüyorsun,açlığın dinle bir alakası olmadığı düşüncesindeyim.Avrupadaki ülkelerin İslam karşıtı eylemine karşın bizimde aynı tutumu karşılamamız onları daha fazla alevlendirmez mi bu konuda yoksa İslamın hoşgörülüğünü sergileyip avrupa ülkelerinin iki yüzlülüğünü gerçek yüzünü göstermiş olmaz mıyız ? Ayasafya Camii'nin ilerisinde Çemberli taş semti var,onun civarında eski bir yıkık kilise üzerine yanılmıyorsam Fatih Sultan Mehmet zamanında üzerine camii yapıldı.Camii üzerine kilise yapılsa nasıl hisedersin ?.
Ayasofyanın ibadete açılmasını elbet bende istiyorum,yazdığım gibi ezansesini duymak nasip olur inşallah bize.Ama restore çalışmasıyla kiliseyedönüştürülmesi arasında bağ kuramadım.Tabanında bulunan İsa figürleri Osmanlıdan bu yana durduysa ve insanları,devlet yöneticileri (Osmanlı) bundan rahatsızlık duyup onları sildirmediyse sorun olmaz elbet.Tarihi restore etmekle kilisiye dönüştürmenin arasında bir bağ yok benim açımdan.
Velev ki tüm çalışmalar Ayasofyanın kiliseye dönüştürülmesi için yapılıyor ve kilise olarak açılacak ise,emin olun başbakanın ölümü elimizden olur.Buna hiç bir insanoğlu müsade etmez.Ayasofya yıkılır gerekirse ama yine de kilise olmaz.Orayı müze yapanşahsiyetlere üfürün.
|