![]() |
#1 |
![]() ![]() *1972 yılında Brezilya'da dünyaya geldi. ![]() *Futbola, bir dönem Galatasaray'da da oynayan efsane kaleci Taffarel'in eski takımı Atletico Mineiro altyapısında başladı. ![]() *1989-1997 yılları arasında altyapıda forma giydi. ![]() *1997 yılından 2001 yılına kadar ise aynı takımın A takımında oynadı. ![]() *65 maçta forma giydi 10 gol attı. ![]() *Alman ekibi Kaiserlautern'in dikkatini çekti. ![]() *2001 yılında Almanya'ya gitti. 2004 yılına kadar Kaiserslautern forması giydi. ![]() *Çıktığı 59 maçta 16 gol attı. *Kaiserslautern'den bir başka Alman kulübü Schalke 04'e transfer oldu. ![]() *19 Ekim 2005 yılındaki Fenerbahçe, maçında sarı-lacivertlilere 2 gol birden attı. Karşılaşma 3-3'lük eşitlikle sona erdi. ![]() *2006 yılında Schalke 04 formasıyla Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. ![]() *2007 yılında Galatasaray'la anlaştı, Çorlu’da Galatasaray Taraftarlar Derneği açılışına katılan kulüp başkanı Canaydın bu transferi şöyle duyurdu: “Bu büyük transfer camiamıza hayırlı olsun” ![]() *Lincoln, 2007 yılında kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan 4 yıllık imzayı attı. *Törende üzerinde adının yazılı olduğu bir tişört giyen Lincoln, öncelikle büyük bir kulübün formasını giydiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Galatasaray'a elimden geleni yapmak, gerekirse kanımı vermek için geldim'' dedi. ![]() *Brezilyalı futbolcu, Alex ile karşılaştırıldığının hatırlatılması üzerine, ''Alex ile karşılaştırılmamı anlayışla karşılayabilirim. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbileri duydum. Dünya futbolundaki en önemli derbilerden biridir. Ama oyuncuları karşılaştırmaya karşıyım. Ben Galatasaray'a elimden geleni yapmaya, gerekirse kanımı vermeye geldim. Konsantrasyonum bu yöndedir'' diye konuştu. ![]() *Futbol hayatında büyük camialarda forma giydiğini dile getiren Lincoln, Özhan Canaydın ve yönetime teşekkür ederken, ''Buraya gelmeyi çok istiyordum. Ömrümde böyle bir şey ilk kez gördüm, bu kadar ilgiyi beklemiyordum, inanamadım. İnanılmaz etkilendim. Taraftarlara ilk andan itibaren bağlandım'' şeklinde konuştu ![]() *Bir basın mensubunun, ''Hagi'nin yerini doldurabilecek misin?'' şeklindeki sorusunu Lincoln, ''Hagi inanılmaz bir oyuncuydu, onun yüzde 30'u kadar oynayayım benim için yeterli'' dedi. *Galatasaray'a gelişinde sarı-kırmızılı kulübün eski kalecisi Taffarel'in önemli bir etken olduğunu anlatan Brezilyalı oyuncu, Taffarel'i bir baba gibi gördüğünü ve çok güvendiğini söyledi. ![]() *2007/2008 sezonunda Süper Lig'de 19 maça çıkıp 5 gol; 2008/2009 sezonunda ise 23 maça çıkıp 8 gol attı. *Bu 8 golden 1'ini Fenerbahçe filelerine gönderdi. ![]() *Bu gol aynı zamanda Türkiye'de Fenerbahçe'ye attığı ilk ve son goldü ve bu maçı sarı-lacivertliler 1-0 geriden gelip 4-1 kazandı. 2007 yılındaki Beşiktaş derbisi öncesinde Hakan Şükür'le birlikte kamp kurallarına uymadıkları gerekçesiyle kadro dışı bırakıldı. *Galatasaray'ın yeni sezon hazırlık kampına geç katıldı. *Ceza verilmesi gündeme gelen Brezilyalı oyuncu, Almanya 'daki hazırlık kampında gösterdiği performansla kendisini affettirdi. ![]() *Galatasaray'ın Gençlerbirliği ve Hertha Berlin maçlarında kaptanlık pazubandını taktı. *Lincoln hatalarına devam etti... *Birkaç kez ülkesine izinsiz gitti... Para cezaları aldı... *Sonunda Galatasaray, takımla olan ilişkisini kesti... ![]() *Teknik direktör Rijkaard'ın, Lincoln aramıza neden dönmüyor bilmiyorum demesinin ardından, Adnan Polat bir açıklama yaptı. * Polat açıklamasında, "Lincoln dönse bile bundan sonra Galatasaray forması giyemeyecek" dedi. *Uzun süre takım arayan Brezilyalı oyuncu sonunda ülkesine döndü. *Galatasaray’ın Temmuz 2007’de Schalke’den büyük umutlarla 5 milyon Euro’ya transfer ettiği Lincoln, Palmeiras’la anlaştı. *Galatasaray bu transferden 2.1 milyon Euro kazandı. ![]() Fotomaç
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|