06-09-2010, 19:15 | #1 |
Siyonist Hahamlar, İşgal Güçleri Gözetiminde Mescidi Aksa’ya Baskın Düzenledi
Gazze’ye yardım götürmek üzere yola çıkan ve geçen hafta Akdeniz’in uluslararası sularında Siyonist işgal korsanlarının saldırısına uğrayan Özgürlük Filosu’nun ardından Gazze’ye insani yardım kafileleri akın etmeye devam ediyor.
Cezayir İrşad ve Islah Cemiyeti’nin yaklaşık bir hafta süren uğraşıları sonrası Mısır Büyükelçiliği’nden gerekli izinleri ve vizeleri aldığı ve Cezayir yardım kafilesinin yarın Gazze’ye doğru yola çıkacağı bildirildi Cezayir’deki Mısır Büyükelçiliği’nin kafileyi organize edenlerden Cezayir Dışişleri Bakanlığı’ndan yazı getirmelerini istemiş ve organizatörler ise Mısırlı yetkililere kampanyanın resmi olmadığını ve hükümetten bağımsız hareket ettiklerini bildirmişti. Cezayir yardım kafilesi organizatörlerinin bir haftalık bekleyişinin ardından Mısır Büyükelçiliği’nden vize talebine sonunda olumlu cevap geldi. Cezayir yardım kafilesinin 13 kişiden oluştuğu ve aralarında gazetecilerin, işadamlarının ve siyasilerin de bulunduğu, kafile üyelerine Gazze’ye giriş izninin Kahire’de verileceği ifade edildi. Yardım kafilesi organizatörlerinin Mısırlı Doktorlar Sendikası’na bağlı İnsani Yardım Komitesi ve Mısır Kızılayı ile koordinasyonu sürdürdüğü ve bu örgütlerle İrşad ve Islah Cemiyeti arasında Gazze Savaşı’nın ardından geçen yıl imzalanmış işbirliği protokolü olduğu kaydedildi Protokole göre Mısırlı örgütler gerekli yardım malzemelerinin satın alınması ve kafilenin hazırlanması görevini üstlendiği, yardım konvoyunun Perşembe sabahı Kahire’den kara yoluyla Rafah Kapısı’na doğru yola çıkacağı belirtildi. filistin enformasyon merkezi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|