06-28-2010, 23:51 | #1 |
Şeyh Salah: Uyuyanları Uyandıran Türkiye'yi Kutluyorum
İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Türkiye’nin son dönemde özellikle Filistin davasına karşı oynadığı rolden oldukça memnun olduklarını belirterek “Türkiye ile aramızda güçlü bir kardeşlik bağı var. Tarihimiz ve medeniyetimiz geçmişte olduğu gibi bugün de bizleri birleştirmektedir. Biz, Müslüman Türkü Müslüman Filistinliyle birleştiren bu medeniyetin ve tarihin rolünün yenilenmesini istiyoruz” dedi.
Filistin’de yayın yapan Risale gazetesine konuşan Şeyh Salah “Biz, uyuyanları uyandıran ve gaflette olanları kendine getiren Türkiye’deki kardeşlerimizi kutluyoruz” dedi. İsrail’in tehditlerine rağmen Gazze ambargosunun delinmesi için düzenlenecek özgürlük filosuna katılmaktan geri durmayacağını ifade eden Şeyh Salah “Evet ben tereddüt etmeksizin söylüyorum. Ben, 2,3 ve düzenlenecek diğer özgürlük filolarına da katılmaya hazırım” dedi ve Mavi Marmara gemisindeki başarısız suikast girişimine işaretle “Evet bundan sonra da farklı şekillerle suikast girişimleri devam edecektir” dedi. Filistin halkının farklı din ve siyasi görüşte olmasına rağmen ortak geleceğe ve ortak tehdit unsurlarına sahip olduğunu hatırlatarak Filistinlilere vahdet çağrısı yapan Şeyh Salah, “İsrail işgali ve Siyonist tehdide karşı mücadele etmek için vahdet zorunludur” dedi. Şeyh Salah ayrıca, Filistin iç barış girişimlerinin dış müdahalelerden kurtarılması çağrısında bulundu. isra haber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|