06-29-2010, 10:48 | #1 |
TÜSİAD siyasette var yatırımda yok
TÜSİAD, Kürt ya da Doğu sorununun, adı her neyse, çözümü için yıllardır plan hazırlar, konuşur, hatta talimat verir. Söylediklerinde akılcı şeyler de vardır, akıl dışı talepler de. TÜSİAD üyelerinin bu soruna önem verdiği aşikârdır yıllardır. Önceki gün de çok sert çıkışlar yaparak, bu meselenin çözümü için önerilerde bulundular. Okurken aklıma takıldı ve HT Ekonomi’nin Yayın Müdürü Yavuz Barlas’ın yanına gidip bir ricada bulundum. Dedim ki, “Yavuz’cuğum, şu TÜSİAD Doğu ve Güneydoğu için çok konuştu. Bir bakalım, konuşmak dışında ne yapmışlar? Bölgede ne yatırımlar yapmışlar? Ekonomik olarak bölgeye ne katkı sağlamışlar, ne istihdam yaratmışlar?” Ekonomi servisimiz hemen çıkardı. TÜSİAD üyelerinin Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımlarını döktü. Baktım ne yapmışlar. “Hiçbir şey.” Evet, hiçbir şey. Devletten aldıkları birkaç çimento fabrikası, işletmesini devraldıkları birkaç enerji tesisi dışında hiç. Turkcell’in iki ildeki çağrı merkezlerini saymazsanız yapılan hiçbir şey yok. Hadi şimdi terör var. Ondan öncesinde de bir şey yok. Cumhuriyet’in kuruluşundan beri bölgeye yapılan özel sektör yatırımı çok az, TÜSİAD üyelerinin hiç yok. Almışlar teşviki, yatırmışlar Adapazarı ovasına, İzmit’e, İstanbul’a. Doğu’ya ise nanik yapmışlar. Şimdiyse ahkâm kesiyorlar. TÜSİAD üyeleri, Doğu ve Güneydoğu’da laf dışında bir şey üretselerdi belki de bu sorun bu hale gelmeyecekti. Fatih Altaylı-Habertürk 27.06.2010
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|