Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak ilkesidir.
Yukarıdaki ilkede tek millet denilerek kastedilen milletin adı nedir?
Cevap: Türk Milleti'dir.
İşte bu cumhuriyetin temel sorunu işte budur....
Osmanlıda niye bu tür sorunlar ortaya çıkmadı..Çünkü devletin ismi bir etnik vurguya dayanmıyordu....Tek bir parça olarak hareket edebiliriz ümmetçi düşünce dairesinde fakat tek millet olamayız imkanı yok ha illa asimile olmak isteyen varsa buyursun olsun...
Cevabınız çok açık ve nettir. Niye burada benimle Zazaca konuşmuyorsun da Türkçe konuşuyorsun?
Baskın zihniyet yüzünden olmasın mı! Ben zahmet edip sizin dili öğrendim siz niye öğrenmediniz beni anlamak için neden böyle bir çaba içinde olmadınız?
İşte bu cumhuriyetin temel sorunu işte budur....
Osmanlıda niye bu tür sorunlar ortaya çıkmadı..Çünkü devletin ismi bir etnik vurguya dayanmıyordu....Tek bir parça olarak hareket edebiliriz ümmetçi düşünce dairesinde fakat tek millet olamayız imkanı yok ha illa asimile olmak isteyen varsa buyursun olsun...
Türk Milleti'nden olmak; Kürtlüğünü, Zazalığını, Çerkezliğini, Lazlığını inkâr etmek ve asimile olmak değildir.
Türk Milleti'nden olmak; Kürtlüğünü, Zazalığını, Çerkezliğini, Lazlığını inkâr etmek ve asimile olmak değildir.
Zaten bir milletten olmayı seçmişsem kendi milletimi ve özümü bir köşeye atmışım demektir..
Bu bizim dilde asimile olmak oluyor fakat sizin dili bilemiyeceğim.
Ortak dil ayrıdır...Tek millet olmak ayrıdır...Lütfen yorumlarımızı dikkatli yazalım gereksiz tartışmadan çok kaliteli bir tartışma için çalışalım...
Türk Milleti kavramını Türk Irkı kavramına indirirseniz orada sorun başlar. Türk Milleti kavramı Türk Irkı kavramından daha geniş ve kapsayıcı bir kavramdır.