![]() |
#31 | |
![]() Alıntı:
Efendim Türklük ayrıdır Türkçülük ayrıdır. Türk ırkı ayrı, Türk milleti ayrı bir kavramdır ifadeleri arasında ben kesinlikle bir fark gördüğümü söyleyemeyeceğim. Ben bir Türk olmama rağmen, bu tarz ayrıştırıcı ifadelerden aşırı derecede rahatsızlık duyuyorum. Diğer bir konu "dil" mevzu.. Dil konusunda ise, özgürlükler noktasında çok şükür ki hükümetimizle birlikte büyük adımlar atıldı. Ha bütün bunlara rağmen hala daha kalkıp, adeta tahrik edercesine, karşınızdaki başka etnik kökene mensup bir kardeşimize, efendim Türk olmasınız da ,illa ki Türkçe konuşacaksınız gibi ifadeler, elbetteki karşınızdaki iyi niyetli bile olsa, ters bir etki yapma olasılığı yüksektir.. Ki bunu şuan forumda alenen görebiliyoruz. Bir Fırat kardeşimizin ya da Vuslata Hasret kardeşimizin bu zamana kadar "siz Zazaca öğreneceksiniz biz niye Türkçe öğreniyoruz" dediğini duymadım. Ha öğrenilebilir, dil zenginliği açısından..Ama şimdi siz gelipte tahrik boyutunda bu işi ele alırsanız onlar da pek tabi böyle söyleyebilirler ki söylüyorlar da zaten.. Birbirimizi kolayca anlamak için ortak bir dil olmalı mı diye sorarsanız olmalı derim.. Bu zamana kadar Türkçe kabul görmüş ve heralde değişmesi de gereksizdir..Bir ülkede bir çok etnik kökene mensup insan olabilir bütün dilleri ayrı ayrı öğrenemeyiz takdir edersiniz ki.. Ya da herkes herkese hitap edemez.. Ancak tekrar belirtmek isterim ki; hani bir zamanlar Kürtçe'nin yasak olduğu dönemler inşaAllah geride kalmıştır. Ki doğru olan da budur..İnsanlar hangi etnik kökene mensup ise, bunu rahatça dile getirebiliyorlar, rahatça konuşabiliyorlar. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
şimdide ırkı millet yerine kullanan sizziniz... |
|||
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Şu kavramı kürd miletti yapalım bir sorun olmayacaksa tersten düşünelim yani kabul edermisiniz Kürd cumhuriyeti devletini hemen kuralım Milletide kürd milleti olsun türkleri içine alsın kabul edermisin cihannur?
|
|
![]() |
![]() |
#35 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#36 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Başbakanımızın belirttiği gibi.
üst kimlik yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. anayasa bu düşünce üzerine yeniden yazılır veya değiştirilirse sorunlar inşaAllah kalkar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
![]() Alıntı:
Türklük kavramı ise bundan farklıdır. Türklük kavramı, Türk Milleti'nin sahip olduğu; dinî değerlerin, kültürel değerlerin, gelenek ve göreneklerin korunup, gelecek nesillere aktarılmasıdır. Siz kendinize ait değerlerin çocuklarınıza ve torunlarınıza aktarılmasını istemez misiniz? Elbette istersiniz. Türklük de işte böyledir. Türklük, Türk Milleti'nin sahip olduğu; iyi, doğru ve güzel değerlerin yaşatılıp gelecek nesillere aktarılmasıdır. Fırat kardeşime söylediğim, niye burada benimle Zazaca konuşmuyorsun da Türkçe konuşuyorsun sözünü yanlış anlamışsınız. Ben sadece bir durum tespiti yaptım. Türk olmasanız da illa Türkçe konuşacaksınız diye bir zorlamada kesinlikle bulunmadım. Söylediğim o sözü tahrik olarak algılamanız doğru olmamıştır. Bu forumda Türk etnik kimliği dışında etnik kimliğe sahip olan kardeşlerimiz var. Peki niye hepimiz Türkçe yazarak anlaşıyoruz? Çünkü herkes yorumlarını kendi ana dillerinde yazarsa; kimi Arapça, kimi Kürtçe, kimi Lazca, kimi Zazaca yazarsa birbirimizi anlayamayız. Hepimiz Türkçe'yi bildiğimiz için yorumlarımızı Türkçe yazıyoruz ve birbirimizi anlayabiliyoruz. Konu Cihannur tarafından (07-05-2010 Saat 22:25 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() Alıntı:
Mustafa Kemal Atatürk'ün Ne Mutlu Türküm Diyene sözündeki Türk kelimesi ırki bir kavramı ifade etmektedir. Türk Milleti kelimesi ise dinî ve kültürel bir kavramı ifade etmektedir. Milletimizin adı Türk Milleti değil de Türkiye Milleti olursa sorun çözülecek mi? Eğer böyle bir değişiklikle sorun çözülecekse Türk Milleti'ni Türkiye Milleti'ne çevirelim olsun bitsin. Kavramın adı Türk Mileti de olsa Türkiye Milleti de olsa özü itibariyle birşey değişmeyecektir. Çünkü kavramın ifade ettiği içerik değişmeyecektir. Türk Milleti kavramı veya adı değiştirilip de Türkiye Milleti olursa Türkiye Milleti kavramı ırki bir kavram değildir. Anadolu'da yaşayan Müslüman Anadolu Halklarına Türk Milleti denir; eğer milletin adı Türkiye Milleti olarak değiştirilirse o zaman da Türkiye Milleti denir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 21 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 21 Misafir) | |
|
|